Obamas fødselsattest er forfalsket

Da Obama offentliggjorde sin fødselsattest via det hvide hus’ officielle blog her, var det efter den indgående diskussion om hvorvidt han var født i USA eller ej, hvilket er et krav for at blive USA’s præsident.

Offentliggørelsen kom efter at Obama tilbage i 2008 havde offentliggjort den korte udgave af sin fødselsattest (short form), angiveligt fordi den lange udgave (long form) ikke var anskaffelig, hvilket den så (åbenbart viste sig at være alligevel?). Den korte form er udelukkende en afskrift af den lange form og bekræfter nogle af oplysningerne i denne.

Dog er der med offentliggørelsen af den lange form, som tilsyneladende skulle have haft til formål at lukke munden på Obamas kritikere, opstået flere spørgsmål end der er blevet besvaret. Først og fremmest har den opfattelse fundet udbredelse blandt teknikere, der har set nærmere på attesten og har indsigt i redskaber indenfor billedredigeringssprogrammer, at attesten er blevet forfalsket. Eller rettere; at den er blevet ændret. Om den originale, uændrede, udgave også ville have bekræftet Obamas ret til at besidde den amerikanske præsidentpost, er nok tvivlsomt, for hvorfor så overhovedet ændre den? I USA kan man kun blive præsident hvis man er født i USA. Obama er måske/måske ikke i givet fald født på Hawaii, hvilket ville have kvalificeret ham til hans nuværende embede ifølge den amerikanske forfatning.

Mest iøjnefaldende ved ”fødselsattesten” er, at noget af skriften er skrevet med kuglepen/blyant, mens andet er tilført grafisk med et billedredigeringsværktøj. Hvis PDF-filen, som det hvide hus offentliggjorde, blev foretaget ved at scanne en siden af en bog ind på en computer, så ville dette have medført, at den grafiske opløsning ville have været ens ved alle former for skrift (trykt, håndskrevet, … ). Imidlertid kan man se hvordan noget af den håndskrevne tekst af andre ”toner” (farvemæssige nuancer), men andet håndskrevet er mere eller mindre ensfarvet sort, hvilket indikerer at noget af det oprindeligt håndskrevne er blevet fjernet og erstattet af tekst tilført med computeren i et redigeringssoftware. Dette ses tydeligst ved Obamas mors mellemnavn ”Dunham”, hvor D’et tilhører den ”oprindelige” tekst, idet dette bogstav indeholder forskellige farvenuancer, hvilket håndskrift jo gør helt naturligt, hvorimod ”unham” består af den samme, monotone sorte farve:

Derudover (og dette er det tydeligste tegn på redigering af dokumentet) består dokumentet af forskellige ”lag” (layers), hvilket det ikke ville have gjort, hvis dokumentet var blevet scannet ind på computeren og gemt som PDF. Hver af disse lag indeholder noget af den tekst, som er blevet tilført i et billedbehandlingsprogram, som f.eks. Adobe Illustrator. Når man åbner et PDF dokument i dette program, vil man ude til højre kunne aktivere og deaktivere de forskellige lag, for at se hvilken ændring hvert lag for sig tilfører dokumentet. Dette ses tydeligst ved datoen for registreringen af fødslen og udstedelsen af attesten; 08.08.1961. Obama er (efter sigende) født 4 dage før, den 04.08.1961. Her kan man se, at det eneste af den oprindelige tekst, der er blevet bibeholdt, er ”22.”, de to ettaller, nitallet samt teksten ”cceptet by Reg. General”. Resten er tilføjet senere. Desuden kan man igen her se at farvenuancerne adskiller sig mellem det tilføjede sekstal og de oprindelige tre tal: 1, 9 og 1.

At datoen for Obamas fødsel, udover hans fødested selvfølgelig, er særlig interessant, skyldes kravet om at være født i USA for at kunne blive USA’s præsident. Hawaii blev først en amerikansk stat den 21. august 1959, dvs. at hvis Obama var født før denne dato, også selvom det var på Hawaii, ville han ikke opfylde kravet. Og dette angår jo kun selve fødselsdatoen. Hvad fødestedet angår har selveste Obamas kone Michelle antydet, måske ved en fortalelse, at Obamas fødeland ikke er USA, men Kenya, idet dette var hans ”hjemland”. Dette kan naturligvis være en sproglig misforståelse fra hendes side, idet hun måske bare har ment hans ”åndelige” hjemland. Udmærket, det kan jo ske. Men selv hvis Obama havde været født på Hawaii den pågældende dato, er dette tilsyneladende ikke engang nok til at være en ”natural born citizen”, hvilket er en forudsætning for at bestride præsidentposten. Angiveligvis skal begge ens forældre også være amerikanske statsborgere. Dette kom frem efter en høring i senatet i 2008 for at afgøre om John McCain var berettiget til at blive evt. præsident, idet han var født på en amerikansk militærbase i Panama. Obama underskrev disse cirkulærer, som således medførte at en natural born citizen, var en person der

  1. Er født i USA
  2. Har forældre, som begge er amerikanske statsborgere (uden at de nødvendigvis er født i USA)

Så Obama har faktisk selv underskrevet, at han ikke er kvalificeret til at blive præsident, da hans far har kenyansk statsborgerskab.

Men for at vende tilbage til fødselsattesten: Der er en række andre bemærkelsesværdige fejl og mangler ved Obamas officielle udgave til offentligheden. Hvis man sammenligner Obamas fødselsattest med en fødselsattest fra en person født på præcis samme sted på Hawaii som Obama (Kapiolani Maternity & Gynecological Hospital), men blot en dag senere, opdager man at certifikatnummeret (for oven til højre) er større på Obamas attest end på Gretchen Nordyke, som er født en dag senere end Obama (altså den 05.08.1961). Hvordan kan det være, at en person, som ikke alene er født en dag senere end Obama på præcis samme fødeklinik, men som også først har fået sin fødselsattest udstedt 3 dage senere end Obama (den 11. august, Obamas er den 08. august) har fået tildelt et ”Certificate No.” som er LAVERE end Obamas? Gretchen Nordykes nummer er 61 10638, hvorimod Obamas er 61 10641. Gretchens tvillingesøster Susan, som kom til verden 5 min. før Gretchen, fik nummeret 61 10637 – altså præcis et nummer lavere end Gretchen, hvilket illustrere at numrene tildeles stigende efter tid og altså ikke er tilfældige.

Gretchen Nordykes fødselsattest, som blev født en dag efter Obama, nemlig den 05.08.61, og hvis’ fødselsattest derfor er oplagt som sammenligningsgrundlag. Bemærk at hendes certifikatnummer er mindre end Obamas, selvom hun blev født senere. Bemærk også det officielle stempel/segl fra myndighedernes side, som mangler på Obamas attest.

Men ikke nok med det, tilsyneladende mangler der også et officielt segl på Obamas attest, som derimod findes på Gretchens. Seglet skal være forsynet med underskrift på at kopien er korrekt, når man henvender sig for at få en kopi af sin fødselsattest dette segl mangler tilsyneladende på Obamas attest.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Hemmeligholdte skandaler, Politik, Politikere, Udenrigsnyheder, USA og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.