Storbritannien vil indføre kemiske våben mod uroligheder

Den britiske regering overvejer at give politiet bemyndigelse til at anvende visse kemiske våben, som førhen har været forbudt, til den hjemlige “opretholdelse af loven” i kampen mod uroligheder og optøjer såsom det f.eks. var tilfældet i Tottenham sidste August.

Det oplyser National Academy of Sciences.

De kemiske våben er en bestemt type nervegas med navnet incapacitated nerve gas (i daglig tale “choking gas” ~ kvælningsgas), som har været forbudt til militær brug i 20 år, men som alligevel anvendes i dag til “civile” formål, eksempelvis blev de taget i brug af politiet mod demonstranterne i Athen tilbage i juni sidste år og bliver desuden brugt af det ægyptiske politi i øjeblikket i forsøget på at nedkæmpe de voldsomme uroligheder. Angiveligt bliver der allerede nu forsket i kemiske våben i Storbritannien til brug for politiet under uroligheder, hvor politiet ellers kan risikere at miste kontrollen. I forvejen er politiet ramt af nedskæringer i UK pga. økonomisk krise, så at der bliver færre politibetjente i fremtiden. Dette samtidig med at de potentielle “uromagere” bliver flere og flere af demografiske årsager, idet fødselsraterne er markant højere i de sociale og etniske spændingszoner (ghettokvartererne), samt at indvandringen fortsætter fra tredjeverdenslandene.

Grunden til at brugen af gassen har været forbudt er, at den kan være dødelig. Under demonstrationerne i Athen sidste år, hvor gassen blev anvendt, meldtes ikke om nogen dødsfald, men om en person i livsfare efter lungeskader fra gassen.

Nogle tolker det som en falliterklæring fra regeringens side, at den nu må ty til hårdere og hårdere metoder, for at sikre at politiet ikke mister kontrollen under uroligheder og må kapitulere overfor overmagten bestående af først og fremmest muslimske indvandrere og sorte i ghettokvartererne. I stedet for den mere oplagte løsning, nemlig at stoppe indvandringen fra de “belastede” områder i verden, vælger den britiske regering den mere ulogiske løsning, nemlig at give politiet ret til mere vold i forsøget på at dæmme op for de tidsmæssigt indstillede sociale og etniske bomber i samfundet.

Dette indlæg blev udgivet i Politik, Sundhed, Udenrigsnyheder og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Storbritannien vil indføre kemiske våben mod uroligheder

  1. Pingback: Borgerkrig i England? Britisk politi udstyres med militære våben | Hammersmedens blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.