Tyskland bygger super-atomubåd til Israel!!

Tyskland bygger ubåd nummer 6 til Israel. Den tyske stat betaler en tredjedel af prisen, hvilket vil sige 135 mio. Euro — penge, som således bliver taget fra de tyske skatteyderes lommer og sendt til Mellemøsten.

Dette melder den tyske forsvarsminister Thomas de Maizière og dennes israelske kollega Ehud Barak. Aftalen bliver underskrevet i morgen, onsdag 21.03.12.

Af de tidligere 5 ubåde har Israel allerede fået 3 super-ubåde leveret af Tyskland enten gratis eller til voldsomt nedsat pris i forhold til markedsprisen. Så sent som i sidste måned havde det tyske værft Howaldtswerke allerede søsat en super-ubåd til Israel. Med sine 68 meter var den således den største ubåd, der er blevet bygget i Tyskland siden anden verdenskrig.

Den kommende super-ubåd i den netop afsluttede aftale, altså den sjette i rækken i alt, er en ubåd af klassen Dolphin 212 A, som vil have et fremdriftsystem med både diesel- og elmotor. Desuden vil ubåden være udstyret med raketaffyringsramper specielt til atomraketter. Dette er en penibel detalje, fordi Israel aldrig officielt har indrømmet at råde over atomvåben. Men hvis landet slet ikke har atomvåben, hvorfor i alverden skulle de så have leveret en ubåd, der har affyringsramper til atomraketter(??)

Forhandlingerne om den sjette ubåd varede hele tre år. Grunden var, at Tyskland havde stillet som præmis for bygningen af ubåden, at Israel skulle levere de indefrosne skattemidler tilbage til det palæstinensiske selvstyre. Dette havde Israel nægtet at gøre efter at det palæstinensiske selvstyre var blevet optaget i verdensorganisationen Unesco.

Dette indlæg blev udgivet i Hemmeligholdte skandaler, Politik, Udenrigsnyheder og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

3 svar til Tyskland bygger super-atomubåd til Israel!!

  1. Pingback: Tyskland: Günther Grass besvarer kritik i ARD udsendelse + Interview med Jürgen Elsässer » Balder Blog

  2. Pingback: USA: Demokratisk kandidat Lee Whitnum kalder modstander ‘en luder som sælger sin sjæl til AIPAC’ » Balder Blog

  3. Pingback: Israels tyskbyggede ubåde forsynes med atomraketter! | Hammersmedens blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.