Brasilianske skolebørn skal bære overvågnings-chip

Som led i bekæmpelsen af pjækkeri i skolen skal 20.000 elever i 25 skoler i byen Vitoria da Conquista nu have syet en lille chip ind i skoleuniformerne, som sender signaler til en computer om hvornår eleverne er mødt i skole.

Det meddeler Associated Press.

Pjækkeriet blandt skolens elever er udbredt, hvilket skoleledelsen derfor gerne vil til livs med dette tiltag. Det er planen, at samtlige elever i byens 213 skoler skal bære rundt på chippen i år 2013.

Chippen i uniformerne, som minder om dem man også bruger til kæledyr, tåler både en tur i vaskemaskinen og efterfølgende strygning. Den registrerer hvad tidspunkt eleverne betræder skolens territorium om morgenen. Er eleverne endnu ikke mødt 20 minutter efter første time, får forældrene automatisk tilsendt en SMS: ”Dit barn er endnu ikke mødt i skole”. Har en elev pjækket tre gange, vil forældrene blive bedt om en forklaring. Kan de ikke give en sådan, vil skolen rapportere det til myndighederne.

Chippen er syet ind bag skolens emblem på uniformerne. Det samme sted, hvor der – meget ironisk – er påtrykt indskriften ”Uddannelse omformer ikke verden. Uddannelse ændrer mennesker og mennesker omformer verden”. Så eleverne går altså m.a.o. i skole for at få en uddannelse, som de kan bruge til at udvikle chips til overvågning af deres medborgere? Hvorfor så overhovedet gå i skole? Ikke så underligt, at de pjækker.

Sekretær for skolen, Coriolano Moraes, oplyser at Vitoria da Conquista sikkert langtfra bliver den sidste by i Brasilien, hvor overvågningschippen bliver taget i brug. Både fra andre skoler i Brasilien og resten af verden har de nemlig allerede modtaget utallige forespørgsler om nærmere informationer om chippen mhp. indførelse af lignende systemer.

Dette indlæg blev udgivet i Hemmeligholdte skandaler, Udenrigsnyheder og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.