NSA bygger kæmpe spionage-central til overvågning af amerikanerne

Den amerikanske, militære efterretningstjeneste National Security Agency (NSA) er i gang med at opføre landets største spionanlæg til overvågning af private data. Og spionagen retter sig vel at mærke ikke mod USA’s ydre fjender, men derimod mod landets egne borgere, der har udsigt til at få opsnappet og læst deres private e-mails, afluret deres telefonsamtaler, SMS’er og online-handeler. Til det formål har NSA udviklet verdens til dato hurtigste computer, som er en efterfølger til computeren Jaguar, der gjaldt som den hurtigste tilbage i 2009.

Det skriver magasinet Wired i dets april-udgave.

Og snageriet i amerikanernes privatliv ophører ikke ved de ovennævnte eksempler; også Google-søgninger vil centralen registrere og lagre i databaser fordelt over hele landet. Det samme med ting som parkeringsbøder, rejseplaner samt titler på hvilke bøger, der bliver solgt. Kort og godt vil centralen vide en pæn del af hvad der foregår i de amerikanske hjem.

Byggeriet af centralen i den amerikanske delstat Utah, som skal tages i brug september 2013 og vil koste 2 mia. Dollar, blev påbegyndt 2001 og siden holdt hemmeligt for offentligheden. Den aktuelle afsløring skyldes en afhopper og tidligere teknisk chef på projektet som dechifrerings-ekspert, William Binney, som oplyser, at NSA lige siden 2001 har haft som erklæret hensigt at bryde den amerikanske forfatning med deres overvågning, hvilket fik ham til at hoppe af. Ifølge Binney er USA med den aktuelle udvikling på vej til at blive en totalitær stat.

Og NSA stopper ikke ved USA’s grænser: Ved at tappe satellitter og underjordiske samt undersøiske datakabler for oplysninger, vil efterretningstjenesten ligeledes opsnappe al kommunikation med udlandet. Til det formål vil NSA gøre brug af de lytte- og pejlestationer, som er placeret i USA’s samarbejdslande, herunder Danmark, hvor NSA har elektroniske lytteposter på Bornholm.

Chef for NSA, Keith Alexander, søger at tilbagevise de fremkomne oplysninger med at NSA ikke må opsnappe private data fra amerikanere uden en gyldig retskendelse. Imidlertid viser det sig, at NSA allerede gentagne gange i historien har overtrådet denne praksis, hvilket bekræftes af William Binney, der har været med til at opbygge de systemer, der skal stå for overvågningen samt dechifreringen og dekrypteringen af data. Bl.a. i tilfældet med Project Shamrock, hvor NSA opfangede samtlige telegrammer ind og ud af USA. Desuden i tilfældet med Project Minaret, hvor NSA aflyttede krigsmodstanderes telefoner under Vietnamkrigen. For slet ikke at nævne Operation Stellar Wind, hvor amerikaneres internetaktiviteter blev nøje registreret samt deres telefoner aflyttet. Projektet var godkendt af præsident Bush.

Desuden prøver NSA at forsvare deres aktiviteter ved at anvende deres egne definitioner på hvornår de har ”opfanget borgeres data”. Dette mener de selv først at de har i det øjeblik, hvor dataet er blevet forarbejdet til en tydelig form til menneskelig forståelse. Den egentlige aflytning af data via lytteposterne og dets overførsel til lagringsenheder ville således ikke opfylde denne definition, mener de selv.

Desuden prøver Keith Alexander at feje spørgsmålene om overvågning af amerikanere af bordet med formuleringen, at NSA ”ikke kan gøre dette i USA”. Dermed underforstået; hvis kommunikationen aflyttes fra en satellit, der svæver udenfor USA, vil dette ikke tælle som ”i USA”, men derfor vil dataene stadig være fra amerikanere. Denne fremgangsmåde bekræftes af en anden afhopper, Adrienne Kinn, der har aflyttet mange amerikanske journalisters telefon fra udlandet. Desuden er det muligt at foretage den egentlige aflytning af amerikanere fra udlandet og derefter blot transportere dataene tilbage til USA.

Dette indlæg blev udgivet i Hemmeligholdte skandaler, Udenrigsnyheder, USA og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

3 svar til NSA bygger kæmpe spionage-central til overvågning af amerikanerne

  1. Pingback: Pas på hvad du skriver på nettet: Ord som ”Mexico” og ”svinekød” er potentiel terrortrussel! | Hammersmedens blog

  2. Pingback: USA udvider sin militære ekspansion – vil have tropper i 120 lande! | Hammersmedens blog

  3. Pingback: Verdens største overvågningscenter indviet | Hammersmedens blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.