Kosovos ”befrielseshær” UCK blev finansieret med narkopenge

Hvad der i stor grad forblev hemmeligholdt for offentligheden var den kendsgerning, at UCK opnåede en del af deres indtægter fra salg af narko. Albanien og Kosovo ligger i centrum af ”Balkanruten”, som forbinder den ”Gyldne Halvmåne” fra Afghanistan og Pakistan med narkomarkederne i Europa. Denne rute indbringer anslået 400 mia. dollar om året, og via denne rute bliver 80 procent af heroinen bragt til Europa.

Frank Ciluffo fra Globalized Organized Crime Program (retsudvalg fra det amerikanske repræsentanternes hus, 13. december 2000)

UCK, eller KLA som den kaldes i engelsksprogede lande, blev af den vestlige presse dyrket som en befrielseshær, der ville erobre Kosovo tilbage til dets retmæssige ejere albanerne efter at serberne blev ved med at fastholde påberåbelsen af ejendomsretten over dette område med albansk flertal. Imidlertid viser det sig, at UCK ikke var andet end et terrororganisation, hvis’ hovedindtægtskilde var salg af narko i form af heroin fra Afghanistan. For pengene købte de våben hos mange af de selvsamme stater, som de solgte narkoen videre til, således blev UCK bl.a. forsynet med gamle våben fra den tidligere østtyske hær samt med Kalashnikovs via den italienske mafia.

Lederen af organisationen, Agim Gashi, blev desuden retsforfulgt i Italien for narkosmugling.

Stadigvæk i dag er det albanere, som sidder tungt på narkohandelen til Europa. Således er narkohandelens bagmænd for ca. 70 procents vedkommende albanere, enten fra Albanien eller fra Kosovo og Makedonien.

På trods af at UCK figurerede på MIPT’s liste over terrororganisationer, var bevægelsen aldrig af USA officielt klassificeret som en sådan, ej heller lader det til, at USA nogensinde indførte bevægelsen på nogen liste over terrororganisationer. Tværtimod fjernede Frankrig først bevægelsen fra listen over terrororganisationer i 1998 efter pres fra netop USA, og NATO’s forhold til organisation var venskabeligt, idet den betegnede soldater fra den som ”frihedskæmpere”.

Anderledes var det med Michael Levine, agent for de amerikanske narkomundigheder og forfatter til bøgerne Deep Cover og Big White Lie. Han har ingen skrupler med at kalde tingene ved deres rette navn:

Interpol, Europol, and nearly every European intelligence and counter-narcotics agency has files open on drug syndicates that lead right to the KLA, and right to Albanian gangs in this country [USA].

Handelen med narko den ene vej og våben den anden via Makedonien og Albanien skete således også netop på trods af tilstedeværelsen af et massivt opbud af amerikanske tropper ved de makedonske og albanske grænser, som netop havde til formål at opretholde handelsembargoen rettet mod Jugoslavien (Serbien).

Det samme mønster tegner sig med narkoens oprindelsesland Afghanistan, hvor opiumens dyrkningsarealer voksede fra 7.500 ha i 2000 (inden NATO’s intervention) til 193.000 ha i 2007. Det fremgår altså, at den såkaldte ”narkobekæmpelse” fra NATO’s side faktisk lader til at have den modsatte effekt.

For at give ordet til Levine igen angående dette møsnter:

It’s the same old story,” Levine notes. “Ten years ago we were arming and equipping the worst elements of the Mujahadeen in Afghanistan – drug traffickers, arms smugglers, anti-American terrorists.
We later paid the price when the World Trade Center was bombed, and we learned that some of those responsible had been trained by us. Now we’re doing the same thing with the KLA, which is tied in with every known middle and far eastern drug cartel.

Ofte bliver de amerikanske soldater på de forskellige missioner rundt omkring i verdens ”brændpunkter” altså m.a.o. skudt med våben, som andre amerikaner først har solgt til fjenden. For penge vel at mærke, som først er blevet fremskaffet ved at sælge narko til netop USA.

Dette indlæg blev udgivet i Hemmeligholdte skandaler, Sundhed, USA og tagget , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

7 svar til Kosovos ”befrielseshær” UCK blev finansieret med narkopenge

 1. Pingback: Serbien - Kosovo: Hundredvis af Srebrenica ‘ofre’ stadigvæk i live » Balder Blog

 2. Balder siger:

  Hvorfor angreb USA Serbien, og hvorfor var Zionister som Madeleine Albright, Wesly Clark, og Richard Holbrooke blandt dem der pressede mest på? Sammen med USA’s geopolitiske strategier er det måske dette her der spiller en rolle: Denne bog er næsten ukendt og er en
  sjælden vare på internettet! Download her: One hundred percent of Jews in Albania rescued from Holocaust

  Brother Nathanael Kapner har også nogle kommentarer der er relevante for Balkan problematikken i sin seneste video om Henry Kissenger: Kissenger and the Jews

  • hammersmeden siger:

   Der kan ikke herske tvivl om at ægteskabet USA/Zion har en interesse i at destabilisere visse regioner i verden, som “tilfældigvis” samtidig bærer på værdifulde naturressourcer for at gøre dem svage og værgeløse. I tilfældet med Ex-Jugoslavien er der (som nævnt i artiklen) tale om den vigtigste transitrute fra opiummarkerne i Afghanistan til Europa.

   Desuden gemmer jordene omkring det ægæiske og arkaiske hav faktisk på ret betydelige olieforekomster. For slet ikke at tale om de rige mineralminer omkring Trepca i Nordkosovo, som også “tilfældigvis” kom under amerikansk kontrol efter invasionen, hvor de blev beslaglagt 14. august 2000 af NATO-soldater. Før var de serbisk ejede, men efter at patrioten Milosevic var ryddet af vejen, med hjælp fra George Soros’ millioner, var der intet i vejen for tyveriet længere. I dag kontrolleres de – sjovt nok – af de selvsamme kræfter, der med hjælp fra “befrielseshæren” (ͻ:narkohæren) UCK jagede serberne ud af deres eget land.

 3. falkeøje siger:

  Kosovo er serbisk og vil altid være det.
  Vi gjorde Serbien blodig uret, som vi skylder dem at gøre god igen.
  Albanerne har regulært stjålet Kosovo med omverdenens hjælp til at øve uret.

  falkeøje

  • hammersmeden siger:

   Nemlig. Og det mest tragiske er vel, at “albanere” faktisk selv er mere i familie med serberne end med noget muslimsk folk. Albanerne blev udelukkende muslimer, fordi de blev tvunget til at konvertere under osmannernes besættelse af Balkan. Selv de muslimske bosniakere ER faktisk serbere oprindeligt, som blot konverterede til islam efter at deres egn var blevet erobret af osmannerne. Serberne, som blev anklaget for folkemord af USA, er faktisk selv blevet allermest udsat for folkemod på Balkan. De 200.000 serbere, der blev fordrevet fra deres hjem i Kroatien, var der heller ingen der nævnte med et ord.

 4. Pingback: Serbiens nyvalgte præsident Nikolic: ”Jeg vil aldrig anerkende Kosovo” | Hammersmedens blog

 5. Pingback: Channel 4 korrespondent Alex Thomson: Syriske rebeller forsøgte at få mig dræbt » Balder Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.