Israel forbereder angreb på Iran

En israelsk TV-station melder, at det israelske luftvåben har demonstreret, at det er rede til et angreb på Iran og dets atomare faciliteter. I et TV-indslag talte flere piloter således åbent om ”årevise forberedelser”, der nu næsten var afsluttede.

Journalisten i TV-udsendelsen kunne melde om at ”dusinvis, hvis ikke flere fly” forventedes at deltage i operationen, herunder F-15 jagere samt førerløse droner. Piloter tilføjede i indslaget, at når ordren blev givet, ville angrebet blive ”hurtigt og professionelt”.

Tidligere Mossad-chef Meir Dagan advarede om, at selvom Israel ville være fuldt ud i stand til at udføre et sådant angreb, så ville angrebet få alvorlige konsekvenser for Israel i forbindelse med Irans gengældelsesangreb. Desuden ville det Israelske luftvåben næppe slippe helskindet fra selve angrebet, da også Iran råder over et avanceret antiluftforsvar.

Yderligere belæg for antagelsen om et nært forestående Israelsk angreb er, at piloternes familier angiveligt allerede har fået at vide, hvor de vil blive bragt hen, når angrebet igangsættes, således som det fremgik af reporteren i indslaget.

Samtidig forlyder det, at Iran skal have optrævlet et israelsk spion-netværk. Dette melder i hvert fald kilder fra det iranske sikkerhedsministerium. De anholdte skal efter sigende bestå af 15 personer af dels iransk, dels ”udenlandsk oprindelse”, der skulle udgøre et større terror- og sabotagenetværk med forbindelser til Israel. Desuden forlyder det, at der ligeledes skal være fundet en spionbase i et naboland til Iran, som skulle være styret af Mossad med det formål at udføre operationer imod Irans interesser.

I Januar blev en førende iransk atomekspert, Mostafa Roshan, myrdet ved et attentat. Iran hævder at Israel og USA står bag angrebet, men det lader åbenbart fortsat til at være uopklaret. Anholdelsen af de 15 personer sker samtidig med at Iran har udnævnt en anden atomekspert, Fereydoon Abbasi, til ny leder for atomare nødstilfælde. Abbasi var selv udsat for et motorcykel-attentat i 2010.

Dette indlæg blev udgivet i Politik, Udenrigsnyheder, USA og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Israel forbereder angreb på Iran

  1. Pingback: Tyskland: Günther Grass besvarer kritik i ARD udsendelse + Interview med Jürgen Elsässer » Balder Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s