Uncle Sam’s beskidte krig

Forestil dig, at nogen spredte en støv af flere hundrede tons pulveriseret, beriget Uran U238 med fly over Danmark: Konsekvenserne ville være altødelæggende; alt ville gå i stå, folk ville opfordres til at blive inden døre, ingen arrangementer kunne afholdes i det fri, og indenfor få uger ville de første hundredvis af småbørn dø af aggressiv leukæmi. Efter få måneder ville antallet af kræfttilfælde blandt sunde og raske voksne eksplodere og efter et par år ville babyer blive født med kromosomfejl i form af deformiteter og svære sygdomme.

Alt sammen blot et uhyggeligt tankeeksperiment, tænker mange sikkert nu, som heldigvis ikke vil finde sted? Til det er der blot at svare: Velkommen i Irak, Afghanistan, Serbien, Somalia og alle andre steder, hvor de allierede NATO-kræfter i årenes løb har benyttet ammunition med beriget Uran. Resultatet har været, at der i disse lande er sket en mangedobling af kræfttilfældene blandt voksne, samt antallet af børn, der bliver født uden øjne, uden arme og ben, som måske har deres organer i en hudfold uden på kroppen og dør under ubeskrivelige smerter.

Uranammunition og uranbomber er nogle af de frygteligste frembringelser fra den moderne krigsførelse, for de skader først og fremmest civilbefolkningen. Og gør det i mange generationer frem i tiden. Det blev nemlig allerede i 1946 påvist af den amerikanske læge Karl Muller, at stråling fra uran forandrer menneskers arveanlæg, idet den forårsager kromosomspaltning. På trods af dette resultat, som Muller fik nobelprisen for, fortsætter især USA ufortrødent med at anvende beriget Uran til spidserne på bombe- og granathylstre grundet dets angiveligt større densitet. Når en sådan bombe eksploderer, spredes det radioaktive materiale milevidt i omegnen.

En tank i gang med at affyre uranberiget ammunition

Britiske og amerikanske tropper brugte ca. 320 tons beriget uranammunition i den første golfkrig (1991) og op til 2.000 tons i den anden golfkrig (2003). Som følge af uranammunitionen er i dag vide strækninger af Serbien, Kosovo og Irak ubeboelige pga. radioaktiv stråling, som derfor har måttet evakueres for mennesker. I Irak er 18 regioner i dag ubeboelige, hvorfor befolkningen har måttet flyttes.

Og ingen førende danske medier nævner farerne ved ved denne type våben. Betænkeligt, idet netop Danmark jo også sendte/sender soldater af sted til NATO-krigene i Serbien 1999 og Afghanistan 2001-. Derfor kan det ikke undgås, at også danske soldater udsættes for baggrundsstrålingen fra brugen af uranammunitionen. Og for nogle af dem vil det bestemt få alvorlige konsekvenser, som det fik for nogle portugisiske KFOR-soldater, der døde af kræft efter at have været i Kosovo. For slet ikke at tale om de mulige kromosomskader, som strålingen kan give, der vil kunne medføre at soldaterne får misdannede børn senere. De, som har nerver til det, kan søge på ”uran ammunition” hos Google Images. Men en advarsel: Det er stærke billeder. Her ét af de mere milde;

Irakisk pige med hjernesvulst pga. uranammunition. Et fremtidigt dansk barn?

Og hvorfor bliver det fortiet, så at man kun finder oplysningerne ad omveje? Den tidligere WHO-videnskabsmand Dr. Keith Baverstock afslørede i et radioprogram, at der forelå 8 rapporter fra undersøgelser (i mellemtiden er det blevet til endnu flere) indenfor verdenssundhedsorganisationen WHO om de skadelige effekter, uranammunitionen havde haft i de pågældende lande, herunder navnlig dets kraftigt kræftfremkaldende virkning, men at disse rapporter ikke blev offentliggjort af WHO i dens officielle beretninger. Dr. Mike Repacholi, som var overordnet for WHO’s strålingsafdeling, udtalte, at rapporterne ikke var blevet taget i betragtning, fordi deres konklusioner ikke blev underbygget af andre anerkendte rapporter, hvorfor han omtalte de 8 rapporter som ”eventyrligt snak” (fairytale stuff).

Dog var grunden til rapporternes manglende offentliggørelse (og dermed WHO’s officielle afstandtagen til uranammunition) en anden, hvilket journalisten Robert James Parsons afslørede allerede i 2001: Siden 1959 har WHO haft en kontrakt med den internationale atommyndighed IAEA. Ifølge denne må WHO aldrig offentliggøre undersøgelser om radioaktivitet og dennes sundhedsmæssige konsekvenser, med mindre IAEA først har givet sin godkendelse til det. Og fordi IAEA indtil nu ikke har godkendte sådanne ”kritiske” rapporter om uranammunitions altødelæggende konsekvenser for mennesker og miljø i de ramte områder, forbliver de indtil videre i ”skabet” hos WHO. Og i mellemtiden er de 80 hektar land i USA, som Pentagon havde benyttet til prøveaffyring af uranammunition, blevet til et lukket område, lagt øde til evig tid efter at prisen på oprydningsarbejdet var blevet udregnet til 7,8 mia. dollars og efter et forgæves forsøg på at give området til en nationalpark til brug som naturreservat(!!) Man kan jo så blot gisne om, hvorfor IAEA først ønsker at godkende rapporter hos WHO inden de offentliggøres. Ikke til at vide hvilke forbindelser bestyrelsen i denne verdensmyndighed har til Pentagon og NATO. For slet ikke at tale om våbenfabrikken Alliant Techsystems, som producerer uranbomberne.

Opdatering: Obama lovede, da han modtog Nobels Fredspris i 2009, at USA ville være opsatte på også at overholde Geneve-konventionen fremover. I virkeligheden har USA igen og igen overtrådt denne konvention, som landet ellers har underskrevet højtideligt, især afsnittet om fredningen af civilbefolkningen i en krigssituation. Navnlig i de seneste årtier har USA med sundhedsskadelige kemiske og nukleare våben, såsom den nævnte uranammunition og desuden den hvide fosfor, vist, at landet ikke har til hensigt at stå ved dets løfter og forpligtelser.

 Bombemaskinen AC 130H “flying fortress” in action
Dette indlæg blev udgivet i Hemmeligholdte skandaler, Sundhed, USA og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Uncle Sam’s beskidte krig

  1. Balder siger:

    Man burde tvangsfordre de danske krigsentusiaster derunder journaliststanden med disse oplysninger. Men de vil nok bare fortsætte med at mørklægge de forbrydelser mod menneskeheden som de i tidens løb selv har været med til at skabe / begå.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.