CIAs narkonetværk

Alle de diverse udmeldinger, som vores regeringer har været ude med for at bekæmpe den internationale narkohandel, er ikke andet end varm luft. For hvis de forskellige regeringer virkelig ønskede at bekæmpe den internationale narkohandel og deres stenrige bagmænd, kunne intet faktisk have været lettere. Det ville blot kræve en lille lovændring om at producenterne af acetanhydrid skulle kunne dokumentere hvor meget de har produceret af stoffet, hvem de har solgt det til og hvorfor. For acetanhydrid er et af de vigtigste stoffer i forarbejdningen af den rå opium til heroin. Med ét slag kunne man altså nærmest standse narkohandelen og alle de dermed forbundne ulykker, kriminalitet og væbnede optøjer i kampen om de vigtigste narkoområder i verden.

Hvorfor gør man det så ikke fra regeringernes side, hvis det slet ikke er så svært, som man skulle tro? Fordi narkohandelen efterhånden er blevet så indbringende forretning og fordi så mange private virksomheder, banker, privatpersoner og (naturligvis også) politikere efterhånden har deres fingre så dybt nede i kagen, at deres egne økonomiske interesser og involvering i narkohandelen gør det umuligt for dem at bakke ud. Som Christian de Brie udtrykker det:

Politicians are directly involved and their ability to intervene depends on the backing and the funding that keep them in power. This collusion of interests is an essential part of the world economy, the oil that keeps the wheels of capitalism turning.

Han når i øvrigt også frem til at den årlige narko-omsætning i verden, med alt hvad den medfører af prostitution og menneskehandel, ligger på omkring 1 billion dollars – næsten 20% af verdenshandelens omsætning. Ikke så underligt, at der står så meget på spil for visse personer.

Og disse ”visse personer” finder man i større grad end man måske skulle tro på direktørgangene, i parlamenterne og i sikkerheds- og efterretningstjenester: Det er allerede kendt, hvorledes den nu afdøde Valid Karzai, broren til Afghanistans præsident Hamid Karzai, stod på CIAs lønningsliste samtidig med at han var chef for et omspændende narkonetværk i Afghanistan. Og opiumproduktionen er jo som bekendt eksploderet i Afghanistan efter amerikanernes intervention i landet. Før interventionen var afghanerne nemlig på vej til at neddrosle opiumproduktionen, som de ellers havde fået støtte til af amerikanerne under den afghansk-sovjetiske krig.

CIAs narkoforbindelser begrænser sig dog ikke til kun Afghanistan. Også mellem det nicaraguanske narkokartel Cobras og CIA var/er der et frugtbart samarbejde om transport og distribution af narko. Affæren blev afdækket af journalisten Gary Webb, som efterfølgende begik ”selvmord” med 2(!!!) skud i hovedet. På et møde i Los Angeles i 1996, hvor CIA-chef John Deutch prøvede at afvise narkoaffæren, fremsagde tidligere politimand Michael Ruppert, at han havde været vidne til samarbejdet og at der var blevet foretaget et skudattentat mod ham, da han første gang prøvede at gå til sine overordnede med oplysningerne.

Og narkoen ender jo i de største amerikanske byer; Los Angeles, Detroit, Chicago, New York og ødelægger disse byer med den kriminalitet, fattigdom og slumkvarterer, som den medfører. Men dette er bagmændene som bekendt ligeglade med, da der jo er penge i det. Dette er måske i virkeligheden det mest bestialske aspekt ved CIAs involvering; én ting er at ødelægge andre lande med narko fra Afghanistan for at destabilisere dem (Rusland, Kina, Centralasien, Vesteuropa), noget andet er at smadre sin egen befolkning med stadset for at tjene penge. Men nå ja; så længe det blot går mere ud over de andre end over én selv, er det vel stadigvæk en gevinst. Og selv ikke engang i hovedstaden Washington DC kan de se sig fri for skidtet – tværtimod: En stikprøveundersøgelse af dollarsedlerne i byen for spor af narko gav det resultat, at 93% af pengesedlerne i byen indeholdt spor af kokain. Idet pengesedler jo oftest sammenrullet bruges til at sniffe med, og desuden kommer de jo i kontakt med andre pengesedler, der har været brugt til sniffe-rør. I Danmark viste en tilsvarende undersøgelse fra Århus, at hele 100% (!!!) af de undersøgte pengesedler indeholdt spor af narko. Så det er noget vidt udbredt gift, når alle således rører ved det næsten dagligt.

Men én ting er CIA, som jo selvfølgelig heller ikke burde gøre det (idet ingen burde gøre det) – noget helt andet er dog selveste bestyrelsesformanden for børsen i New York, Richard A. Grasso, som i slutningen af juni 1999 fløj til Columbia for at mødes med lederen af FARCmilitsen Paul Reyes ude i junglen. FARC er et terroristisk narkokartel, som USA ”officielt” fører krig mod. Hvad kunne sådanne narkohandlede teror-guerillaer dog have, som gjorde selveste børsen i New York interesseret i dem? Penge, selvfølgelig. Nærmere bestemt narkopenge, erhvervet ved salg til først og fremmest amerikanere. Og mange af dem, omkring 1 billion dollars ophobet gennem årene. Klart, at den amerikanske Wall Street finanssektor er meget forhippet på at få fingre i dette beløb, som den derefter kan sluse ud i den skrantende amerikanske økonomi via udlån, Og det var da også netop det, at Grasso var taget derned for; at overbringe FARC et budskab om fremtidigt samarbejde med den amerikanske finanssektor.

For problemet med narkopenge er jo, at de skal hvidvaskes; gøres ”lovlige”, selvom de ikke er det. Og her opstår problemet med at ingen narkobande kan indbetale 1 billion dollars på en amerikansk bankkonto uden at det vækker opsigt, hvorfor den selvfølgelig er enormt taknemmelig for hjælp fra den amerikanske finansverden. For når derimod en stor amerikansk virksomhed indsætter et kæmpe beløb fra selvsamme narkobande på kontoen i banken, er det helt lovligt og ingen spørger hvor pengene kommer fra. At virksomheden selv tager sig godt betalt for hvidvaskningen gør, at dette kan blive en indbringende forretning også for dem; dels kan de tage et gebyr for deres ”ulejlighed” hos narkobaronerne, dels kan de låne disse narkopenge ud til andre banker og firmaer og derved også få renter for dem. Et gensidigt godt samarbejde mellem den amerikanske finanssektor og narkobaronerne.

For den amerikanske økonomi – med de store banker fra børsen i Wall Street i spidsen – er jo efterhånden blevet afhængig af den årlige cash flow, som hvidvaskningen af narkopengene giver til den landet. USA har i årtier levet med en enorm udlandsgæld (for tiden er den over 15 billioner dollars), og uden indsparket fra narkopengene ville situationen være endnu værre for den amerikanske økonomi, idet det jo er begrænset med andre indtjeningsmuligheder nu hvor landet ikke længere producerer noget af betydning længere selv, men har sendt alle fabrikkerne til Asien som led i ”globaliseringen”. Og bankerne kender jo udmærket forklaringen på, hvorfor det strømmer ind med likvide midler hvert år ca. to måneder efter høsten af opiumvalmuer i marts. At prøve at slå på uvidenhed med ”ikke at ane” hvorfor det strømmer gennem systemet med pengeoverførsler på præcis samme tid hvert år holder ikke. Bankerne ved hvad det skyldes, men tier med hvor pengene kommer fra. Netop af denne årsag virker det måske alligevel ikke helt grotesk, at en organisation som CIA fremmer denne proces i stedet for at bekæmpe den (hvilket man ellers skulle tro at den ville gøre); narko er skidt, men uden den ville det være endnu værre for USA. Desuden indebærer det jo altid mulighed for indtjeningsmuligheder, og penge lugter jo som bekendt ikke. Det skulle da måske lige være af narko.

Dette indlæg blev udgivet i Økonomi, Hemmeligholdte skandaler, USA og tagget , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

5 svar til CIAs narkonetværk

 1. Balder siger:

  Et tillægsspørgsmål kunne være: Når nu det er så nemt for kriminelle at flytte rund med milliarder af dollars, og dette ikke kan stoppes, hvorfor skal der så være så meget kontrol med den lille mands penge? Overfører jeg penge til et tredjeland for at køb en en kasse cigarer fra Cuba, bliver de konfiskeret af Amerikanerne, via hvis pengenetværk alle vores europæiske transaktioner løber. Den danske regering siger ikke noget, men fortsætter med at stemme for alle begrænsende forslag i EU og logrer med halen når Amerikanerne fremsætter deres krav om passagerlister og persondata. CIA’s forlængede arm, Google kortlægger hele den vestlige verden i detaljer, inklusiv privates internet routere, og deres koder og passwords. Det er vist allerede ulovligt at betale en brugt bil med kontanter, og der arbejdes hårdt på at afskaffe kontanter helt, så vi kan stilles til regnskab for hver en øre vi spenderer. Den private ejendomsret er ved at blive afskaffet. For småfolkene forstås, mens de kriminelle og de lige så kriminelle politikere kan trylle rund med forsvundne milliarder, beslaglagte irakiske og libyske penge forsvinder på mystisk vis, og vores herskere dagligt bebuder flere konfiskationer, af både penge, gods, og borgerrettigheder.

  • hammersmeden siger:

   En meget fin opsummering af tingenes nuværende tilstand. Vores magtelite (også kaldet “politikere” og “storkapital”) ødelægger vores civilisation, som det har taget årtusinder at opbygge ved at sørge for masseindvandring og overførselsindkomster, så at de europæiske befolkninger omdannes til én stor pløret masse, som er nemmere at kontrollere. Men så længe det medfører at de selv kan forblive ved magten uden at frygte organiseret revolution fra undersåtterne (ͻ:konsumslaverne), har de jo dermed sikret deres vælde.

   …så kriminelle politikere kan trylle rund med forsvundne milliarder, beslaglagte irakiske og libyske penge forsvinder på mystisk vis, og vores herskere dagligt bebuder flere konfiskationer…

   Forbryderorganisationen FN har jo vedtaget en embargo, der gør det ulovligt at handle med eller levere våben til Syriens Assad. Og samtidig kan man så læse at selveste Washington Post nødtvungent må “indrømme” at USA har deltaget i våbenleverancer til terroristerne – undskyld:”oprørerne” – i syrien. Aha? Så det er ulovligt at levere våben til Assads regeringshær, men at levere våben til hans modstandere er åbenbart tilladt? Hykleriet er så massivt, at selv en blind kan se det.

  • Mehmet siger:

   Hvor er det bare Nice Skrevet seriøst.. RESPEKT…
   Jeg undrede mig faktisk over at de fleste provins banker stille og roligt pakker sammen,men det er jo klart, folk skal lære at bruge det skide plastic kort så vi kan blive overvåget 24/7.. Jeg er rystet over vores “demokrati” Jeg har altid troet på demokrati og værdien i demokrati men indtil jeg begyndte at undersøg bagsiden af medaljen.. Forbruger samfund bliver vi kaldt, matrealister og selvoptaget individer.
   Jeg synes ikke det ser godt ud, vi bliver manipuleret hele tiden, vi bliver snydt og bedraget af vores egne repræsentanter, politiker og vores regering.
   Jeg tror jeg vil stemme Kristelig eller DF. Ja måske står jeg selv for skud nu hvor man har tyrkiske rødder men de går i det mindste ikke ind for globalisering eller frie grænser hvor man bare kan komme ind til Danmark, fylde en varevogn op med tyvkoster og bare køre ud når man føler man har stjålet nok?
   Jeg tænker lidt nogle gange hvornår mon folk vågner op? hvor længe kan de skide politiker og deres spin-doktor bliv ved? Hvor længe skal man vende kinden til? Eller må man bare lærer at leve med det og følge strømmen?
   Som min papa altid siger Danmark er et lille land, med et STORT hjerte. Derfor håber jeg vi kan bevar det danske og Danmark fra Globalisering!

 2. Balder siger:

  “Hykleriet er så massivt, at selv en blind kan se det.”

  Nemlig, og det er derfor meget livsbekræftende at man nu kan finde seende i næsten alle lejre; f.eks. pt. hos Informations’ læsere. Gilad Atzmon, som ellers har sin politiske virke med udgangspunkt i modstand mod zionisternes behandling af Palæstinenserne, er heller ikke blind for at den skadelige indflydelse fra Zionisterne på den vestlige verden mere generelt. Folk med meget forskellige politiske udgangspunkter er efterhånden stort set enige angående disse punkter. Det må da være tankevækkende, både for de politiske korrekte, og for dem som stadigvæk lytter til skadevoldernes repræsentanters lokketoner i deres fortvivlede kamp for deres nationers overlevelse. Atzmons sidste opgør med den jødiske dominans af den vestlige verden: Postcolonial Theory, Whiteness & Palestine

 3. Pingback: USA udvider sin militære ekspansion – vil have tropper i 120 lande! | Hammersmedens blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.