Pas på hvad du skriver på nettet: Ord som ”Mexico” og ”svinekød” er potentiel terrortrussel!

George Orwell fik desværre alligevel ret; hans scenarie om det totale overvågningssamfund går nu ind i sin sidste og absurdeste fase, selvom det måske sker 28 år senere end han havde forudset i romanen “1984”.

Det amerikanske sikkerhedsministerium, Department of Homeland Security, har udarbejdet en rapport til brug for interne medarbejdere, hvor disse bliver instrueret med hvordan de skal holde øje med (læs:overvåge) kommunikationen blandt brugere på sociale medier såsom Facebook o.l. for mistænkelige ord, det kan udgøre en sikkerhedsrisiko for USA.

Ministeriet nægtede først at udlevere instruktionsmanualen, men måtte se sig nødsaget til det efter at organisationen Electronic Privacy Information Center havde forlangt den under påberåbelse af loven om Freedom of Information om hvad myndighederne indsamler af data.

Udover instruktioner i hvordan medarbejderne i ministeriet skal forholde sig på nettet og hvad de især skal holde øje med af ”mistænkelig opførsel” blandt internettets brugere, indeholder rapporten ligeledes en liste over ord, som bør få alarmklokkerne til at ringe hos de overvågende medarbejderes kontrollerende blik. På denne liste befinder der sig ord som ”pork” (svinekød), ”Mexico” samt ord som ”snow” (hvaaad??). Som om det ikke virker tosseagtigt nok i forvejen, finder man desuden ord som ”plot”, som angiveligt fra nu af skal være farligt at bruge af hensyn til den nationale sikkerhed i USA, – i hvert fald ifølge ministeriet. Ligeledes interessant, at det åbenbart skal gælde som risikabelt at nævne/bruge vendingen World Health Organisation/WHO. Hvordan i alverden skulle man gøre sig selv mistænkelig i forbindelse med terrorplanlægning ved at nævne verdenssundhedsorganisationen? Det samme spørgsmål kan stilles ved ordet ”vaccine”, hvordan i himlens navn kan det virke mistænkeligt at bruge dette ord? Så er det første mange millioner mennesker jo allerede potentielle terrormistænkte?

Hvem sagde STASI 2.0? I forvejen er USA slået ind på en lidet flatterende vej med overvågning af dets egne borgere, især i forbindelse med opførslen af NSA’s nye kæmpe spionagecentral i Utah. Obama har desuden så sendt som december 2011 godkendt en lov, National Defense Authorization Act, der gør det muligt for de amerikanske militære myndigheder, at arrestere og tilbageholde personer ene og alene på baggrund af en mistanke om terrorplaner. Og vel at mærke uden at rejse nogen sigtelse for en lovovertrædelse! Dette betyder, at det amerikanske militær nu har fået frie hænder til at arrestere hvem de end måtte have lyst til af hvad grund de end måtte finde tilstrækkeligt (f.eks. hvis den pågældende person skulle have sagt et terror-mistænkeligt ord såsom ”pork” eller ”snow”??) og tilbageholde vedkommende på ubestemt tid uden rettergang, men med daglige forhør.

Hertil er kun at tilføje, at selvom denne udvikling har ligget i luften gennem længere tid nu, og selvom den er blevet forudsagt med uhyggelig præcision for længe siden, så er det alligevel skræmmende at betragte den i sin fulde udfoldelse. Navnlig fordi ingen tilsyneladende kan/vil gøre noget for at forhindre det i at ske; vores engang så frie og stærke vestlige lande er blevet til forkrøblede luskebukse på internationalt plan, der øver overgreb mod sine egne befolkninger grundet en angivelig terrortrussel, som landenes ledere dog selv har været medvirkende til at skabe, for derved at give ”vores” regeringer et påskud for at overvåge befolkningen af hensyn til dens eget bedste. Vores samfunds indre sammenhængskraft formøbles, indtil der kun er den mere og mere totalitære stat tilbage som angstindjagende og sikkerhedsgivende sidste instans.

Godnat til homo libere.

Dette indlæg blev udgivet i Politik, Udenrigsnyheder, USA og tagget , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.