Rusland rider med på overvågningsbølgen – vil bygge ubemandede droner sammen med Israel

Jeg har før skrevet om hvordan især USA, Storbritannien og Tysklands regeringer allerede har omfangsrige projekter til indsættelse af droner for at overv… ahøm:”forhindre terror” overfor befolkningerne. I Storbritannien tager de såkaldte sikkerhedsforanstaltninger jo overhånd i disse tider i forbindelse med OL. Nu er også Rusland faldet for fristelsen til at lade ubemandede robot-fly (også kaldet ”droner”) holde øje med hvad borgerne i landet går rundt og laver.

Præsident Vladimir Putin melder ud, at landet vil starte et omfattende program til bygning af ubemandede fly. Sortimentet skal række til fra rekognoscering til angrebsdroner. Rekognoscering? Hvad har du så tænkt dig at ”rekognoscere”, Vladimir? Hvor mange bjørne der befinder sig i Sibirien? Nej vel?

Putin ordret:

“Vi behøver et program indenfor ubemandede systemer. Det er ifølge eksperter den vigtigste retning indenfor udviklingen af luftvåbenet.”

Nå, er det det? Og hvad er det for nogle ”eksperter”, der er kommet med denne kløgtige vurdering? Skulle vel aldrig være ansatte indenfor KGB eller våbenindustrien? Om ikke andet giver det da beskæftigelse på våbenfabrikkerne og til de af dine højtstående apparatsjiks, som skal sidde ved computerskærmene eller aflytte de båndede lydoptagelser.

For dels er det jo billigere end bemandet overvågning, dels må det jo altid virke tillokkende på mange regeringsledere rundt omkring (især i vore dage) at have fuld forvished [ͻ:kontrol] om hvad borgene sådan foretager sig i deres privatliv, mens de tror at de er alene. Vi skulle jo nødig have at de sådan begyndte at spekulere for meget over den politiske situation i landet, eller ligefrem skulle begynde at blive så træt af den nuværende situation, at de ligefrem startede overvejelser omkring politiske alternativer til de nuværende magthavere.

Der er foreløbig afsat 400 mia. rubler til Ruslands droneprogram frem til år 2020. De hjemlige producenter er dog afhængige af samarbejde med en udenlandsk leverandør af den nødvendige teknologi. Og hvad for et andet land er det så at Rusland skal samarbejde med om bygningen af overvågningsdroner? Rigtigt gættet! Rusland har ifølge viceregeringschef Dmitri Rogosin indledt et tæt samarbejde med Israel om konstruktion af førerløse fly. Rogosin samarbejder med israelerne om storproduktionen af en dronetype, som ifølge Rogosin ” … både de og vi kan gøre brug af og også sælge til udlandet”. Altså m.a.o. en russisk-israelsk eksportsucces indenfor nem og billig overvågning?

I forvejen forlyder det, at Rusland vil købe yderligere droner fra Israel end de to prøveeksemplarer, som de indtil nu har erhvervet. Det skulle dreje sig om en stor levering af israelske droner, et sted mellem 48 og 72 styk, til en samlet værdi af 53 mio. dollar. Dronerne skal være af modellerne Orbiter 2, Aerostar og Skystar med dertilhørende 24 styresystemer. Den mindste af dem, Orbiter 2, er en rekognosceringsdrone på 9,5 kg. med en rækkevidde på 80 km. Aerostar er ligeledes til rekognoscering, vejer 200 kg. med en rækkevidde på 200 km. Skystar har en rækkevidde på 60 km.

De købte droner skal ”forstærke den russiske hærs kampdygtighed”, som det hedder sig.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Hemmeligholdte skandaler, Politik, Politikere, Udenrigsnyheder og tagget , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Rusland rider med på overvågningsbølgen – vil bygge ubemandede droner sammen med Israel

  1. Pingback: Bliver Rusland Israels nye forbundsfælle? | Hammersmedens blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.