USA og Israel står bag hackerangrebet med virussen Stuxnet

Så nåede sandheden langt om længe alligevel ud til offentligheden, selvom man måske (inderst inde) havde anet det hele tiden: Hackerangrebene mod de iranske atomanlæg med virusserne ”Flame” og ”Stuxnet” var iscenesat af USA og Israel.

I forvejen vidste man, at de to virusser, Flame og Stuxnet, byggede på samme grundlæggende kodesystem, hvorfor de to således måtte have samme ophavsmænd. Dette vidste man fordi anti-virusfirmaet Kaspersky havde undersøgt de to computervirusser, efter at de var sluppet ud til resten af internettet, idet de oprindeligt kun var tiltænkt de iranske anlæg til berigelse af uran med henblik på opførelsen af atomkraftværker. ”Flame” blev opdaget som den sidste af de to, men er faktisk den ældste, idet den blev sendt ud ca. 2008. For Stuxnets vedkommende er det 2009.

Hele operationen blev startet under Bush-regeringen og fortsat under Obama under kodenavnet ”Olympic Games”. Da Obama blev indsat som præsident, fik han to råd med på vejen af den afgående Bush, nemlig at bibeholde udviklingen af to hemmeligholdte programmer:

  • Drone-angrebene mod Pakistan
  • Virusangrebene med kodenavnet Olympic Games

Obama valgte som bekendt at efterkomme Bushs råd. Således var det Obama, der gav grønt lys for indsættelsen af Stuxnet, og det med fuld forvisning om at USA flyttede grænserne mere og mere for hvert skridt de gik i processen, idet noget tilsvarende, statsstyret hackerangreb ikke tidligere var set i verdenshistorien:

Mr. Obama authorized the attacks to continue, and every few weeks — certainly after a major attack — he would get updates and authorize the next step. Sometimes it was a strike riskier and bolder than what had been tried previously.

Affæren nåede ud til offentligheden via interviews med nogle af insiderne i projektet, herunder både amerikanere, israelere og europæere:

This account of the American and Israeli effort to undermine the Iranian nuclear program is based on interviews over the past 18 months with current and former American, European and Israeli officials involved in the program, as well as a range of outside experts. None would allow their names to be used because the effort remains highly classified, and parts of it continue to this day.

Måden, hvorpå virussen trængte ind i de iranske atomanlægs styresystemer fra firmaet Siemens, var efter alt at dømme via en iransk kollaboratør, der smuglede virussen ind via et USB-stick. Dog blev virussen overført til en ingeniørs bærbare, da den var koblet på atomanlæggets system. Virussen spredtes herefter til internettet, hvor den kunne undersøges grundigt at anti-virusfirmaer som førnævnte Kaspersky. Det var disse undersøgelser, der pegede i retning USA, da koden var så avanceret, at der måtte have stået en regeringsmagt bag med de fornødne midler og enheder. Private hackere var dermed udelukket.

Stuxnets sidste angreb medførte, at 1.000 af Irans 5.000 atomberigelsesanlæg blev sat ud af kraft. Iranerne troede først at det var en fejl i deres egne systemer, der forårsagede de talrige nedbrud, hvilket bl.a. førte til en række fyringer af nogle af de involverede ansvarspersoner. Ifølge artiklen havde USA kalkuleret med muligheden for at iranerne ville skyde skylden på sig selv i første omgang, så at projektet kunne fortsætte ubemærket:

“The thinking was that the Iranians would blame bad parts, or bad engineering, or just incompetence,” one of the architects of the early attack said.

Israel deltog i en aktiv rolle i projektet med bl.a. nogle af de toneangivende programmører:

Then the N.S.A. and a secret Israeli unit respected by American intelligence officials for its cyberskills set to work developing the enormously complex computer worm that would become the attacker from within.

Det interessante ved hele affæren er selvfølgelig, at de såkaldte hackerangreb, hvad enten det kun var med cyberspionage som formål (altså at rekognoscere andres militær og infrastruktur) eller også ødelæggelse af andres digitale enheder, førhen traditionelt kun var noget som de såkaldte ”terrororganisationer” foretog sig. Computerhackere med andres ødelagte computere på samvittigheden kommer i fængsel, men hvordan forholder det sig når computerhackeren ikke er en person, men et helt land? Bliver Obama og Bush så også smidt i fængsel for terror og ulovlig indtrængen i andres privatsfære samt sabotage af andres ejendom? Næppe. For nogen må jo, som bekendt gerne, mens andre ikke må. Også selvom man selv gør brug af præcis de samme metoder, som man ellers prøver at skyde andre i skoene. Ak ja, så længe det er USA & Israel er det jo lovligt uanset hvad, for lur mig om ikke disse to sabotagestater går fri endnu engang, som de er gået det hidtil.

I øvrigt fremkom vicepræsident John Biden med en interessant bemærkning omhandlende de israelske samarbejdspartnere, efter at han og Obama var blevet underrettet om den pinlige nyhed, at virussen var sluppet ud til internettet, hvilket ellers ikke burde kunne ske:

Mr. Biden fumed. “It’s got to be the Israelis,” he said. “They went too far.”

Til det er der vel ikke andet at sige end; vælg dine legekammerater med omhu, John! Dit land er slået ind på en uheldig vej med nogle uheldige samarbejdspartnere i Mellemøsten, som gør jer selv langt mere skade end gavn. Nu hvor I dog har valgt side (med alt hvad det indebærer) er det jo ligesom lidt sent at fortryde jeres linje nu.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Hemmeligholdte skandaler, Politikere, Udenrigsnyheder, USA og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til USA og Israel står bag hackerangrebet med virussen Stuxnet

  1. Pingback: Iran starter masseproduktion af droner[!!] | Hammersmedens blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.