Domstol i Tyskland forbyder religiøs omskæring af muslimske og jødiske drengebørn

Köln — I en muligvis retningsgivende dom har landsretten i Köln gjort det strafbart at omskære drengebørn af religiøse grunde. I den tirsdag offentliggjorte kendelse henviste retten bl.a. til at barnets krop bliver “permanent og uopretteligt forandret” af den i Islam og Jødedom udbredte omskæring. Zentralrat der Juden (Jødernes Centralråd) øvede hård kritik af dommen.

Retten i Köln skulle i anden ombæring afgøre hvorvidt en læge havde gjort sig strafbar, som havde omskåret en fireårig muslimsk dreng. Dommerne fandt, at den pga. omskæringen opståede legemlige forandring af barnet var i modstrid med dets interesse i “selv at kunne afgøre sit religiøse tilhørsforhold på et senere tidspunkt“. Videre hed det i dommen, at også forældrenes myndighed “ikke var blevet begrænset urimeligt“, hvis de måtte vente på hvorvidt barnet på et senere tidspunkt besluttede sig for at blive omskåret som “synligt tegn på tilhørsforholdet til Islam“.

Alligevel nåede retten i det pågældende tilfælde frem til, at den anklagede læge måtte frifindes: Lægen havde foretaget handlingen i uvidenhed om dens ulovlighed. Dette betyder, at en anklaget handler uden skyld, hvis han ved udøvelsen af handlingen ikke havde indsigt i at han handlede uret.

Strafferetseksperten Holm Putzke fra Passau betegnede dommen fra Köln som “enormt vigtig for læger, fordi disse nu for første gang har retssikkerhed“. “Retten har – i modsætning til mange politikere – ikke ladet sig afskrække af bekymringen for at blive kritiseret som antisemitisk og religionsfjendtlig“, udtalte Putzke til “Financial Times Deutschland”.

Ifølge avisen er det med den retskraftige dom fra Köln første gang at en tysk domstol gør den religiøse brug af omskæring strafbar. Ifølge “FTD” bliver der i Tyskland årligt omskåret flere tusind jødiske og muslimske drenge på ønske fra forældrene. Derved havde læger gennem årtier ageret i en gråzone, når de omskar drenge af religiøse grunde.

Hidtil har læger kunnet påberåbe sig, ikke at have haft kendskab til strafbarheden ved den religiøse omskæring, berettede avisen. Med dommen fra Köln bortfalder nu i fremtiden muligheden for at blive frikendt ved at have handlet i uvidenhed om handlingens ulovlighed.

Der Zentralrat der Juden kritiserede dommen som “dramatisk indgreb uden sidestykke i de religiøse menigheders selvbestemmelsesret“. “Denne retskendelse er en uhørt og ufølsom handling“, erklærede formanden for rådet Dieter Graumann i Frankfurt am Main. Han mener, at omskæringen af nyfødte drenge er en fast bestanddel af den jødiske religion og er blevet praktiseret gennem årtusinder på verdensplan.

I hvert land i verden bliver denne religiøse ret respekteret“, understregede Graumann. Der Zentralrat der Juden opfordrede den tyske forbundsdag til som lovgiver at skabe retssikkerhed og således beskytte religionsfriheden mod angreb.

KILDE

Dette indlæg blev udgivet i Kultur, Sundhed, Udenrigsnyheder og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

13 svar til Domstol i Tyskland forbyder religiøs omskæring af muslimske og jødiske drengebørn

 1. Carsten Nielsen siger:

  Den helt helt rigtige dom.

 2. Pingback: England: Labour undskylder: ‘Racisterne’ havde ret angående indvandring » Balder Blog

 3. Pingback: Norges Centerparti vil også forbyde genitial lemlæstelse (omskæring) af drenge » Balder Blog

 4. Pingback: New York: 11 spædbørn smittet med herpes pga. af penis-sutning ved jødisk rituel omskæring » Balder Blog

 5. Pingback: Israel - Internet propaganda IDF hverver ‘virtuelle soldater’ på internettet » Balder Blog

 6. Pingback: Hollandsk video med engelske undertekster - Mother, why was I circumcised? » Balder Blog

 7. Pingback: Denmark: Leading pediatrician accuses Chief Rabbi Bent Lexner of having caused harm during circumcisions » Balder Blog

 8. Pingback: Norge - Jørgen Lorentzen: Rituel omskæring af drenge en bestialsk skik der bør forbydes » Balder Blog

 9. Pingback: Tyskland - Omskæring: Rabbiner anmeldt for penislemlæstelse efter klage fra læge » Balder Blog

 10. Pingback: Tyskland - Omskæring - Nye kritiske toner om religiøs penislemlæstelse fra parlamentsmedlemmer » Balder Blog

 11. Pingback: Israels overrabbiner: Hvis Wilders støtter forbud mod ritualslagtning er han ikke ven af Israel og Jøderne » Balder Blog

 12. Pingback: Tyskland - omskæring: Kandidat for de Grønne tvunget til at gå af pga. digt mod religiøs børnemishandling » Balder Blog

 13. Pingback: Denmark: Marie Krarup - Politician from the patriotic philo-semitic Danish People’s Party supports genital mutilation of boys and girls » Balder Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.