Canadiske lufthavne vil overvåge de besøgende og optage deres samtaler

Lufthavne og grænseposter i Canada er i fuld gang med at installere overvågningsudstyr, der har til formål dels at optage alt hvad der foregår på kamera, men også at bånde al lyd i området, hvilket m.a.o. vil sige at optage alle tilstedeværendes samtaler i lufthavnen på bånd og lytte dem igennem direkte eller senere.

Ifølge Canada Border Services Agency (CBSA) er man i gang med at installere mikrofoner i lufthavnen i Ottawa, for således at kunne lytte til passagerernes samtaler. En talsmand fra CBSA oplyser, at der endnu ikke vil blive foretaget lydoptagelser med de installerede mikrofoner, men at dette vil blive tilfældet på et tidspunkt. Når dette imidlertid sker og overvågningssystemet tages i brug fuldt ud, vil der blive ”optaget samtaler”, udtaler CBSA i et svar til en borger.

Canada Border Services Agency

Særligt berørt af den nye total-overvågning bliver først og fremmest lufthavnens ansatte; deres mindste lille bevægelse og lyd bliver optaget og gemt og senere gennemset minutiøst. Enhver lille privat bemærkning eller joke om chefen, som måske kan være meget harmløs under fire øjne, kan få store konsekvenser, hvis den kommer i de forkerte hænder. De ansatte er jo desuden de personer, der opholder sig oftest i lufthavnen i modsætning til passagererne, og dermed er de også dem, der får optaget og nærstuderet hele deres privatsfære.

Yderligere anledning til bekymring bør de ansatte og besøgende få med den ændring af regulativerne for sikkerhedspersonalet i lufthavnene, som følger sammen med indførslen af det nye overvågningsudstyr: Fremover får lufthavnsbetjentene bemyndigelse til at tilbageholde, undersøge og forhøre både ansatte og passagerer i lufthavnen, hvis de blot skønner det forsvarligt af ”hensyn til sikkerheden”:

A crucial aspect of the change are proposed regulations giving border services officers expanded powers to question, examine and search airport workers and travellers, both domestic and international, within the designated areas.

Det betyder, at enhver sikkerhedsbetjent kan tilbageholde en lufthavnsgæst i timevis, forhøre vedkommende og gennemsøge vedkommendes bagage efter ”mistænkeligheder”. Alt sammen på den blotte vurdering af om pågældende ligner en ”terrorist” eller mistænkelig person i det hele taget.

Og argumentet for at indføre de nye regulativer med massiv overvågning og samtaleoptagelse? ”Bekæmpelse af organiseret kriminalitet”, selvfølgelig. Hvad ellers? Standardargumentet for at indskrænke folks privatsfære og granske mest muligt i deres privatliv, selvom de blot er ganske almindelige og fredelige flygæster, der sludrer om vejret og kageopskrifter: Det er jo til dit eget bedste, ikke sandt? Sådan noget rammer jo som regel alle andre end dem, det er tiltænkt. Tænk bare på knivloven herhjemme fra.

Igen og igen kommer Benjamin Franklins ord i hu om at de, som er villige til at opgive deres grundlæggende frihed til gengæld for en umiddelbar sikkerhed, ikke har fortjent nogen af delene. Og så længe folk ikke gør oprør mod denne udvikling, vil vores ”ledere” se deres snit til at liste den ind ad bagdøren.

Dette indlæg blev udgivet i Hemmeligholdte skandaler, Udenrigsnyheder og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.