Korruptionen i EU slår rekord

EU kræver 691 millioner euro støttepenge tilbagebetalt, som var blevet tildelt uretmæssigt. Det fremgår af årsberetningen fra anti-korruptionsmyndigheden OLAF for år 2011 (side 20), som blev offentliggjort i tirsdags.

Den største opklarede korruptionsskandale fandt sted i Kalabrien. I denne syditalienske region blev der begået underslæb med 389 millioner euro EU-støttepenge til et vejbygningsprojekt. Det er sådanne ”strukturfondtilskud”, der angiveligt bidrager med stor negativ effekt i EU-budgetterne. I alt blev der i denne kategori fejlagtigt udbetalt 524,7 millioner euro. Svindel med tilskud og subventioner indenfor kategorierne told/afgift (113,7 millioner) og landbrugsstøtte (34,0 millioner) ligger klart under dette.

Takket være vores undersøgelser kunne vi få tilbageskaffet et stort beløb til de europæiske skatteydere, og talrige kriminelle blev af den nationale justits draget til ansvar for deres lovovertrædelser til skade for EU-budgettet “, sagde chefen for OLAF Giovanni Kessler ifølge hjemmesiden euractiv.de. I alt har hans myndighed i 2011 taget 178 nye tilfælde under behandling.

Det samlede volumen af EU-husholdningsbudgettet udgør ca. 142 milliarder euro. OLAF er EU’s antikorruptionsmyndighed. Forkortelsen stammer fra det franske navn på myndigheden „Office de Lutte Anti-Fraude“.

Dette er EU i en nøddeskal. Det er klart, at visse personer ser deres snit til at stikke pengene i egne lommer, når en konstruktion som EU-monsteret gør det muligt at sende penge til folk, som slet ikke har fortjent dem. Hvorfor i alverden skal penge fra danskere og svenskere overhovedet bruges til vejbygning Syditalien? Hvis de ikke har veje dernede er det jo ligesom deres eget problem. I Nordeuropa har man jo selv opbygget sine lande gennem århundreder uden andres hjælp, så må de da vel kunne gøre det samme i Syditalien? Og det er jo heller ikke sådan, at vi andre nogensinde får glæde af de nye veje dernede (hvis de da overhovedet bliver bygget) – det får kun den lokale befolkning i omegnen. Samtidigt forfalder vores egne veje og bygninger, fordi der ikke længere er penge til at vedligeholde dem, idet pengene jo sendes til korrupte mafiabosser i Syditalien.

Det er ikke korruptionen i EU, der er problemet – det er selve EU, der er problemet. En sådan fejlkonstruktion vil bryde sammen uundgåeligt, det er bare et spørgsmål om tid. Og jo før det sker, jo bedre.

Dette indlæg blev udgivet i Økonomi, Hemmeligholdte skandaler, Politik, Politikere, Udenrigsnyheder og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.