Der anvendes aborterede fostre under udviklingen af smagen i Pepsi-Cola

Fra den mindre appetitvækkende afdeling: Under udarbejdelsen og forskningen af smagsstofferne i Pepsi-Cola anvendes der menneskefostre, der er blevet aborteret bort.

En gruppe af Pepsis aktionærer opfordrede i efteråret 2011 i en resolution sodavandsgiganten til at bekende sig til etiske standarder, som ville udelukke en anvendelse af celler fra bortaborterede fostre til forskning, efter at det var fremkommet at ét af Pepsis samarbejdsfirmaer gjorde netop dette. Men den amerikanske børsmyndighed SEC (Security and Exchange Commission) afviste for nylig aktionærernes klage med den begrundelse, at hvad Pepsi-koncernen gjorde, var ”normal forretningspraksis”.

 Abortmodstandere fra foreningen Children of God for Life (CGL) havde for et års tid siden afsløret, at Pepsi samt andre levnedsmiddelkoncerner såsom Kraft og Nestlé samarbejder med biotek-firmaet Senomyx ved udviklingen af kunstige smagsforstærkere.

Senomyx arbejder med nyreceller fra fostre af cellelinje-typen HEK 293, som blev udvundet i 1970’erne af særligt udvalgte menneskefostre. Senomyx isolerer menneskelige smagsreceptorer ud af HEK 293-cellerne. Disse tjener herefter det formål at teste virkningen af smagen af forskellige tilsætningsstoffer til madvarer. På biokemisk eller elektronisk vis kan det herved påvises, om receptoren reagerer positivt på smagsstoffet. Der er således ikke tale om, at fostrene indgår i selve sodavanden, men kun i forarbejdningsprocessen.

Der har allerede været blandede modtagelser af nyheden om tilblivelsen af Pepsi-Colaens karakteristiske smag ved hjælp af aborterede menneskefostre. Suppefirmaet Campbell afbrød således samarbejdet med Senomyx efter nyheden om hvordan dette firma fremkalder sine unikke smagsstoffer. Pepsi selv derimod har på ingen måde ønsket at ophæve samarbejdet med biokemifirmaet. Derfor opfordrer CGL i første omgang til boykot af Pepsis produkter af etiske hensyn. Således udtalte en talsperson fra CGL, at ”det handler her om udnyttelsen af resterne af et bortaborteret barn med henblik på at øge profitten.”

Dette indlæg blev udgivet i Hemmeligholdte skandaler, Sundhed, USA, Videnskab og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

7 svar til Der anvendes aborterede fostre under udviklingen af smagen i Pepsi-Cola

 1. Viking siger:

  Skummelt!
  Gad vide i hvilket omfang det bliver brugt, og sker det også i Danmark!?

  • hammersmeden siger:

   Jeg ville slet ikke blive overrasket, hvis det også foregår i Danmark. Men disse ting er jo oftest fejet godt ind under gulvtæppet, så at det næsten altid kræver en ansat fra den biokemiske industri, der går til pressen med det, før man opdager hvor slemt det er.

 2. Balder siger:

  Mon ikke det er de samme slags firmaer der forarbejder de forhuder de køber fra hospitaler mm.?
  Ja, ja, jeg mener de bruges i kosmetikindustrien, og vist også til hudtransplantationer. Der er penge i skidtet.

  • hammersmeden siger:

   Det lyder bestemt muligt, at de bortskårne forhuder på denne vis bliver anvendt indenfor parfume- og kosmetikindustrien samt indenfor hospitalsvæsenet, hvor ulækkert det end lyder. Men desværre er der ingen grænser for hvor ulækre nogle eksemplarer af homo sapiens sapienter gebærder sig i jagten efter de farvede papirlapper med påtrykte talværdier.

   Så vidt jeg ved bruges også de bortaborterede fostre til kosmetik/hudcreme, selvom jeg dog ikke har belyst dette indgående med en research.

 3. Balder siger:

  “die gewonnene Vorhaut wird zudem an biomedizinische Unternehmen verkauft, die daraus zum Beispiel künstliche Haut zu Testzwecken für die Pharma- und Kosmetikindustrie herstellen.”

  I øvrigt: SS-ulven fra USA støtter kønslemlæstelseskampagne:

  FAZ 30.07.2012: Welt-Aidskonferenz Operation Abraham

  • hammersmeden siger:

   Godt fundet! Tak for linket.

   Det kan være at man helt skal droppe hudcremen så. Bare tanken om at der er lavet forsøg med sådan noget stads, bvadr.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s