Romney godkender israelsk angreb på Iran

De amerikanske republikaneres præsidentkandidat Mitt Romney er på sin globale rundrejse inden valget ankommet til Israel, hvor han i Jerusalem mødtes med Peres og Netanjahu. Romney benyttede lejligheden til at udtrykke sin uforbeholdne opbakning til Israel samt at han havde forståelse for landets bekymring over Irans mulige atomprogram.

Også vi anser det som ikke acceptabelt, hvis Iran skulle blive en atommagt”, sagde Romney før et møde med den israelske præsident Shimon Peres. Atomvåben i Iran ville være en ”uacceptabel trussel mod Israel og hele verden”, mente han, samt at Israel efter hans synspunkt havde ret til at skride til handling overfor Iran.

Med ministerpræsident Netanjahu talte Romney om ”hvilke yderligere skridt vi kan foretage for at afholde Iran fra sit nukleare vanvid”, således som det rapporteredes af israelsk radio. Til dette svarede Netanjahu, at Iran kun ville kunne påvirkes med ”troværdig militærisk afskrækkelse” i forbindelse med sanktioner. Til Romneys vurdering om at ”den største fare for verden” var et nukleart udstyret ayatollah-regime svarede Netanjahu: ”Mitt, det kan jeg kun være fuldkomment enig i!

Ifølge oplysninger fra New York Times blev der regnet med, at Romney i løbet af søndagen ville komme med en officiel udtalelse om at støtte Israels ret til et præventivt angreb mod Iran. “Skulle Israel på egen hånd måtte gribe til forholdsregler for at hindre Iran i udviklingen af nukleare evner, så ville Romney acceptere denne beslutning”, sagde Romneys udenrigspolitiske talsmand Dan Senor.

Senere prøvede Romney dog at nedtone disse oprindelige udmeldinger og endte med formuleringer om at ”I den endelige analyse bør, selvfølgelig, ingen muligheder ekskluderes” og til CBS sagde han ”jeg vil bruge mine egne ord og det er at jeg respekterer Israels ret til at forsvare sig og vi står på Israels side”.

Den israelske avis Haaretz beretter søndag, at Washington arbejder på et militært angreb. Obamas sikkerhedsrådgiver Tom Donilon skal for to uger siden under et tre timers middagsselskab i Washington have informeret Netanjahu om at USA ”seriøst” forbereder sig på et sammenbrud i forhandlingerne med Teheran og at, i dette tilfælde, ”en militær option måtte være nødvendig”. Beretningen blev dementeret af en israelsk regeringstalsmand. ”Intet i artiklen stemmer”, sagde han til AFP.

I fredags, en dag før Romneys ankomst til Israel, havde Obama underskrevet en ny lov om forstærkning af samarbejdet med Israel indenfor sikkerhedsspørgsmål. Som følge heraf vil USA bl.a. støtte Israels raketsystem ”Iron Dome” med 70 mio. dollar alene i år.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Politik, Politikere, USA og tagget , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

3 svar til Romney godkender israelsk angreb på Iran

 1. Ragnar siger:

  Med amerikanskke præsidenter ser det ud til at røven altid vender bagud.

  • hammersmeden siger:

   Ja, det kan der være noget om ^^

   Utroligt, at republikanerne vælger en type som Romney. Hvorfor valgte de ikke Ron Paul i stedet? Han ville trække alle de amerikanske tropper hjem og afslutte FED’s cirkus.

 2. Pingback: Obama sværger Israel troskab i krig | Hammersmedens blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.