Google har alligevel ikke slettet alle de ulovligt opsamlede private internetdata

Internetfirmaet Google har alligevel ikke slettet al den private internettrafik, som var blevet indsamlet ulovligt af dets street-view-køretøjer i flere lande under. Firmaet havde i 2010 indrømmet, at bilerne med kameraerne på taget ved en fejl også havde opfanget og lagret data fra ukrypterede WLAN-netværk – herunder også private e-mails. Google lovede dengang at slette alle disse data, hvilket altså ikke er sket.

Den stadigvæk opbevarede mængde data skal være blevet fundet, idet street-view-optegnelserne fra Storbritannien blev gennemsøgt manuelt. ”Google undskylder for denne fejl”, erklærede den ansvarlige for databeskyttelse hos Google, Peter Fleischer, i en skrivelse til den britiske databeskyttelsesmyndighed ICO. Også de pågældende myndigheder fra andre lande blev informeret.

I en stillingtagen fra ICO hed det, at ”allerede opsamlingen af data aldrig havde måttet ske. At Google så heller ikke overholder deres løfte om omgående at slette disse data, giver anledning til stor bekymring.”

”Stor bekymring”, spørger man så bare sig selv? Er det det eneste? Er der slet ingen straf forbundet med at overtræde nogle menneskers privatsfære på denne vis? Jo større et firma bliver, desto nemmere kan de måske nøjes med en undskyldning, eller hvad? Hvis enhver anden kommer til at bryde ind i nogens hjem ved et ”uheld” kræver det en del længere bortforklaring end en undskyldning, her står den i bedste fald på kun en påtale, hvis ikke mindst en form for straf. Men der er jo tilsyneladende mangel på retsinstanserne når man kommer så højt op i internethierarkiet? Google kan tillade sig ”lidt” mere og så blot stikke en undskyldning bagefter. Og hvordan kan vi vide at de ikke også bare glemmer at slette dataene denne gang, for så blot at stikke en ny undskyldning om et par år, hvis det virkelig er alt hvad der kræves?

(APA/Reuters)

Dette indlæg blev udgivet i Udenrigsnyheder og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Google har alligevel ikke slettet alle de ulovligt opsamlede private internetdata

  1. Ragnar siger:

    Ja, vi er mange der er stærkt bekymrede for udviklingen i den vestlige verden. Vore friheder undergraves konstant.

  2. Snaphanen siger:

    test

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s