Også Storbritannien yder støtte til terrorister i Syrien

Den britiske udenrigsminister William Hague indrømmer, at også Storbritannien støtter rebellerne i Syrien med forsyninger til en værdi af 5 mio. pund i deres kamp mod regeringsstyrkerne, hvilket fremgår af oplysninger fra Reuters og DPA. Han betonede dog, at støtten ikke bestod af dødelige våben. Blandt hjælpemidlerne skulle der angiveligt først og fremmest være tale om radio- og kommunikationsudstyr samt medicinsk hjælp og beskyttelsesdragter. ”Da der ikke er nogen diplomatiske fremskridt, må det forenede kongerige nu gøre en ekstra indsats”, udtalte udenrigsminister Hague.

Hjælpen skulle have til hensigt at beskytte ubevæbnede oppositionsgrupper, menneskerettighedsaktivister og civilister fra udartelser af de allerværste voldshandlinger, idet regimet under al-Assad ”alligevel var dømt til at bukke under”, som det hed sig. Dermed følger Storbritannien i USA’s fodspor, idet det for nylig slap ud, at Obama havde godkendt en støtte til rebellerne i Syrien for 25 mio. dollar.

Storbritannien støtter frem for alt den såkaldte Free Syrian Army (FSA), udtaler en talsmand fra det britiske udenrigsministerium. Den britiske beslutning om støtte skulle komme af at det var vigtigt, at landet skulle være forberedt efter magtovergangen, hvis Assad skulle blive styrtet, så at der ikke skulle være nogen radikale grupper, der kunne få fodfæste. ”Derfor mødes vi med repræsentanter fra FSA. Men vi vælger ikke side i en borgerkrig”, udtaler talsmanden. Hague tilføjer: ”Vi er meget påpasselige med hvem vi hjælper.”

Cameron speaking in 2010.

Så på den ene side, mener Hague, at UK skal være forsigtige med hvem de hjælper (underforstået ͻ: at de ikke vil lægge skjul på at de har tænkt sig at vælge aktiv side til fordel for den ene af parterne) og på den anden side udtaler ministeriets talsmand, at støtten ikke skal forstås sådan, at de vil vælge side i konflikten? Det kan man da vist kalde en selvmodsigelse i klassisk forstand.

Og hvorfor indeholder forsyningerne i øvrigt beskyttelsesdragter? Hvad skulle de da beskytte mod? Angreb måske, for derved at opnå en militærisk fordel overfor modparten? Men herved skulle de jo selvfølgelig kraftigt understreges, at det ikke var at vælge side til fordel for den ene part i en krigssituation. Ih nej, selvfølgelig ikke, hvem ville det da også være faldet ind at mistænke briterne for at ville gøre noget sådant?

Og hvem er de så, at de støtter, samtidig med at de påstår at de ikke tager del i konflikten og at de netop yder støtten for at forhindre radikale grupper i at få fodfæste? Jo – det er såmænd bl.a. al-Qaeda, som er taget til Syrien og har meldt sig under FSA’s faner i deres fælles udskejelser på vej til etableringen af kaos, som det skete med Tunesien, Libyen og alle de andre lande fra ”foråret”. Så USA og UK støtter al-Qaeda, som de på papiret burde bekæmpe, i forsøget på at forhindre radikale kræfter i at komme til magten? Man kunne næsten hyle af grin, hvis det bare ikke havde været så absurd.

Samtidig forlyder det, at FSA og al-Qaeda har tænkt sig at bruge den af USA og Storbritannien modtagne støtte til at indlede en modoffensiv i Aleppo, som de ellers havde mistet. Ja, jeg skal love for at Obama og Cameron gør alt hvad de kan for ikke at tage aktiv del i krigen til fordel for den ene af parterne.

Dette indlæg blev udgivet i Politik, Politikere, Udenrigsnyheder og tagget , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

4 svar til Også Storbritannien yder støtte til terrorister i Syrien

 1. falkeøje siger:

  Hvem er ven, og hvem er fjende i dag?
  Stol på dig selv, må være svaret.
  Organiser dig, bevæbn dig og gå ind i den modstandsbevægelse til frihed for Danmark.
  Det må blive enden på politikernes uafladelige forfatningsbrud!!!
  De er ikke overmennesker, men helt almindelige dødelige, og de har gjort i nælderne,
  så det basker.
  Nu er turen kommet til os, der mener det stik modsatte!!!

  falkeøje

  • hammersmeden siger:

   De er ikke overmennesker, men helt almindelige dødelige, og de har gjort i nælderne, så det basker.

   Nemlig. Det er vores “egne” politikere, der kører vores lande i sænk, som det ellers havde taget årtusinder at opbygge. Men så længe folk tror at politikerne i bund og grund ønsker os det godt, og blot er inkompetente, kan spillet få lov at fortsætte.

 2. Pingback: Tyrkiet leverer Stinger-raketter til rebellerne i Syrien | Hammersmedens blog

 3. Pingback: Spionerer den tyske efterretningstjeneste for rebellerne i Syrien? | Hammersmedens blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s