Tyrkiet leverer Stinger-raketter til rebellerne i Syrien

Den såkaldte frie syriske armé (FSA) skal udstyres med de allermest moderne våben i form af de amerikanske jord-til-luft-missiler FIM-92 Stinger. Overfor dagbladet Welt udtaler rebellernes sekretær Mahmud Sheik-Elsur, at ”Igennem længere tid har vi arbejdet hårdt på at få leveret det nødvendige fra udlandet, og nu er det kommet så vidt. Panserværnsraketter og frem for alt Stinger-raketter ligger klar til os i Tyrkiet.”

Stinger-raketter er håndholdte anti-luftraketter af amerikansk oprindelse, som bliver produceret i bl.a. andet Tyrkiet på licens. Hvis Tyrkiet skal levere raketterne til nogen, kræver det således USA’s godkendelse på forhånd. Ovenstående udtalelse fra rebellernes Mahmud Sheik-Elsur tyder således på, at tilladelsen allerede er givet, idet de blot mangler at blive leveret til ”oprørerne”. Hvem der finansierer raketterne til oprørerne, vil Sheik-Elsur dog ikke ud med, men nøjes med den hemmelighedsfulde formulering; ”De [raketterne] er der, de er blevet betalt, og Qatar har noget at gøre med det.” Om han hermed mener, at Qatar har betalt raketterne til rebellerne, er muligt, idet Qatar sammen med Saudi Arabien og USA indgår i alliancen imod al-Assad.

Stinger-raketterne skal angiveligt gives til rebellerne for at give dem en altafgørende fordel i tilbageerobringen af Aleppo. Rebellerne taber terræn i øjeblikket, fordi den syriske regeringshær kontrollerer luftrummet. Med raketterne kan rebellerne skyde jagerflyene ned, hvilket kan vise sig udslagsgivende for kampene, sådan som det var tilfældet i Sovjets Afghanistan-engagement, hvor USA leverede Stinger-raketterne til Taleban til brug imod sovjetiske jagerfly. Efter Sovjets tilbagetrækning endte mange af raketterne på det sorte marked eller måtte købes tilbage af USA for en langt højere pris end deres værdi for ikke at falde i de ”forkerte” hænder.

Ud over Tyrkiet har også for længst USA og Storbritannien meldt ud, at de vil yde aktiv støtte til rebellerne i Syrien i deres optøjer mod den syriske regering i forsøget på at erstatte al-Assads sekulære styre med et islamistisk i samme stil som det er sket med ”forårslandene” Ægypten, Tunesien og Libyen.

Og selve rebellerne er jo efterhånden afsløret som et ret så broget sammenrend fra alle afkroge af verden. Således viser det sig, at det faktisk kun er en brøkdel af dem, som er ”indfødte” syrere. Derimod er der blandt andet briter af arabisk herkomst og andre europæiske jihadister, der tager den lange vej til Syrien, for at gøre landet fundamentalistisk muslimsk med støtte fra USA og Storbritannien. Mange af disse europæiske Syrien-rebeller taler knap nok arabisk, men mener sig alligevel berettigede og kaldet til at blande sig i et andet lands væbnede kamp under påbud fra USA og deres forskruede tanker om at landet vil blive forbedret med et islamistisk styre. Desuden modtager FSA kæmpere fra terrorbevægelsen al-Queda, som således finansieres af deres svorne ærkefjende USA til at udføre dets politiske ønsker i Syrien. Også Frankrigs udenrigsminister Laurent Fabius melder ud, at ”det syriske regime skal smadres”, hvormed han hentyder til al-Assads regering. Om Frankrig således bliver det næste land, der aktivt vil støtter rebellerne i et andet lands interne anliggende er muligt. Det kunne jo så passende ske fra den kommandocentral i den tyrkiske by Adana, som Tyrkiet, Saudi Arabien og Qatar allerede har indrettet med henblik på at levere støtte til FSA.

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Politik, Politikere, Udenrigsnyheder og tagget , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

4 svar til Tyrkiet leverer Stinger-raketter til rebellerne i Syrien

 1. Viking siger:

  “Efter Sovjets tilbagetrækning endte mange af raketterne på det sorte marked eller måtte købes tilbage af USA for en langt højere pris end deres værdi for ikke at falde i de ”forkerte” hænder.”

  Ja. Det ender vel med, at de bliver brugt mod NATO (igen).
  Og så vil de hjælpe ekstremister til magten.
  De tager aldrig ved lære!
  😦

 2. Ragnar siger:

  Den vestlige verdens politik har spillet fallit.
  Vi er i gang med at undergrace os selv.

  • hammersmeden siger:

   Ja, nemlig. Det er vores egne “ledere”, der fører os ud over afgrunden.
   De alene har ansvaret for indvandringen og udryddelsen af Europas oprindelige folk. Deres engagement i fremmede lande af geopolitiske og globaliseringsmæssige årsager understøtter blot denne tendens.

 3. Pingback: Spionerer den tyske efterretningstjeneste for rebellerne i Syrien? | Hammersmedens blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.