Angående Putin og ”pussy riot”

Om dommen er for hård eller ej kan vel diskuteres i alle tilfælde, og dermed også i dette. Bestemt ville man også kunne have håndhævet retfærdigheden med en mildere dom, men dommen afspejler jo uden tvivl også det nye Rusland på dets vej mod at finde sig selv efter en turbulent tid med kommunisme, rovdyrkapitalisme/chokterapi og de nye geostrategiske udfordringer i centralasien under pres fra USA i kampen om overherredømmet i regionen og naturressourcerne. I dette lys skal dommen selvfølgelig også betragtes ud fra de spirende nationale strømninger i Rusland, som Putin er tvunget til at tage stilling til, selvom han angiveligt prøver at placere sig midt mellem yderpunkterne.

Det mest interessante ved sagen er dog de vestlige mediers latterlige hetz mod Rusland, som bedst kom til udtryk i Berlingerens leder, hvor avisen tog parti til fordel for de hylende og skrigende hippie-punk-lebber (som de jo på papiret burde være argeste modstandere af) og imod Putins orden, tradition, økonomisk fremgang og fremtidsvisioner for sit land. Avisens russer- og Putin-had vejede altså tilsyneladende tungere end dens egne principper, hvilket jo blot udstiller i hvilken forfatning visse dagblade er i for øjeblikket.

Bevares: Putin er da sikkert bestemt ikke den perfekte leder, jeg anfægter på ingen måde at der kunne findes en bedre, men hvad han dog har udrettet er i en helt anden dimension i forhold til de vestlige levebrødspolitikere. Han har da i det mindste skabt forbedringer, hvorimod sidstnævnte ødelægger deres lande med indvandring og økonomisk inkompetence. Så mon ikke visse vestlige lederes primitive aversion mod Putins Rusland i bund og grund hviler på deres egen inkompetence? Putin har udrettet ting som de end ikke er i nærheden af at kunne/ville for deres lande grundet internationale ”konventioner”, ”forpligtelser” eller hvad man ellers måtte kalde det. Putin har – overordnet set – været til gavn for sit land, selvom hans arbejdsmetoder kan diskuteres; under hans styre er arbejdsløsheden faldet, den økonomiske vækst steget, korruptionen blevet bekæmpet og fertilitetsraten steget. Noget, som vores vestlige levebrødspolitikere kun kan drømme om at gøre ham efter. Så mon ikke vestens had mod Putin dybest set grunder på misundelse frem for alt? Hvad kunne ellers forklare de voldsomme reaktioner i en sag, som de burde blande sig udenom, da det er et internt russisk anliggende? Desuden misbruger de jo blot sagen til at køre sig selv i stilling som ”menneskerettighedsforkæmpere”, hvor plat dette end lyder: Putin siger “njet” til globaliseringsvanviddet efter amerikansk forbillede med bomber, dollars og økonomiske kollaps i en jævn strøm. Dette kan USA og dets allierede ikke snuppe, hvorfor Putin bliver en persona non grata hos dem, der skal tilsmudses ved hver lejlighed.

Ville de selvsamme politikere og medier i øvrigt også have taget rødfascist-punkernes parti, hvis de i stedet for en kirke havde valgt at terrorisere en moske eller synagoge? Jeg tvivler. I disse tilfælde ville de stakkels muslimers og jøders ”religiøse følelser” uden tvivl have overskygget alle andre hensyn. Kristne russeres følelser må man jo derimod gerne trampe på, ikke sandt? For de gør jo heller ikke modstand når de ligger ned i forvejen. Se bare på Madonnas udnyttelse af affæren til sin egen selvpromovering. En sådan opførsel og påklædning (eller mangel på samme) havde hun nok næppe turdet vove på gaden i Afghanistan.

I øvrigt ville de tre punkerinder sandsynligvis ikke være sluppet særligt meget billigere i et hvilket som helst andet land: At trænge ind og afbryde en højtidelig sammenkomst er jo direkte chikane. Det er jo selvfølgeligt muligt, at Berlingske tidende ikke ville have det fjerneste mod at blive bestormet af en flok hylende og skrigende hun-aber, der ville umuliggøre al arbejde på redaktionsgangene, men blot have kategoriseret det under ”ytringsfrihed” også i dette tilfælde. Det tvivler jeg dog kraftigt på.

Hvad angår ”hovedpersonerne”, så undres jeg til stadighed over repræsentanter for det evigt undertrykte køn; hvorfor går de amok på kristendommen som hylende og skrigende psykiatripatienter i stedet for eksempelvis islam eller jødedommen, der behandler kvinder langt dårligere? Som RamzPaul også siger; tænk hvis det havde været en moske i stedet, som de aflagde et besøg på denne måde. Men det ville de små tøsebørn jo sikkert ikke turde eller hvad? De modige helte for kvindesagen! De vil foretrække at håndhæve deres udgave af “ytringsfriheden” overfor dem der har sikret kvinder de fleste fordele. Og deres eksempel spreder sig jo åbenbart. Her kan man se hvordan det åbenbart skulle have noget at gøre med ”feminisme” og ”ytringsfrihed” at fælde et krucifiks topløs i sympati med de fængslede missekat-oprørere. Sikke dog en måde at takke den kultur, der på verdensplan har sikret kvinder de bedste betingelser og fleste rettigheder. So much for pathos.

PS: Huskede jeg at nævne, at Pussy Riots ”musik” i øvrigt lyder ubegribeligt forfærdelig? Men det er jo så i virkeligheden blot blevet til en sidebemærkning i al virvaret. Ikke at det dog overrasker mig på nogen måde. Det er jo som regel sjældent at man har noget smukt at bidrage med hvis man er nødt til at iklæde sig klovnekostume og elefanthue for at få det frem.

Dette indlæg blev udgivet i Kultur, Politikere, Udenrigsnyheder og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

4 svar til Angående Putin og ”pussy riot”

  1. Pingback: Pussy Riots - Russisk filosof Aleksander Dugin: Vestligt forsøg på at underminere Russernes identitet og kerneværdier » Balder Blog

  2. Pingback: Pussy Riots i en en kyrka sätter krokben för feminismen och yttrandefriheten! « Arne Aderton

  3. Pingback: Pussy Riots i kyrkan sätter krokben för feminismen och yttrandefriheten! « Arne Aderton

  4. Pingback: Pussy Riots i kyrkan skjuter feminismen i foten! « Arne Aderton

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.