Afstemning i Australiens parlament giver stort nej til homo-ægteskaber

CANBERRA. Det australske parlament (underhuset) har med stort flertal afvist at legalisere ægteskab mellem personer af samme køn. 98 parlamentsmedlemmer stemte i tirsdags imod forslaget mod 42 ja-stemmer. Forslaget var blevet stillet af et lidet fremtrædende parlamentsmedlem fra partiet Labor ved navn Stephen Jones. Bemærkelsesværdigt er det, at selveste Australiens premierminister, Julia Gillard, stemte imod forslaget, selvom det var blevet stillet af én af hendes egne partifæller(!!). Desuden stemte et flertal af ministrene også nej.

Alligevel betragter forkæmpere for homo-ægteskaber afstemningen som en sejr, idet de mener at grobunden nu er lagt til at en tilsvarende afstemning engang i fremtiden vil blive vedtaget. Således udtaler én af fortalerne for legaliseringen, Anthony Albanese fra Labor-partiet, at

“Just a few years ago there wouldn’t have been the support of anything like 42 votes on the floor of the national Parliament for a marriage equality bill,” Mr Albanese told reporters soon after the vote.

“All the figures show that there is majority community support on this issue… and I think at some future time, Parliament will catch up with the community opinion.”

Han mener således tilsyneladende, at det ”bare er et spørgsmål om tid” inden forslaget bliver vedtaget. Tja, hvis han og hans ligesindede gør deres arbejde grundigt, kan det jo være han får ret. Det ændrer dog ikke ved det grundlæggende forkerte i at tro, at man ved at legalisere ægteskaber med homo-ægteskaber gør de to ting lige, det eneste man derved har gjort er at træde det sunde og naturlige ægteskab mellem en mand og en kvinde som én af de naturligste grundsten i et sundt samfund under fode og tilsmudse dets agtelse.

For at mene, at homo-ægteskaber bliver lige med og det samme som ”normale” ægteskaber, blot fordi det står i lovbøgerne, vil svare til at mene, at en mandlig sodomit kan føde et barn ud af sit røvhul. Så længe dette ikke er sket, kan et homo-ægteskab aldrig komme op på siden af et rigtigt ægteskab. Hensigten med disse lovforslag er da også udelukkende at tilsmudse det naturlige, det gode, det smukke ved at trække det ned på samme niveau som det perverse, det afartede og det syge.

Forud for afstemningen var det da også gået en livlig debat, hvor parlamentsmedlemmet Cory Bernardi fra det liberale parti havde advaret mod den juridiske sidestilling mellem normale ægteskaber og bøsseægteskaber, idet han mente, at dette var en ide fra ”radikales” side, der ville true det australske samfund, og som ville føre til et skråplan, der i sidste ende ville kulminere i legaliseringen af menneskers ægteskab med dyr. Som Bernardi udtrykker det: ”Hvad bliver det næste? Så vil vi jo også snart kunne sige: De to [mennesket og dyret] elsker hinanden, ergo kan de sagtens blive gift.”

“The next step, quite frankly, is having three people or four people that love each other being able to enter into a permanent union endorsed by society – or any other type of relationship,” Senator Bernardi said.

“There are even some creepy people out there… [who] say it is OK to have consensual sexual relations between humans and animals.

“Will that be a future step? In the future will we say, ‘These two creatures love each other and maybe they should be able to be joined in a union’.

“I think that these things are the next step.”

Bernardi ville ikke distancere sig fra sine udtalelser, på trods af den storm af angreb, som han oplevede fra medier samt andre politikere. Lederen af Bernardis parti (de liberale), Tony Abbott, udtalte til Radio Australia, at han ikke delte Bernardis synspunkter og havde indkaldt ham til et møde. Under dette møde skal Bernardi angiveligt have tilbudt at træde tilbage fra sin stilling som parlamentssekretær for de liberale, hvilket Abbott accepterede. Men denne hans tvungne tilbagetrækning fremkaldte også sympati-tilkendegivelser fra partifæller såsom Nick Minchin, idet denne ”bestemt ikke så nogen grundt til at han [Bernadi] skulle træde tilbage”.

I 2004 havde det australske parlament foretaget en tilføjelse til forfatningen, der definerer ægteskab som værende udelukkende en forbindelse mellem mand og kvinde.

Tillykke, Australien!!

Adam and Eve!
Not Adam and Steve.

English: Gay kiss

Dette indlæg blev udgivet i Kultur, Politik, Politikere, Sundhed, Udenrigsnyheder og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

5 svar til Afstemning i Australiens parlament giver stort nej til homo-ægteskaber

 1. Viking siger:

  God artikel.
  Det er godt at se der er nogen i den vestlige verden der sætter grænser for galskaben.
  Tillykke, Australien!!

 2. Balder siger:

  Ja, til lykke Australien.

  Gad i øvrigt vide hvor mange gamle bøsser allerede har fået “familiesammenføring” med en trækkerdreng fra Sydamerika eller Asien på denne ægteskabskonto.

 3. Den danske mand siger:

  Ikke nogle endnu, håber jeg.

 4. personals siger:

  I am extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your blog.
  Is this a paid theme or did you customize it yourself?

  Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice blog like this one
  these days.

 5. Bjorn siger:

  Jeg er glad for jeg bor i Danmark. Her tror vi på lige rettigheder, men Australien er et tilbagestående nation af had. Du skal flytte dertil

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s