Monsantos farlige leg med ilden: Genmodificerede fødevarers giftighed dysses ned

Navnet er Monsanto: Denne efterhånden internationale koncern har efterhånden gjort sig selv kendt som én af de ivrigste forkæmpere for udbredelsen af genetisk modificerede organismer (GMO). Dette er imidlertid forbundet med overtrædelse af nogle af naturens vigtigste principper for et bæredygtig og holdbart grundlag for den fremtidige udvikling: Studier om GMO’s skadelige og sygdomsfremkaldende indvirkninger på dyr og mennesker bliver hemmeligholdt eller forsøgt forhindret i at blive offentliggjort. Lykkes det alligevel i få tilfælde, er det chokerende læsning, og står desuden aldrig i massemedierne.  

Monsantos forretningskoncept er simpelt: Maksimere profitten og undervejs være ligeglad med om naturen og mennesket tager uopretteligt skade. Hele koncernens forretningsmodel er bygget op om såsæd og sprøjtegifte, som skal lokke landmænd i fælden med løfter om øget indtjening via større høstudbytter. Men deres marker bliver ødelagt af sprøjtegiftene, så at de måske aldrig kan bruges til dyrkning af fødevarer igen på naturlig vis. Desuden kan mennesker og dyr blive alvorligt syge af Monsantos produkter, ikke mindst de genmodificerede, hvilket nu efterhånden ikke længere kan forhindres i at sive ud til offentligheden

Døden går forud for livet

For Monsantos produkter har dødelig effekt. De bringer vores liv og sundhed i fare. Monsantos genmodificerede majs indeholder et giftigt kemikalie i hvert enkelt majskorn. Og disse majskorn bliver måske snart spist af os alle sammen.

Hos rotter, som var blevet fodret med disse GMO-majs, udviklede der sig kræftsvulster, som man kan se på billederne:

I en videnskabelig undersøgelse døde 70 % af hun-rotterne tidligere end de ellers ville have gjort ved en naturlig død, efter at de var blevet fodret med GMO-majs. 50 % af hannerne døde også før tid. Hos næsten alle de døde var kræftsvulster dødsårsagen.

Mere om forbindelsen mellem GMO og udviklingen af kræft kan man læse her

Hemmelighedskræmmeri går forud for åbenhed

Monsanto bruger i øjeblikket millioner af dollars for at få lovforslaget Proposition 37 til ikke at blive vedtaget. Ifølge lovforslaget skal fødevarer, der indeholder GMO-produkter, tydeligt angive dette på emballagen.

Men Monsanto og andre virksomheder, såsom indehaverne af produktserierne Larabar, Silk og Kashi, ønsker ikke, at forbrugerne skal vide besked om at de fødevarer, som de køber, indeholder genmodificerede produkter. (Se også GVO-Boykott-Infografikken.) De uddeler enorme pengesummer for at få Proposition 37 bragt til fald, så at levnedsmiddelkoncernerne kan bevare GMO som en »lille beskidt hemmelighed« om giften i vores mad.

Kort sagt: Disse virksomheder vil ikke have at vi skal vide hvad vi spiser. Og hvorfor ikke? Fordi det er gift, som de putter i fødevarerne. Og hvis folk vidste det, ville de ikke spise det!

Herskab over teknologien og misbrug af retssystemet

Monsanto skaber ikke deres teknologier med det formål at forbedre situationen for hverken naturen eller landmændene. Koncernen lader hurtigt dens genmodificerede såsæd patentere, hvorved den kan erhverve sig et monopol over den. Dette monopol bliver herefter brugt til at trække penge ud af landmændene.

Hvordan det? Hvis Monsantos GMO-såsæd af vinden bliver blæst over på marker tilhørende landmænd, som ikke ønsker at bruge GMO-såsæd, så udnytter Monsanto sine patent»rettigheder« til at hive disse landmænd i retten for ”tyveri” af Monsantos ejendom og brud på ophavsretten. Det er kun et eksempel på den udspekulerthed, som Monsanto regelmæssigt benytter sig af.

Manipulation står over respekt for naturen

I stedet for at arbejde i overensstemmelse og pagt med naturens love for at være sikker på at deres arbejde sker i bæredygtighed med naturens økosystem, stræber Monsanto i stedet efter at overtræde naturens bæredygtige grundlag ved at erstatte sunde og raske plantegener med gift-gener, som er blevet kunstigt frembragt i et laboratorium og som danner insektbekæmpelsesmidler indeni planterne.

I stedet for at bevare frøkornenes naturlige evne til at kunne reproducere sig selv fra en generation til en anden, udvikler Monsanto »terminator«-såsæd, som efter en enkelt generation ikke forplanter sig længere, fordi bønderne dermed er tvunget til at købe ny såsæd hos Monsanto hvert eneste år i stedet for at bruge lidt af afgrøderne som ny såsæd. Dette er et voldsomt indgreb i naturens bæredygtige grundlag, for hvis disse terminator-frøkorn skulle sprede sig ind over andre (naturlige) plantearters levesteder og overtage deres pladser, truer dette selve eksistensgrundlaget for millioner af bønder verden over. Og dermed selvfølgelig også i Danmark

Ødelæggelse af miljøet går forud for naturlig bæredygtighed

Monsantos ukrudtsbekæmpelsesmiddel Roundup ødelægger landbrugsjorden, så at der ikke længere kan dyrkes sunde afgrøder på den på traditionel vis. Er jorden først blevet ødelagt med Roundup, vil landmanden for altid være afhængig af en kemisk specialudviklet såsæd fra agrarvirksomhederne. Det er både usundt og en katastrofe for miljøet – og samtidig er høstudbyttet på Roundup-marker målt som et årligt gennemsnit desuden også ringere end både ved traditionel og økologisk dyrkning.

Idet Monsanto får overtalt landmændene til at oversprøjte millioner af hektar agerjord med Roundup, bevirker koncernen en ødelæggelse af den landbrugsmæssige arv og tradition og vil via landmændene forvandle os alle sammen til fødevareslaver, der er afhængige af Monsatos specialfremstillede afgrøder, som de eneste, der kan vokse på de kemi-befæstede marker. Således vil der ved hvert salg af fødevarer i butikkerne blive betalt tribut til Monsanto, fordi det eneste anvendelige såsæd på markene bliver Monsantos såsæd.

Vildledende forskning i stedet for den videnskabelige sandhed

Den såkaldte »videnskab«, som Monsanto frembringer, hører til i kategorien ”bestillingsarbejde” og går over grænsen for manipulation, der intet har at gøre med den oprindelige betydning af ordet. I stedet for at betragte GMO’s effekt på dyr i langtidsstudier, tester forskere betalt af Monsanto udelukkende i 90 dage og erklærer derefter levnedsmidlet for »sikkert« til livslangt menneskeligt konsum.

Det er slet ikke noget under, at der ikke er blevet foretaget nogen langtidsstudier: For den virkelige acceleration i væksten af kræftsvulsterne hos rotterne skete først efter der var gået 90 dage.

Også selvom Monsantos forskere efter et langvarigt fodringsforløb på dyr skulle komme frem til at GMO var sikkert, så ville man stadig ikke kunne stole på testresultaterne: Enhver forsker med forbindelser til Monsanto bliver jo netop betalt med det formål for øje, at nå frem til en på forhånd udstukket konklusion. Disse forskere ved jo derfor på forhånd, hvad de skal nå frem til; hvor de skal ”ende” med forskningsresultatet. Derfor arbejder de ikke i blinde, hvilket en ægte videnskabsmand gør, der ikke på forhånd bør have bogen ide om hvad forsøgene vil vise. Det er klart, at man når frem til at GMO-produkter er ufarlige, hvis det er det, som man er blevet betalt for at nå frem til.

Alt i alt en beskæmmende udvikling, hvor det naturlige kredsløb kan blive ødelagt af visse koncerners uansvarlighed og profitliderlighed på alt andets bekostning. Kemivirksomhederne har i dag frie tøjler til deres spil med landmændene, selvom der etableres forslag til at begrænse deres effekt især på det europæiske marked, hvor det er tilladt at importere GMO-afgrøder, men forbudt at dyrke dem på markerne. Et sådant forbud er dog omsonst, idet man blot skal tabe et korn på jorden, før at GMO-planterne breder sig overalt.

Det er vigtigt at vide, hvad konsekvenserne af kemivirksomhedernes skalten og valten med vores helbred og sundhed bliver, når alt andet end profit bliver underordnet i deres øjne. Herunder også selve naturens balance og bæredygtighed. Første skridt må være oplysning om Monsanto & Co.’s lyssky affærer, som alt for længe har været skjult. Dernæst flere uafhængige tilbundsgående undersøgelser om GMO’s effekter og heraf passende forholdsregler. Og landmænd, som undgår at gå i Monsanto-fælden med deraf følgende altødelæggende konsekvenser for miljøet.

Dette indlæg blev udgivet i Hemmeligholdte skandaler, Sundhed, Udenrigsnyheder, USA og tagget , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

5 svar til Monsantos farlige leg med ilden: Genmodificerede fødevarers giftighed dysses ned

 1. Viking siger:

  The Rockefeller family, who control Monsanto and are at the moment servants of the Rothschild family, are also sponsoring in the Spitzbergen Islands a seed-bank of all existing natural plants so that, when they have eliminated the rest of us unwanted humans by starvation, they will be able to re-populate the planet with natural plants.

  http://www.dailypaul.com/94811/monsanto-the-rockefellers-and-the-rothschilds

 2. Viking siger:

  Who owns Monsanto Company?: http://stockzoa.com/ticker/mon/

  • hammersmeden siger:

   Tak for linkene!
   Jeg havde nok på fornemmelsen, at »guds udvalgte folk« også havde sine fingre dybt begravet i denne affære (som så mange andre steder).

   Det fortæller jo i grunden alt, at det samme firma, der engang producerede napalm mod vietnameserne i Vietnam-krigen, i dag vil producere fødevarer til hele verden.

   • Viking siger:

    “Det fortæller jo i grunden alt, at det samme firma, der engang producerede napalm mod vietnameserne i Vietnam-krigen, i dag vil producere fødevarer til hele verden.”

    Enig!
    Det er heller ikke betryggende, at de driver heftig lobbyvirksomhed for at få deres produkter ud i alle lande, inklusiv Danmark. De ved jo godt, at vi ikke vil have deres lort.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.