Romney ønsker amerikansk overherredømme over resten af verden

Under en tale i Citadel, som er et militærakademi i South Carolina, opsummerede Mitt Romney sine planer for den amerikanske udenrigspolitik, hvis han skulle blive USA’s næste præsident. Først og fremmest mente han, at dette 21. århundrede skal blive et ”amerikansk århundrede”, hvor hele resten af verden må indordne sig under USA’s overherredømme, både økonomisk og militært. Desuden plæderede Romney for et stærkere samarbejde med Israel og for at bruge flere penge på USA’s militær og militære interventioner (også kaldet ”terrorbekæmpelse”) globalt set samt yderligere embargoer og pres mod Iran.

Under talen uddybede Romney således, at hans vision for USA (hvis han skulle komme til magten) ville blive et USA, der som den ledende økonomiske og militære magt i verden skulle føre an i hvad han kaldte ”et amerikansk århundrede”

“This century must be an American century,” Romney said. “In an American century, America has the strongest economy and the strongest military in the world. In an American century, America leads the free world and the free world leads the entire world.”

Romney slog således til lyd for, at USA i højere grad måtte bryde sine internationale samarbejder med andre lande og handle på egen hånd og i egne interesser på globalt plan. Altså at USA skulle gennemsætte sine egne interesser i fremmede lande uden hensyntagen til hvad dette måtte indebære i de internationale relationer:

“God did not create this country to be a nation of followers,” Romney said. “America is not destined to be one of several equally balanced global powers. America must lead the world, or someone else will. Without American leadership, without clarity of American purpose and resolve, the world becomes a far more dangerous place, and liberty and prosperity would surely be among the first casualties. Let me make this very clear. As president of the United States, I will devote myself to an American century. And I will never, ever apologize for America.”

I will never, ever apoligize for America. Jaså? Han mener dermed at USA er berettiget til at gennemsætte sine interesser i andre lande, koste hvad det vil og – om nødvendigt – med militærmagt? Og at USA skulle have ret til dette ud fra tesen om at USA bør være ”verdens ledende nation” som skal bestemme over planeten jorden i et overherredømme beroende på Guds velsignelse?

Ikke at det overrasker, at Romney har sådanne synspunkter, han har jo tidligere givet udtryk for lignende. Dog ikke i så klare vendinger. Så ved man altså med andre ord, hvad der venter, hvis Romney bliver valgt og hvis man derefter vover at modsætte sig USA’s overherredømme over hele resten af verden: Man bliver slået ned med militær magt, hvis man ikke vil underkaste sig USA’s overherredømme over planeten jorden. Sikke da dystre fremtidsudsigter for den (engang) frie verden.

Romney

Det har dog ligget i luften, at USA skulle bevæge sig i denne retning: Så sent som i foråret fremkom det, hvordan USA ville udvide sit militære engagement i hele verden, så at USA nu vil have tropper i 120 lande fordelt over hele kloden, hvilket svarer til 60 % af alle lande. Over halvdelen af alle lande i verden har altså USA’s tropper udstationeret på deres territorium. Enten ufrivilligt som besættelsestropper, eller ”frivilligt” i rollen som ”befriere” fra én eller anden USA-kritisk leder, der vovede at bryde med petrodollar-systemet. Fra de 60 % er der jo ligesom heller ikke særligt langt længere til Romneys ”vision” om de 100 %. Så det burde han vel nok kunne klare med lidt knofedt i form af bomber eller dollars. Eller begge dele. Romney dadlede netop Obama for at ville drosle ned for Afghanistan-krigen. Noget, der ville blive vendt op og ned på under Romnay. Altså med andre ord: Mere krig, mere ufred, flere bomber, civile dødsofre og flere ”yankee boys” der kommer hjem i kister, hvis Romney bliver valgt. Hvilke lyse fremtidsudsigter.

Sikke dog et valg, som det amerikanske folk bliver stillet overfor; en halvafrikaner eller en zionist. Meget skidt kan man sige om Obama, men faktisk lykkedes det netop ham at øge USA’s anseelse i verden og rette op på det (forståeligt) dårlige ry, som landet havde opnået under Bush-regeringen. Ikke at jeg ville foretrække Obama frem for Romney, for min skyld ville resultatet nok blive lige skidt for både USA og resten af verden. Men alligevel er det bemærkelsesværdigt, at Romney faktisk slet ikke ville udgøre noget bedre alternativ til den inkompetente Obama. Helt uden at nævne Obamas tvivlsomme ret til overhovedet at besidde embedet, men det er jo noget helt andet.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Økonomi, Politik, Politikere, Udenrigsnyheder, USA og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

3 svar til Romney ønsker amerikansk overherredømme over resten af verden

 1. Ragnar siger:

  Tror du ikke bare det hele er en del af alt det salgsgas en amerikansk præsidentkandidat lukker ud?
  Andre gaange synes jeg at Romeny kan tolkes lidt i retning af isolationspolitik. Det har været når han har talt om økonomi, da han tilsyneladende har forstået at USA er på røven. Iøvrigt er der vel næppe nogen amerikansk præsidentkandidat som kan sige meget i forhold til Israel. Dette på trods af at jeg også synes Israel fylder for meget alle vegne.

  • hammersmeden siger:

   Måske har du ret i at det kan være svært at hitte ud af hvad de i grunden mener. Pointen er nok også mere, at ingen af dem faktisk er noget fornuftigt valg. Som jeg plejer at kalde dem: Obamney og Rombama. Pest eller kolera. Og med Israel som elefanten i porcelænsbutikken, ingen må nævne. Hvis det er salgsgas, håber jeg da for det amerikanske folk, at det har den modsatte effekt.

   Tænkt, hvis et hvilket som helst andet lands præsidentkandidat gik til valg på at han ønskede militært overherredømme over hele verden! Nej vel? Men for en amerikansk regnes det åbenbart som naturligt.

 2. Ragnar siger:

  Vi er enige om at alle “verdensherredømmer” er et modbydeligt onde der skal modarbejdes.
  De kommer nok ikke langt med det pga. økonomien og Kineserne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s