Hvordan den politiske korrekthed virker i praksis

Jeg har før skrevet om den politiske korrektheds ophav i form af Frankfurtskolen og dens kritiske teori. Den politiske korrekthed har for længst besat vores politikere, medier og uddannelsessystem. Men hvordan virker den i dagligdagen? Det nedenstående eksperiment klarlægger de menneskelige mekanismer, som den politiske korrekthed udnytter til egen fordel; gruppepres, frygt for udstødelse af flokken og isolation.

Hvis man i dag siger tingene som de er – uden politisk korrekthed – så kan man frygte repressalier i form af bagvaskelse og hånlig omtale, samt udstødelse. Dette selvom den politiske korrekthed er både logisk og intuitiv forkert og bygger på en tese om samfundsopdragelse af befolkningen til at elske det multikulturelle samfund samt sit eget lands forfald og opløsning som noget positivt. Den politiske korrekthed er således den gruppekonformitet, der er trukket ned over befolkningen ved at gentage de samme løgne i gen og igen, indtil de bliver accepteret af masserne som det rigtige.

I eksperimentet tror en forsøgsperson, at han deltager i et videnskabeligt eksperiment sammen med andre forsøgspersoner, der har til formål at undersøge den menneskelige opfattelsesevne i forskellige sammenhænge. I virkeligheden er han den eneste ”rigtige” forsøgsperson. De andre er skuespillere, der har fået at vide på forhånd, at de skal svare forkert på hvert spørgsmål og desuden hvilket bestemte svar de skal vælge. Forsøget viser dermed hvordan forsøgspersonen reagerer på gruppepres, idet han først svarer ud fra hvad han opfatter er sandt og intuitivt åbenlyst, men senere ”retter ind” og begynder at svare forkert i overensstemmelse med gruppen for ikke at føle sig udenfor og gælde som dum fordi han ikke mener det samme som hvad flokken har vedtaget som rigtigt (også selvom det er forkert).

Dette indlæg blev udgivet i Hemmeligholdte skandaler, Politik, Politikere, Videnskab og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.