Obama sværger Israel troskab i krig

I tilfælde af et militært angreb mod Israel kan landet ifølge præsident Obama regne med USA’s støtte.

Skulle Israel blive angrebet, støtter vi Israel“, ytrede Obama under den seneste valgdebat med sin republikanske udfordrer Mitt Romney.

Obama understregede, at Israel var en af USA’s nøglepartnere indenfor områderne militær og efterretningsvæsen.

Også Romney fremhævede, at han holder fast ved partnerskabet med Israel. De to præsidentkandidater kan med disse deres ytringer således se frem til fortsat at være sikret støtte fra den magtfulde pro-israelske lobby i USA. Først og fremmest økonomisk selvfølgelig, men også geopolitisk, idet det israelsk/amerikanske samarbejde indtil videre har nyttet begge parter i deres engagementer i Mellemøsten.

Den tredje og sidste Tv-duel mellem Obama og den republikanske udfordrer handlede om udenrigspolitiske temaer. Med udtalelser som disse fra disse to eneste emner til den kommende amerikanske præsident (Romney havde jo ved gentagne lejligheder tidligere stillet amerikanske soldaters blod på højkant for Israel), ser man, at der på ingen som helst måde er udsigt til nogen bedring hvad angår stabilisering af verdens krisezoner og brændpunkter – tværtimod.

Da den kommende amerikanske præsident således under alle omstændigheder – uanset om navnet vil blive Obama eller Romney – vil være en zionist, der vil bombe andre lande i Israels interesser, ser det sløjt ud mht. til en fredelig afklaring af den spændte situation i Mellemøsten. Ikke at man kunne have regnet med det fra en amerikanske præsident, men alligevel: Man har vel som udgangspunkt en formodning om, at et lands statsoverhoved bør have som sin eneste opgave, at sørge for sit eget lands ve og vel, og ikke blande sig i andre landes udenrigspolitiske interesser med våbenmagt som en fjernstyret marionetdukke.

Især ikke i betragtning af, at USA indenrigspolitisk døjer med nok problemer i forvejen med rekordstort underskud i statsfinanserne og massearbejdsløshed. Man skulle tro, at en amerikansk præsident burde have vigtige ting at tage sig til på hjemmebane inden man begynder på det globale spil om geostrategi i samarbejde med Israel. Men nej; amerikanerne får heller ikke i denne omgang en amerikansk præsident. Nu fravalgte de jo Ron Paul, af hvad grund de nu end måtte have til dette, så de og resten af verden ser jo nu hvad de får i stedet. Om USA mon nogensinde igen får en amerikansk præsident, er vel tvivlsomt. Der vil sikkert sidde zionister i det hvide hus lige til dommedag. På diktat fra et lille land med knap 6 millioner mellemøstlige indbyggere.

Tænk hvis Danmark havde dikteret den amerikanske udenrigspolitik på denne måde.

Nej vel?

Dette indlæg blev udgivet i Politik, Politikere, Udenrigsnyheder, USA og tagget , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.