Putin vil styrke patriotismen i Rusland

På den russiske præsident Vladimir Putins personlige initiativ vil den patriotiske folkeopdragelse få sin helt egen administrative enhed i Kreml.

Forrige lørdag underskrev Putin en bekendtgørelse om indretningen af en ny komite i regeringssædet, som skal have til opgave at styrke den „patriotiske opdragelse samt det åndelige/moralske fundament i det russiske samfund“, melder dagbladet Kommersant mandag. Leder af komiteen, der i første omgang skal have mellem 30 og 35 medarbejdere, bliver vicechefen for regeringsadministrationen for indre anliggender, Pavel Senkovitj.

Patriotisme som fundament for fremtiden

Som avisen beretter under henvisning til kilder i regeringen, har Putin gennem længere tid gjort sig bekymringer pga. den faldende fædrelandskærlighed i det russiske samfund. Under en særlig konference omkring spørgsmål vedrørende den patriotiske og åndelige opdragelse i midten af september i Krasnodar fastslog præsident Putin:

Den kulturelle selvbevidsthed, værdinormerne, er genstand for en hård konkurrencekamp, en åben konfrontation indenfor området informationsformidling, og for et godt arrangeret propagandistisk angreb.“

Putin refererede til, at „forvanskningen af den nationale, historiske og moralske selvbevidsthed havde ført hele stater ud i katastrofer“.

Det eneste fundament, hvorpå et lands fremtid kunne opbygges, er patriotismen, fortsatte han. Herved bør de bedste erfaringer fra zartidens Rusland og fra Sovjetunionen benyttes, dog uden at idealisere noget, og uden præcist at gentage noget af det „som fandtes i de gamle tider“. Under konferencen opfordrede Putin til at støtte kadet- og kosakskolerne samt at fremme nationale sportsgrene.

Skabelse af en ny patriotisk ideologi

Kommersant fortsætter med oplysningerne om at der før opstarten på programmet til stimulering af fædrelandskærligheden skal gennemføres passende sociologiske undersøgelser og at lignende erfaringer fra andre lande skal indgå i arbejdet.

For nylig berettede en anden avis, Nezavisimaja Gazeta, desuden om bestræbelser fra regeringens side, der havde til formål at styrke forsvarsviljen i det russiske folk og at skabe en ny patriotisk ideologi.

Dette indlæg blev udgivet i Kultur, Politik, Politikere, Udenrigsnyheder og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Putin vil styrke patriotismen i Rusland

  1. Naikpopa siger:

    for the lulz

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s