Præsident for jødisk menighed: ”Et omskæringsforbud ville være det samme som holocaust”

Ariel Muzicant, som er ærespræsident for den østrigske israelitiske kulturmenighed (Israelitische Kultusgemeinde in Wien), har overfor den østrigske avis Kleine Zeitung sidestillet et eventuelt forbud mod religiøs omskæring af drengebørn med holocaust:

”Et forbud mod omskæring ville være at sidestille med et forsøg på et moderne Shoah, en tilintetgørelse af det jødiske folk – denne gang blot med åndelige midler.”

Udtalelsen kommer fra en person, som igennem hele sin karriere i øvrigt ikke er veget tilbage for at fremme den jødiske sag i Østrig på bekostning af østrigske interesser. Således er det også denne herre, som administrerer hjemmesiden ”Kellernazis in der FPÖ”, hvor medlemmer af det nationale østrigske parti FPÖ bliver hængt ud som nazister. Han mener jo dermed åbenbart, at ethvert antræk fra østrigsk side til at give østrigske interesser førsteprioritet over andre grænser til nazisme, samtidig med at han ønsker den jødiske skæren i spædbørn hævet over østrigsk lov med en holocaust-sammenligning. Var der nogen der sagde dobbeltmoral?

Sammenligningen kommer desuden fra den selvsamme person, som i 2009 sammenlignede FPÖ’s generalsekretær Herbert Kickl med Joseph Goebbels. Ydermere mente Muzicant i 2011, at der findes ”kræftsvulster” blandt medlemmerne af FPÖ. Så ved man jo ligesom hvem man har med at gøre!

Ariel Muzicant

Omskæringsdebatten blev igangsat af en retskendelse fra en domstol i Köln den 7. maj, ifølge hvilken omskæring måtte regnes som legemsbeskadigelse (Körperverletzung) og derfor strafbart. Siden da har mange østrigske læger bevidst nægtet at udføre indgrebet af frygt for straf, idet der med den tyske retsafgørelse er dannet en juridisk gråzone, og i Østrig foreligger der endnu ikke nogen endelig afklaring  om hvorvidt indgrebet er strafbart at udføre eller ej.

Ifølge østrigsk lov (§ 146a ABGB) er det dog udtrykkeligt nævnt, at ”anvendelsen af vold og påføringen af legemlig eller sjælelig lidelse” af forældrene mod barnet ikke er tilladt. I den østrigske strafferet (§ 90,3) hedder det, at ikke engang voksne kan indvillige i en lemlæstelse eller anden form for beskadigelse af kønsdelene, som er i stand til at fremkalde en permanent indskrænkning af den seksuelle følsomhed. Dog berettiger den særlige ”israelit-lov” i Østrig jøderne til at ”føre børn og unge gennem alle traditionelle skikke og opdrage dem i overensstemmelse med de religiøse påbud”.

Omskæring af religiøse grunde bliver derfor ikke regnet som strafbart af det østrigske justitsministerium, som regner det som en del af forældremyndigheden. Det er således et samvittighedsspørgsmål hos den enkelte læge, om han vil udføre en omskæring eller ej. Ministeriet indrømmer dog, at selv om der er tale om et ’lille indgreb’, udgør det dog på samme måde som ethvert irreversibelt indgreb en legemsbeskadigelse.

I Tyskland fik Angela Merkel efter retskendelsen fra Köln lavet loven om den 10. oktober 2012, så at det eksplicit blev tilladt at udføre rituel omskæring på børn til glæde for muslimer og jøder i landet.

Dette indlæg blev udgivet i Kultur, Sundhed, Udenrigsnyheder og tagget , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

5 svar til Præsident for jødisk menighed: ”Et omskæringsforbud ville være det samme som holocaust”

 1. Ragnar siger:

  Hm . . . har man ret til at videreføre sit eget folk på andres jord?
  Hvad med ar interegrere sig og blive assimileret?

 2. Pingback: Omskæring: Jøder sagsøger New York over regulativ om afsutning af nyamputerede drenges blodige tissemænd » Balder Blog

 3. Valgeir Henriksen siger:

  Så den jødiske identitet ligger i den manglende forhud?
  Abraham var nok en super rasist, men hans folk var ikke en annen rase, så derfor skapte han en tradisjon med en skade som kunne fungere som rase markør.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.