EU-justitskommissær Reding vil afskaffe medlemslandenes Vetoret og gennemliste kvindekvoter trods modstand

Viviane Reding vil afskaffe EU-medlemslandenes ret til at nedlægge Veto i af stemninger om ømtålelige emner såsom blandt andet EU-skat. Flere medlemslande havde nemlig udsendt signaler om netop at bruge deres Vetoret under den endelige godkendelse af EU’s budget for årene 2014 til 2020.

Opdatering: Reding kom igennem med sit forehavende; en kvinde-tvangs-kvote på 40 % kvinder i alle børsnoterede virksomheders bestyrelser. At den endelige udformning blev en del “mildere” en oprindeligt tiltænkt, ændrer således ikke på dens konsekvenser i praksis. Således skal en kvindelig jobansøger gives forrang over en mandlig ved samme kvalifikationer, hvis bestyrelsen har under 40 % kvinder. Lever virksomhederne ikke op til kravene, skal de desuden kunne straffes med bøder og ikke-godkendelse af bestyrelsens lovlighed. Som Reding selv udtrykte det på Twitter: “Ordnet!” Lovforslaget mangler endnu at blive godkendt af EU-parlamentet og de enkelte landes regeringer. Men får hun jo sikkert også “ordnet”.

Medlemslandenes modstand mod det kommende EU-budget er nemlig voksende før det kommende EU-topmøde den 22. og 23. november. EU-justitskommissær Reding reagerer som man måske ville have forventet fra en person i hendes stilling: Hun ønsker nemlig helt at afskaffe medlemslandenes mulighed for at gøre brug af deres Vetoret ved at afskaffe denne foranstaltning fuldstændigt:

„Vetoretten i EU bør afskaffes. I stedet for den bør beslutninger blive vedtaget på baggrund af simpelt flertal. (…) Flertalsafgørelser bør indføres indenfor flere politiske områder, for eksempel på skatteområdet.“

I ugevis er modstanden vokset blandt EU-medlemslandene vokset mod det kommende EU-budget 2014-2020. Budgettet skal være i størrelsesordenen af omkring 1 billion Euro. Storbritanniens David Cameron kritiserede offentligt dette rekordstore tal og luftede planer om at bruge sin Vetoret under afstemningen på det næste EU-topmøde. Også i Frankrig og Irland er der antræk til at blokere ved brug af Vetoet. Men også Redings eget hjemland Luxembourg ville blive hårdt ramt af en fjernelse af Vetoretten.

Français : Viviane Reding aux Assises du Numér...

Viviane Reding

At Redings forslag ville kræve en ændring af EU’s forfatning, er hun helt på det rene med. Det har gennem den seneste tid ligget i luften, at flere EU-politikere blot leder efter den rette anledning til at trumfe en traktatændring igennem, som ville medføre færre demokratiske processer i beslutningstagningen. Ikke at det overrasker på nogen måde, at EU bevæger sig i denne retning.

Det har jo ligget i luften, at EU fra nu af ikke kan andet end at gå imod en decideret statsdannelse, nu hvor denne organisation har samlet de fleste europæiske lande i sit fold. At EU foretrækker den ikke-demokratiske vej i fremtiden er jo blot en logisk konsekvens af de hidtidige forberedelser mod en stor-stat. Desuden er EU jo i sin grundvold udemokratisk. Ingen af beslutningstagerne, herunder heller ikke Reding selv, er valgt af folket. Og de latterlige fremtidsbudgetter for flere år ad gangen, 2014-20, minder jo blot alt for maget om Sovjets 5-årsplaner. EU har jo så blot tilføjet et sjette år. Selv Sovjet kunne altså ”nøjes” med 5!

Samtidigt lufter fru Reding ønske om at gennemtvinge det hasarderede projekt med 40 % kvindekvoter i alle virksomhedsbestyrelser, selvom stort set alle på nær hende selv og de mest frådende feminist-psykopater er imod det: Således vil hun i morgen onsdag prøve for anden gang at få listet kvindekvoten igennem blandt de 27 medlemslande, selvom de allerede har vendt tommelfingeren nedad. Dog denne gang blot ”uden tvang” som det så smukt udtrykkes.

“It’s not that it was totally rejected. Everyone agrees that something has to happen to put more women in top management positions. The opinions diverge on the method that should be applied,” Reding said during the press conference.

The method that should be applied. Hvilken verden lever hun i? At gennemtrumfe noget ingen vil have ved at insistere længe nok? Hun må da bestemt arbejde for EU med de fantasier? Men hov, – det gør hun jo faktisk også! Stasi og KGB havde også ”andre metoder” at bruge for at få nogle til at makke ret. Hun nævner at hun ikke mener det vil føre til nogen afgørelser i Europa at ”bruge et brækjern”, men at dette kan komme på tale, hvis der er nogen der ikke vil makke ret:

“Using a crowbar doesn’t lead to any decisions in Europe. But when there is a big majority, one or two should not block,” she stressed.

 Så kan hun jo passende bruge det nyvundne flertalsdiktatur til at gennemtrumfe kvindekvoter med magt efter at hun har fået ændret EU’s forfatning. At tænke sig, at nogle foreslår hende som den næste præsident for EU-kommissionen.

Dette indlæg blev udgivet i Politik, Politikere, Udenrigsnyheder og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.