Socialdemokratisk undersøgelse: ”Hver sjette østtysker er højreekstremist”

Ifølge en undersøgelse foretaget af stiftelsen Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), som har tætte forbindelser til det tyske socialdemokrati SPD, breder det ”højreorienterede tankegods” sig mere og mere i især det tidligere Østtyskland. Antallet af borgere med et ≫fast forankret højreorienteret verdensbillede≪ skal således være steget eksplosivt fra 10,5 procent i 2010 til 15,8 procent nu, som det fremgår af undersøgelsen offentliggjort i mandags.

I Vesttyskland derimod mener undersøgelsen at kunne konkludere, at procentdelen ar faldet svagt fra 7,6 til 7,3 procent af befolkningen. Gennemsnittet for hele Tyskland skal være steget fra 8,2 til 9 procent. Undersøgelsen “Die Mitte im Umbruch” bliver foretaget hvert andet år af den førnævnte SPD-nære stiftelse FES og har angiveligt til formål at ”kortlægge udbredelsen af højreekstreme, antidemokratiske, antisemitiske og islamfjendtlige holdninger”.

Forfatterne til undersøgelsen betegnede udviklingen som ”alarmerende”. At næsten hver sjette østtysker har et fast højreorienteret verdensbillede skal være det højeste tal, som der nogensinde er blevet målt i deres regelmæssige undersøgelser, oplyser FES. Som særligt dramatisk betegner forfatterne, at der i Østtyskland efterhånden er opstået en ny generation af højreekstremister. Anderledes end ved tidligere undersøgelser udviser de 14- til 30-årige højere procenttal end de over 60-årige hvad angår deres billigelse af et højreorienteret diktatur, socialdarwinisme eller af bagatelliseringen af nationalsocialismen.

“Bestod der før i tiden en tæt sammenhæng mellem tiltagende alder og højreekstrem indstilling, så genfinder man nu ikke en sådan længere”,

hedder det i undersøgelsen. Det fortsætter:

“Sprængfarligheden af denne situation må på ingen måde undervurderes.”

Det drejer sig ifølge undersøgelsen om en konsekvens af de strukturelle problemer i Østtyskland samt følelsen hos en generation af ikke at blive benyttet.

Ifølge undersøgelsen er der i Tyskland også i stor udstrækning tilstedeværelse af antisemitiske og antiislamiske indstillinger. Antiislamiske opfattelser i én eller anden form skal være blevet konstateret hos knap en tredjedel (28 procent). Derudover skal der kunne forefindes et “enormt potentiale” af antiislamiske holdninger. Således skal 36,2 procent gælde som islamfjendtlig og 60,8 procent som islamkritisk. Hver ellevte tysker skal have etablerede antisemitiske holdninger, og for første gang skal der have været flere ”antisemitter” i Østtyskland end i Vesttyskland.

Da undersøgelsen er kommet for dagen af en SPD-stiftelse, skal man nok vare sig hvad angår tilliden til dens troværdighed. Vi kender jo f.eks. ikke de konkrete spørgsmål, som de tilfældigt udvalgte personer i undersøgelsen er blevet stillet. Således kan spørgsmål jo som bekendt formuleres tilpas vildledende, at svaret nærmest er givet på forhånd. For SPD og de andre venstreorienterede partier kommer intet jo mere belejligt end en stigning i ”højreekstremisme”, som de derefter udser som deres ypperste hverv at bekæmpe, for derved at bringe sig selv i det gode rampelys som die ewigen Gutmenschen, og hvis man vover at have en anden mening end dem, så skal man kategoriseres som end ”ond højreorienteret”, der jo ’selvfølgelig’ skal bekæmpes med hård hånd.

Med disse Anti-Rechts tiltag, som ovennævnte undersøgelse, formår de jo netop at fortsætte med at flytte fokus væk fra sagens kerne; nemlig at den stigende modstand i ALLE europæiske befolkninger mod EU-tyranniet og masseindvandringen ikke er ubegrundet eller skyldes ”strukturelle problemer” eller arbejdsløshed, men at folk simpelthen er trætte af at se hvad der sker med deres land. Oven i købet uden at være blevet spurgt om lov.

Desuden skal undersøgelsen bero på rundspørger til 2.500 repræsentativt udvalgte tyskere både med og uden indvandrerbaggrund. Da det må antages, at indvandrere nok næppe har noget imod indvandrere, er det faktiske tal så uden tvivl større for hvor mange indvandringskritiske der findes. Til glæde for SPD viser undersøgelsen desuden angiveligt, at 95 % er tilfredse med demokratiet som styreform. Så hvis det ifølge SPD er godt at gå ind for demokratiet, så må partiet jo ligesom også acceptere samtlige holdninger i samfundet, ikke kun deres egne. Men sådan forholder det sig jo som bekendt ikke; det er i udpræget grad ”demokraterne” der ønsker at holde folk nede med hård hånd, hvis man vover at have en anden mening end den etablerede mainstream-konformitet. For så er man jo tilsyneladende ≫højreekstremist≪.

Dette indlæg blev udgivet i Kultur, Politik, Udenrigsnyheder og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Socialdemokratisk undersøgelse: ”Hver sjette østtysker er højreekstremist”

  1. falkeøje siger:

    Det lover godt for det fremtidige Europa!!!

    falkeøje

  2. Ragnar siger:

    Ja, det lyder sgu’ godt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.