Vegetarforbund: Hvis du spiser kød, går du ind for Holocaust

Den europæiske domstol for menneskerettigheder har stadfæstet dommen fra 2004, om at plakat-kampagnen fra den aggressive vegetarforening PETA, hvori de sidestiller landbrugets dyreavl og menneskers konsum af kød med Holocaust, er ulovlig i Tyskland.

Den amerikanske vegetar-organisation PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) kan man vist uden omsvøb henføre under kategorien ”aggressive vegetarer”. Deres verdensopfattelse udsiger således tilsyneladende, at samtlige mennesker i hele verden (men ≫selvfølgelig≪ først og fremmest i Vesten) skal indoktrineres – med eller uden tvang og repressiv psykisk vold – til at give fuldstændig afkast på konsum af animalske produkter. Kødkonsum, som mennesker jo ellers har gjort brug af lige siden tidernes morgen i alle kulturer, og som vi sandsynligvis også kan takke for dets bidrag til civilisationernes opståen, vil de således have afskaffet med hård hånd – om nødvendigt med magt.

Og hvis folk ikke frivilligt ”makker ret” og indser at PETA’s verdensopfattelse er den eneste lovlige og acceptable (hvilket de åbenbart selv henregner som åbenlyst), så må der andre midler til. Deres indtog i Tyskland benyttede de således til at iscenesætte en plakatkampagne i større byer, hvor dyrehold blev vist sammen med udmagrede KZ-fanger og dyr opdrættet til slagtning således blev sidestillet med Holocaust. Én af plakaternes ordlyd, ”Holocaust auf Ihrem Teller” (~Holocaust på Deres tallerken), skulle således vække indtryk af, at man gjorde sig skyld i de samme forbrydelser mod KZ-fanger under 2. verdenskrig, hvis man spiste kød og i øvrigt brugte animalske produkter.

Selvom deres ”kampagne” nu altså er blevet forbudt, rokker det stadigvæk ikke ved nogle menneskers til tider ret så kyniske udnyttelse af begrebet ”Holocaust” til egne mere eller mindre rigide verdensopfattelser. Når bare man har sagt ≫Auschwitz≪ har man dermed skabt et sønderlemmende argument for ét-eller-andet, uanset hvad det måtte være, og uanset om det så ikke skulle have en døjt at gøre med Holocaust. Eller noget at gøre med noget som helst overhovedet for den sags skyld.

Dog uanset hvad man kan mene om en sådan kampagne, så er det lige så bemærkelsesværdigt, hvem der angiveligt følte sig mest indigneret over den: Det var faktisk ikke kødspisere generelt; næh nej: Dem, som havde indgivet klage over kampagnen, var faktisk Zentralrat der Juden i Berlin med en påstand om at den udgjorde en ”krænkelse af deres menneskeværd”. Jaså? Dyr kan krænke ens menneskeværd? Og det skulle komme fra den selvsamme befolkningsgruppe, som skærer halsen over på dyr i deres kosher-ritualer bare for at se dem bløde ihjel langsomt mens de kigger på. Men så længe det er jøder gælder der vel to forskellige sæt regler.

Heraf aner man de egentlige årsager, til at det netop var en jødisk menighed, der fik kampagnen forbudt; ikke fordi den var generel anstødelig og usmagelig, men fordi den overtrådte jødernes monopol på brugen af Holocaust. Da dette efterhånden er vokset til at blive jødernes eneste identitetsgrundlag (og måske også fortsatte eksistensgrundlag for mange af deres middelalderlige traditioner), er det klart at de følte deres reservoir truet af en mere generel brug af begrebet Holocaust.

I øvrigt havde PETA også spillet så intenst på sammenligningen med Holocaust i et hysterisk forsøg på at afskrække kødspiserne med en dårlig samvittighed, at det halve kunne være nok. Således lod de under nogle af deres ”happenings” nogle af deres elskede dyrevenner gå rundt med jødestjerner i halsbåndet for at drage en pendant til KZ-lejrene og gøre alle dyr i landbrug over hele verden til en slags moderne jøder. Andre plakater viste desuden bunker af lig ved siden af slagtede grise med påskriften ”endegyldig fornedrelse”. Det infame i sådanne insinuationer kunne såmænd være nok i sig selv, men endnu mere grelt bliver det, når de prøver at finde en slags ”berettigelse” for deres forehavender og forkvaklede verdenssyn ud fra det faktum, at mange af de førende jøder faktisk har været inde på noget tilsvarende i tidens løb ud fra devisen; jøder har selv sagt det – ergo er det ok: Således stammer citatet ”Holocaust på din tallerken” faktisk fra den jødiske forfatter Isaac Bashevis Singer, der (meget passende) også selv var vegetar. Desuden udnytter PETA et citat af jøden Theodor Adorno, som var en af hovedkræfterne i Frankfurterskolen, og som mente at ”Auschwitz begynder der, hvor én står i et slagteri og siger: ’Det er jo kun dyr’.

Ikke noget at sige til altså, at Der Zentralrat så sine enemærker betrådt: Når jøder drager sammenligninger og sidestillinger med Holocaust, så er det åbenbart i orden. Men de overtræder jo så nok heller ikke det jødiske monopol.

Dette indlæg blev udgivet i Udenrigsnyheder og tagget , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Vegetarforbund: Hvis du spiser kød, går du ind for Holocaust

  1. Ragnar siger:

    Kvinder er til grøntsager og har en lavere IQ end mænd!
    Så er den vel ikke længere, vel?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.