USA planlægger handelskrig mod lande, der afviser Monsantos genmanipulerede afgrøder

USA truer de lande med handelskrig, som er modstandere af Monsantos genmodificerede organismer (GMO) ifølge lækkede dokumenter offentliggjort af WikiLeaks. Flere lande i Europa skal, hvis det stod til USA, »straffes« for at ville takke nej til GMO. Informationerne afslører, at Monsanto trækker tråde dybt ind i den amerikanske regering og at nogle amerikanske diplomater er ansat direkte af Monsanto for at lave lobbyarbejde for GMO.

WikiLeaks-dokumenterne afslører at den amerikanske ambassadør i Frankrig, – Geoge W. Bushs handelspartner Craig Stapleton, slog til lyd for at EU sammen med andre lande, der ikke ville godkende gen-afgrøder, skulle straffes:

“Delegationen i Paris anbefaler, at der oprettes en liste med målrettede gengældelsesforholdsregler, som vil få smertelig indvirkning på hele EU da dette er et kollektivt ansvar, men også at man koncentrerer sig om de slemmeste skyldige. Listen over forholdsregler bør være mådeholdende snarere end ondsindet og bør kunne opretholdes længerevarende, da vi ikke kan regne med en hurtig sejr. Hvis vi griber til modforholdsregler, signalerer dette, at den nuværende politik kan få smertelige konsekvenser for EU’s interesser og kunne således bidrage til at styrke de positive stemmer for genteknologi i Europa.”

Den lækkede politiske agenda bag Monsantos GMO afgrøder 

Ambassadøren opfordrer uden enhver tvivl til »målrettede gengældelsesforholdsregler« mod lande, som værger sig mod at tillade genmodificerede planter, der igen og igen er blevet sat i forbindelse med sundhedsmæssige og miljømæssige skader. Utroligt nok er dette ikke et enestående tilfælde. Som det fremgår af lignende diplomatiske beretninger offentliggjort for nyligt, gør amerikanske diplomater en massiv indsats for genmodificerede planter pga. en af regeringen anbefalet og handelspolitisk strategi. Desuden er også nogle af pavens rådgivere kommet i USA’s søgelys, fordi mange katolske biskopper og førende skikkelser åbenlyst har afvist GMO. Rent faktisk har Vatikanet åbenlyst kaldt Monsantos GMO afgrøder for en »ny form for slaveri«.

gmo-tomato

I et lækket diplomatisk telegram hedder det desuden:

»En medarbejder hos [Kardinal] Martino berettede overfor os for nylig, at kardinalen så at sige som ‚godtgørelse‘ for hans højlydte afvisning af Irak-krigen og de deraf følgende begivenheder havde samarbejdet med den [amerikanske] ambassade i de forgangne to år omkring genteknologi, for at udjævne bølgerne i forholdet til den amerikanske regering. Ifølge vores kilde føler Martino sig ikke længere bundet til denne indfaldsvinkel.«

Det mest skræmmende ved beretningerne er dog sikkert, at disse amerikanske diplomater arbejder direkte for GMO-virksomheder såsom Monsanto. Det fremgår ligeledes af afsløringerne, at der er et tæt samarbejde mellem USA og Spanien for med al magt at prøve at åbne de andre lande op for genmodificerede planter. Ikke alene samarbejdede den spanske regering hemmeligt med den amerikanske om emnet, den amerikanske regering vidste oven i købet hvordan Spanien ville stemme inden den spanske genteknik-kommission havde rapporteret deres afgørelse omkring GMO afgrøder. I det lækkede telegram hedder det:

»Som reaktion på de indtrængende forespørgsler fra [statssekretæren i det spanske landbrugsministerium] Josep Puxeu og Monsanto, bliver der bedt om amerikansk støtte til Spaniens holdning omkring en videnskabeligt støttet landbrugsmæssig genteknologi vha. intervention fra højtrangerende amerikanske regeringsrepræsentanter.«

Monsanto har uden tvivl infiltreret USA’s regering for at kunne skubbe deres sundhedsskadelige agenda igennem, og dette har været kendt længe inden offentliggørelsen af WikiLeaks-dokumenterne. USA er det eneste sted hvor Monsantos syntetiske hormon Posilac stadigvæk bliver brugt i ca. 1/3 af køerne, samtidig med at dette hormon er forbudt i 27 lande pga. berettigede sundhedsmæssige betænkeligheder. Men trods Monsantos bedste forsøg på at gennemsætte sine mål med skjult politisk korruption, kan intet længere sætte en stopper for anti-Monsanto-bevægelserne, som breder sig i alle lande.

Dette indlæg blev udgivet i Hemmeligholdte skandaler, Politik, Politikere, Sundhed, Udenrigsnyheder, USA og tagget , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s