Israels finansminister: »Europa bør vove mere integration og smelte mere sammen«

I et interview i Berlin udtaler Israels finansminister Juval Steinitz, at den lektion, som Europa bør have lært af finanskrisen, er at vokse mere sammen både politisk og økonomisk. Han mener således at krisen bør være et argument for at stadfæste en decideret europæisk enighed:

„Den vigtigste lektion, som Europa bør have lært af krisen, er den, at der i en zone med fælles valuta bør deles mere end kun pengene“,

udtalte Steinitz i et interview med Handelsblatt. Og fortsatte:

„Europa må derfor under tysk førerskab vove en større økonomisk og politisk integration

Samtidigt benyttede ministeren dog lejligheden til at tage afstand til Europa: Et medlemskab af euro-zonen er på lang sigt for Israel „ikke nogen option“. Ganske vist mente han, at Israel var en del af den vestlige økonomi og derfor ville pleje og uddybe de bestående økonomiske forbindelser til Europa også i fremtiden.  Euro-krisen havde dog vist, Steinitz, at der for små og mellemstore lande består en „betydelig fordel i at have sin egen valuta.“

.Steinitz (t. h.), Netanjahu

Jaså? På den ene side mener han altså, at Europa skal fortsætte den nuværende kurs ud over afgrundens rand som noget der er „godt for Europa“. Og på den anden side mener han at det er bedst for Israel, hvis det blander sig uden om? Det er jo klassisk tale med kløvet tunge. Hvis det virkelig havde været en løsning på noget som helst, at lade Europa „smelte sammen“ til én stor pærevælling uden landegrænser eller national politik, hvorfor mener han så ikke at dette selvsamme ville være godt for Israel også? Måske fordi en destruktion af de europæiske nationer først og fremmest ville være godt for Israel? Der plejer jo også at gælde særskilte retningslinjer for dette land og for resten af verden.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Økonomi, Hemmeligholdte skandaler, Politik, Politikere, Udenrigsnyheder og tagget , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

16 svar til Israels finansminister: »Europa bør vove mere integration og smelte mere sammen«

 1. falkeøje siger:

  Han taler, som jøder gør, det kender vi også for Danmark.
  Blæse være med de andre, bare det er godt for Israel.
  Hvorfor tager Israel ikke “flygtninge” ind, Arne Melchior kunne
  engang ikke få nok til Danmark.

  falkeøje

  • hammersmeden siger:

   Ja, Israel har jo netop udført en storstilet aktion for at smide de afrikanske indvandrere ud af Israel uden at nogen hævede et øjenbryn. Tænk, hvis et europæisk ville gøre det samme, så ville vi være »onde racister«.

   Multikulti, åbne grænser og tolerance skal være godt for Europa, men skidt for Israel. Jo tak, den melodi kender vi efterhånden.

 2. Has C. siger:

  Disse mennesker giver mig kvalme. Every time! Hvorfor mon?

  • Balder siger:

   Fordi du er jødehader. Du har arvet det antisemitisk gen som findes hos hvide mennesker. Med sygdommen følger hallucinationer om at Jøder ejer pressen og Hollywood, og arbejder aktivt for at underminere monokulturelle europide samfund. I alvorlige tilfælde ser vi personer som mener at Jøderne stræber efter verdensherredømmet.

   Kur: Du tager på en tur til Auschwitz og ser pas gaskamre og bjerge af briller, sko og tasker, lader dig psykoanalysere, finder ud af at du lider af misundelse overfor Jøderne fordi du ikke er omskåret, og således ikke som dem har en pagt med Gud, og donerer din formue til Yad Vashem og den ene nyre til en fattig bosætter i Israel. Shalom!

   • Has C. siger:

    Wow! Du ku’ tjene gode penge som en professional troll. Chapeau bas for din talent. Men men, på den anden side er den ikke din fortjeneste – du har bare arvet den helt gratis. Det er sgu ikke fair!

   • Has C. siger:

    A propos:
    Jeg er i gang med at oversætte Hitler’s “Warum sind wir Antisemitten” fra 1920 for Carolyn Yeager. En meget god tekst, synes jeg. Ved du (eller nogen her) om der findes en engelsk oversættelse af den et eller andet sted? Den er forban… lang, desværre, og Hitler’s stil er ikke den nemmeste at oversætte pænt.

 3. Has C. siger:

  Wow! Du ku’ tjene gode penge som en professional troll. Chapeau bas for din talent. Men men, på den anden side er den ikke din fortjeneste – du har bare arvet den helt gratis. Det er ikke fair!

 4. Balder siger:

  @ Has C.

  “Hitler’s “Warum sind wir Antisemitten” fra 1920″

  Har du til at begynde med et link til den fulde tyske tekst?

  Der er i øvrigt en stavefejl i titlen: Antisemiten.

 5. Viking siger:

  Has C.

  Jeg tror du har misforstået Balder eller også har han misforstået dig.

  Det er utroligt som Israel og jøder blander sig i alt, men endnu mere utroligt som de kan spille folk ud mod hinanden.
  Multikultur og især muslimsk indvandring tjener dem godt.

  • Has C. siger:

   Du har ret, Viking. Men, hvad det først og fremmest viserer måske bare det, at man skal passe på med en lidt “harder core” humor uden at kende hinanden.
   I mellemtiden, har jeg besøgt Balders websites som jeg ikke havde vidst noget om, og må sige at jeg er imponeret.
   A propos multi-kulti: Jeg har har lige lyttet til Mikael Jalving på “Red Ice Radio” hvor der var en del dansen omkring hvorfor Sverige er ved at dø. Om det var planlagt (“neeej…”) Trist. Så forbandet trist.

   • Viking siger:

    Helt enig!

    Ja det er trist, derfor tager jeg også en pause fra nyhederne (som her) engang imellem.

    • Has C. siger:

     Ja, man kan jo ikke uden pauser… Men, før eller siden, skal vi gøre mere end det. Og jeg taler om mere, end lektur bzw. skabelse af internet materialer. Herom var der bl.a. i dagens samtale ml. Carolyn Yeager og M. Delaney på The White Network.
     Jeg vil også lave lidt reklame for J.B. Campbell’s essays http://www.jbcampbellextremismonline.com i fald du ikke kender dem. Manden skriver kort og godt. Kortere kan det nok ikke lade sig gøre.
     God Søndag! (den 27. januar er jo en vigtig dag)

     • Viking siger:

      Tak for linket.
      Jeg er selv interesseret i SA og Rhodesia, så det passer mig fint.

    • Has C. siger:

     WordPress har spist mit svar. Jeg prøver igen:
     Man kunne ikke uden pauser.
     Jeg har lige set en video-reportage fra Mahler&Co. under Zundelprocessen. De troede, de var tæt på. Og hvad nu? Rieger død, Mahler uskadeliggjort…men Sylvia stadig stolt i gang…
     Mange hilsner,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s