Portugal sælger statsborgerskab og dermed adgang til EU

Det af krisen økonomisk hårdt ramte EU-land Portugal har udtænkt en »alternativ« metode at komme til penge på og få fyldt op i de slunkne statskasser med hjælp fra rige indvandrere fra først og fremmest Tyrkiet: Hvis man investerer mindst 1 mio. € i Portugal får man til gengæld det portugisiske statsborgerskab foræret som tak.

På grund af den såkaldte »Schengen-aftale« medfører dette i praksis en fuldstændig uindskrænket bevægelsesfrihed i hele EU – hermed også Danmark – ud fra devisen om arbejdskraftens frie bevægelighed. I Lissabon håber man at tiltaget vil medføre, at så mange rige tyrkiske forretningsmænd som muligt gør brug af muligheden for at »købe« sig til en portugisisk nationalitet på denne vis. Penge lugter jo som bekendt ikke. Tilsyneladende slet ikke, når man har god brug for dem, således som det er tilfældet med eks. den portugisiske regering. Og måske også andre kriseramte sydeuropæiske EU-lande, der ville kunne fristes til at kopiere Portugals ide?

De af de håbefulde, indvandrende rigmænd med destination EU, som ikke har mulighed for at smække 1 mio. på bordet, har alternativt også mulighed for at skabe 30 arbejdspladser i Portugal eller købe en portugisisk ejendom til en værdi af mindst 500.000 €, for til gengæld i første omgang at få et »prøvevisum«. Bliver den investerede kapital så i Portugal i mere end fem år, kan man derved opnå en permanent opholdstilladelse og sågar portugisisk pas og statsborgerskab.

Map of Portugal with EU flag

Det krævede lovgrundlag for dette »ophørsudsalg« af portugisiske statsborgerskaber blev lagt allerede i oktober sidste år. Målgruppen for loven er, udover de tyrkiske pengemænd, desuden også interesserede investorer fra de tidligere kolonier (dvs. f.eks. Brasilien, Angola eller Mozambique).

Bekymringen hos mange andre EU-borgere om at dette ville kunne skabe smuthuller for hurtig indvandring til EU af først og fremmest tyrkiske indvandrere med »lånte« penge fra venner og bekendte, deler man i Lissabon officielt ikke. Dog er det tilsyneladende ikke noget krav at kunne tale portugisisk for at kunne blive portugisisk statsborger ad denne vej. Hvorfor dog også lære portugisisk bare for at blive portugisisk statsborger?

Dette indlæg blev udgivet i Økonomi, Hemmeligholdte skandaler, Politik, Udenrigsnyheder og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Portugal sælger statsborgerskab og dermed adgang til EU

 1. Has C siger:

  Schweiz har haft lignende lovgivning i årtier. Jeg kan ikke huske beløbet men, uanset, hellere det end uindskrænket syndflod af afrikanske analfabeter. Jeg tror, at ved siden af rige tyrker, Portugal bliver et magnet for rige russere, på linie med Cypern hvor der lever tusinder af dem. Et mindre onde? Måske. Men hvorfor skal man bekæmpe ondskab med ondskab overhovedet? (det hedder vist et retorisk spørgsmål)

  For nyligt har jeg læst i Hoggans “Das blinde Jahrhundert” at Ezra Pound var en stor tilhænger af ikke kun Hitlers økonomiske model men også af Social Credit som studerede i længere tid inden Anden Verdenskrig. Tager jeg fejl hvis jeg siger, at de to modeller ligner hinanden meget?

 2. mediakrig siger:

  Jeg vet Canada har kjørt denne modellen lenge, og jeg tror ikke Portugal blir det siste landet som går for strategien.

  Det er for mange rike folk som ønsker en verden hvor rike mennesker kan bosette seg hvor de vil, til at dette vil stoppes før svindel er blitt et så stort problem, at alle tør snakke om det.

  Når det i tillegg passer inn i den anti-hvite agendaen om å gjøre hvite mennesker til minoriteter i egne land, vil det også være en haug med anti-hvite forkjempere for politikken, da de kan få seg anti-rasist poeng ved å støtte den.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.