Kritik af menneskerettighederne, – et forsvarsskrift for friheden

Kritik af menneskerettighederne
– et forsvarsskrift for friheden

SUMMUM IUS, SUMMA INIURIA
Den ekstreme lov er den største uret«)
– Marcus Tullius Cicero

Beyond Human RightsAlain de Benoist har allerede med sin tidligere her på stedet anmeldte bog The Problem of Democracy givet sig i kast med en kritik af noget af det, som vi især her i Vesten får præsenteret som noget »selvfølgeligt« af de ledende meningsdannere, personificeret naturligvis af først og fremmest politikere og medier som fortalere for det etablerede, indiskutable system, og følger nu trop med denne kritiske gennemgang af begrebet menneskerettigheder. Alene det, at visse personer prøver at gøre ting som massedemokratiet, multikulti og menneskerettigheder til noget »åbenlyst« og »oplagt sandt« burde få alarmklokkerne til at ringe hos nogle af de ypperste fortalere for vores kulturarv. At ting som massedemokrati og menneskerettigheder møder så lidt kritik i forhold hvor spinkelt et grundlag de hviler på, gør at folk som Benoist yder en jætteindsats i demaskeringen af deres sande ansigter og i påvisningen af det manglende logiske fundament for disse moderniteter.

I dette værk er det som sagt begrebet menneskerettigheder, der tages under behandling af Benoists spiddende pen. Benoist påviser, hvorledes teorien om menneskerettigheder opstod som følge af en sammenblanding af ingredienser fra kristendommen og oplysningstidens filosoffer og hvordan den i dag (mis)bruges til at udføre et globalt korstog mod alle, der vover at modsætte sig menneskerettighedernes doktriner af enten religiøse, kulturelle og historiemæssige årsager, og til tider oven i købet gør det med våbenmagt, hvilket gør menneskerettighederne (som jo i grunden på papiret burde have været det modsatte) til en aggressiv og destruktiv ideologi. Læs videre

Dette indlæg blev udgivet i Kultur, Politik, Politikere, Videnskab og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Kritik af menneskerettighederne, – et forsvarsskrift for friheden

  1. Ragnar siger:

    Rigtigt godt og tankevækkende.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.