Politiker afslører, hvordan »vores« penge opstår!

Det er jo sjældent, at nogle politikere overhovedet fatter hvordan pengesystemet fungerer. Langt oftere lader de som om de ved hvad det er, det har med at gøre. Og de få politikere, som rent faktisk ved hvordan pengesystemet hænger sammen, holder som regel kæft med deres viden for at skabe for meget røre. For tænk hvis folk virkelig blev klar over hvordan tingene hænger sammen? Så ville de nemlig realisere, at deres indestående på kontiene på ingen måde var så sikre, som visse kredse vil give indtryk af. Og bankernes (og regeringernes) frygt for et bank run er i sidste ende unødvendigt, for hvordan kan man overhovedet hæve sine penge, hvis man ved lov må hæve maks. 300 € om dagen, sådan som det er tilfældet i øjeblikket på Cypern? Frank Schäffler sidder i finansudvalget i den tyske forbundsdag for partiet FDP. I dette interview hos Dirk Müller i DRadio lægger han kortene på bordet og afslører hvordan »vores« penge opstår (min oversættelse og fremhævning). Pengesystemet er bankernes og regeringernes bedrageri så vandet driver.

***

Dirk Müller: “Vi har gennemtrumfet vores vilje overfor cyprioterne”, lyder det bag dørene i Bryssel og Berlin. Overtrumfet skal sige: Nikosia har til sidst accepteret Eurogruppens krav eller også har måttet acceptere dem. Cyprioterne må selv stå for ca. seks mia. Euro af egen lomme, og det uden at inddrage småsparernes skillinger. Men EU, ECB og IMF må ligeledes bløde kraftigt, nemlig med ti mia. Euro. Endnu en gang betaler øvrigheden for forsømmelser, for spekulationer, for storhedsvanvid, for efterstræbt profitmaksimering. De tvungne afståelser for opsparingskonti over 100.000 Euro, som er blevet besluttet i første omgang, møder mere og mere kritik. Læs videre

Dette indlæg blev udgivet i Økonomi, Politik, Politikere, Udenrigsnyheder og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.