Sandheden om kristendommens indførelse i Danmark

Hvis man, som jeg, har gået i en dansk folkeskole og dansk gymnasium, ved man hvordan det historiske forløb bliver fremstillet omkring kristendommens indførelse i Danmark og resten af Skandinavien. Skrønerne og ammestuehistorierne om hvordan »fredelige« munke kom til Danmark og missionerede uden tvang eller trusler for derved at omvende danerne til den eneste sande religion med disses egen frie samtykke, fordi de indså at den nye religion var Asatroen overlegen og gav et bedre svar på den nye tids udfordringer, grænser til decideret historieforfalskning.

Umiddelbart er det selvfølgelig forklarligt, hvorfor man får denne misvisende – og fejlagtige – propaganda tævet ind i hovedet i sin skoletid i Danmark og (går jeg ud fra) resten af Skandinavien. For kristendommen etablerede sig hurtigt som en magtfaktor i dens nye nordlige egne i tæt samarbejde med kongerne, som befolkningen måtte tage til sig for ikke at rage uklar med konge- og kirkemagten og forfulgt. Og kristendommen satte sig derved på lærdommen og dermed også historieundervisningen, hvorfor vi jo også netop får den forfalskede og kristne udgave af Skandinaviens kristianisering at vide i dag i skolerne. Her vil jeg derfor give et oprids af de faktiske og sande begivenheder og rænkespil, der førte til omvendelsen af danerne, så at kirkens historieforfalskning ikke bliver så forankret, at sandheden glemmes om vores egen fortid. Læs videre

Dette indlæg blev udgivet i Kultur, Politik, Videnskab og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.