Den del, som Ritzau ikke fortæller dig

Forleden havde JP en artikel fra Ritzau om den amerikanske by Detroits miserable situation i øjeblikket. Kort fortalt står byen kort før et økonomisk sammenbrud; den er således teknisk insolvent, idet den har betydeligt flere udgifter end indtægter. Detroit var før i tiden kendt som bilbyen, idet den husede mange af fabrikkerne fra USA’s autoindustri. Siden er det gået ned ad bakke, befolkningstallet er skrumpet og arbejdspladserne i bilindustrien er forsvundet.

Hvis man skal tro på JP’s udlægning af sagen skyldes byens økonomiske misere udelukkende den »økonomiske krise«, som skulle have ramt lige præcis denne by »særdeles hårdt«. Kigger man imidlertid nærmere på Detroit, viser det sig, at byens nedgang og forfald har ligget i luften længe og startede allerede i 1950’erne og 1960’erne. På grund af en massiv indvandring af sorte til byen i håb om at få del i den velstand, som de hvide havde skabt i byen med deres produktivitet og arbejdsomhed, begyndte byen at forfalde i takt med at de sorte overtog flere og flere af kvartererne i især centrum. Som følge af forfaldet i de nye sorte ghettokvarterer, begyndte de hvide at udvandre til forstæderne eller forlade byen helt og sammen med dem byens velstand. Et fænomen kendt som »white flight«: (fra wikipedia under afsnittet decline (~nedgang))

The resulting elevated unemployment was compounded by white flight and middle-class flight to the suburbs (and in some cases to other states), and the city was left with a reduced tax base, depressed property values, abandoned buildings, abandoned neighborhoods, high crime rates, and a pronounced demographic imbalance. This crisis almost resulted in the state of Michigan taking over administrative control of the city.[49] The state governor declared a financial emergency in March 2013, appointing an emergency manager.

Omkring 1940 havde byen stadig et massivt flertal af hvide på 90,4 %. I dag er befolkningssammensætningen vendt på hovedet. Sakset fra Wikipedia:

As of the 2010 Census, the racial composition of the city was:

Altså m.a.o. en decideret befolkningsudskiftning, i ordets bogstaveligste forstand. Men tilsyneladende mente Ritzau (og de øvrige medier) åbenbart ikke at det var relevant at nævne dette faktum som led i forklaringen på hvad der skyldes byens undergang og ruin?

DetroitTypisk kvarter i Detroit

Udover fortielse af denne vigtige detalje indeholder Ritzaus artikel desuden deciderede fejl, såsom at den ansatte nød-revisor, der i mellemtiden er blevet ansat som midlertidig administrator for byen skulle være ansat i 18 år(!) når den rigtige periode er 18 måneder. Desuden påstår Ritzau, at denne nød-administrator skal føre byen gennem en bankerot, mens sandheden er, at hans opgave er at undgå en bankerot og kun have bemyndigelse til at anbefale en sådan.

English: this is a pic of me with Dave Bing we...Detroit har i øvrigt igennem de seneste mange år udelukkende haft sorte (eller »afroamerikanske«) borgmestre. Den nuværende, Dave Bing, er tidligere basketballspiller og må derfor antages at have stor forstand på økonomi(??). Selvom wikipedia påstår at han gik tre år på Syracuse University, nævner den intet om hvad (eller om) han studerede eller om han afsluttede nogen uddannelse, men blot at han spillede på universitetets basketballhold. Bing kan se frem til et forventet budgetunderskud på ca. 380 mio. dollar ultimo juni. Byen har stort set ingen indtægter, men masser af udgifter til pensioner, overførselsindkomster, vedligeholdelse osv. De manglende indtægter skyldes først og fremmest, at over halvdelen af husejerne ikke betaler ejendomsskat og afgifter til staten, hvilket resulterer i 246 mio. dollar i manglende indtægter. Desuden kan det for Bing blive endnu sværere at indkræve de skyldige beløb, da han har skåret ned på offentlige institutioner, – herunder politiet, hvilket bl.a. medfører, at samtlige varetægtsfængslede skal sættes i samme kæmpefængsel. Desuden er der sparet på eks. brandvæsenet, så der nu ikke er personale nok til at slukke brande hurtigt nok.

Kwame Kilpatrick, Mayor of Detroit, Michigan

Kwame Kilpatrick, Mayor of Detroit, Michigan

Bing afløste i øvrigt i 2008 en anden afroamerikaner på posten som Detroits borgmester, nemlig Kwame Kilpatrick, som var tvunget til at gå af pga. en række involveringer i korruption og kriminalitet. Desuden modtog han senere flere domme og har siddet i fængsel over flere omgange. Med sådant borgmestermateriale og sådan befolkningssammensætning er det måske slet ikke så underligt, at Detroits situation er som den er.

I det hele taget er den tragiske historie om Detroit på ingen måde usædvanlig eller unik. I en by fra sydstaterne, New Orleans, er situationen stort set den samme. Dette var oprindeligt også en hvid by, grundlagt og opbygget af hvide. I dag har den en overvægt af 60,2 % sorte mod 33 % hvide. Officielt har byen kun 5,3 % latinoer, hvilket dog er behæftet med usikkerhed, da mange af dem er illegale indvandrere. New Orleans er sammen med Detroit en af USA’s fattigste byer i dag med massiv kriminalitet. Byen gælder som »USA’s mordhovedstad«, idet antallet er mord med 57,88 mord per 100.000 indbyggere er det højeste i USA og nr. 21 i verden. Om mordernes etnicitet hedder det i wikipedia:

Offenders in New Orleans are almost exclusively black men, with 97% of the offenders being black and 95% being male.[134]

Altså at morderne er sorte med næsten 100 % selvom de »kun« udgør 60,2 % af indbyggerne.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Økonomi, Hemmeligholdte skandaler, Kultur, Politik, Politikere, Udenrigsnyheder, USA og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Den del, som Ritzau ikke fortæller dig

  1. mediakrig siger:

    Dagbladet i Norge hadde en tilsvarende artikkel om Detroit, hvor hvit rasisme ble forklart som årsaken til Detroits fall.

    Kort sagt er de anti-hvite mer eller mindre like i alle hvite land, hvorpå vi også serveres den samme propagandaen om hvor slemme og undertrykkende de hvite egentlig er.

    Siden de anti-hvite er like, og benytter den samme propagandaen, kan vi pro-hvite observere hva som fungerer av motpropaganda, og kopiere hva som fungerer best.

    PS. Anti-rasist er bare et kodeord for anti-hvit.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s