Israel vil tvangsforflytte 40.000 indbyggere og tage deres land

Israels parlament knesset har godkendt en plan om at tvangsforflytte 40.000 mennesker i Negev-ørkenen i det sydlige Israel for at ekspropriere deres land til jødiske bosættere. Planen står således i overensstemmelse med Israels bestræbelser efter at foretage en »judaisering« af området ved at evakuere dets oprindelige beboere og erstatte dets autoktone og indfødte befolkning af palæstinensere og beduiner med jøder.

Planen om tvangsevakuering af de 40.000 beboere, som bl.a. bor i ca. 35-36 landsbyer, i ørkenområdet Negev og rydde landet for indbyggere vil give den israelske regering mulighed for at beslaglægge 850.000 hektar land i regionen til brug for nye jødiske bosættere, jødiske bebyggelser og kibbutzer. Forslaget om tvangsforflytningen med magt er netop blevet vedtaget i knesset med 43 stemmer for og 40 imod.

Nogle af de nye jødiske bosættelser er sågar planlagt til at blive bygget oven på ruinerne af de ryddede beduinlandsbyer efter at de er jævnet med jorden. Lovforslaget blev stillet allerede i 2011 uden på nogen måde at spørge områdets oprindelige beboere om samtykke eller forhandle med dem om deres accept.

Allerede da lovforslaget blev stillet kom det til massive protester fra Negevs oprindelige beboere, der havde udsigt til at miste deres ejendom og land, hvor de havde boet gennem århundreder i generationer, længe før der var noget der hed Israel. Indbyggerne demonstrerede i Jerusalem, dengang med håb om at deres protester ville forhindre planen.

En talsmand for områdets autoktone befolkning, Atiyeh al-A’sam, udtaler, at Prawer-planen (som er projektets navn) er et led i et større projekt om at udrydde de oprindelige beboere:

Approval of the Prawer committee recommendations means Judaisation of Negev. The main goal of these plans is to seize Arab lands and exterminate Arab roots

Hjælpeorganisationen ACRI oplyser, at tvangsudsmidningen af indbyggerne fra deres hjem og land vil ødelægge deres sociale struktur og sammenhængskraft og stille dem overfor en fremtid med arbejdsløshed og fattigdom, da de ikke har nogen mulighed for at blive integreret i det israelske samfund efter tvangsforflyttelsen til de af Israel »godkendte« områder, hvor de ikke er i vejen for Israels planer om jødisk Lebensraum. Planen om tvangsforflyttelsen af de 40.000 vil således blive den største enkeltstående etniske udrensning af den palæstinensiske urbefolkning i Israels historie.

Israel har nægtet at »anerkende« de ca. 36 landsbyer og dermed placere dem under kommunale myndigheder, hvilket betyder at landet nægter dem mulighed for etablering af basale fornødenheder såsom en drikkevandsforsyning, infrastruktur og elektricitet. Mon ikke at disse basale fornødenheder bliver noget af det første som de jødiske bosættere får bygget af staten som en selvfølge?

palestinian land

Læs desuden hos Balder: Tidligere israelsk general: »vi udslettede arabiske landsbyer – og hvad så?«

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Hemmeligholdte skandaler, Udenrigsnyheder og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s