Slovakkerne bygger mure imod sigøjnerne

Myndighederne i byen Kosice i det østlige Slovakiet har måttet skride til drastiske midler for at dæmme op for deres »medborgere« af sigøjnsk etnicitet. I bydelen Lunik IX i Kosice (som er blevet udpeget som »europæisk kulturhovedstad 2013« sammen med franske Marseilles) har et stort antal af roma-familier taget ophold. For tiden skal der efter sigende opholde sig intet mindre end 6.000 romaer der. Repræsentanter for denne etnicitet var blevet en sand plage for de øvrige slovakiske indbyggere i de tilgrænsende bebyggelser med tiggeri, larm, affald, tyveri og hærværk. Romaerne drog igen og igen gennem nabo-kvartererne i grupper eller bander.

Byens myndigheder måtte derfor se sig nødsaget til at opføre en 30 m lang og 2 m høj mur for at forhindre romaernes uhæmmede gennemstrejfning af de omkringliggende bebyggelser, for derved at opretholde sikkerheden for de slovakiske indbyggere. Byforvaltningen foretog opførelsen af muren på ønske fra de nærved boende slovakker fra nabokvartererne efter talrige klager over hærgede biler på parkeringspladserne, ødelæggelser og hærværk. Efter opførelsen af muren er situationen blevet »væsentligt forbedret« for de omkringboende naboer til roma-bosættelserne, hedder det sig i beretningen.

På landsplan er dette den 14. mur imod romaer i hele Slovakiet, som byernes forvaltninger har måttet se sig nødsaget til at opføre de senere år for at beskytte de omkringboende etniske slovakker og andre etniciteter mod de skadelige indvirkninger fra det voksende antal roma-slumkvarterer, der opstår i landet med deres særegne sæder og omgangsformer. For nylig blev der også opført sådanne mure til afskærmning i byerne Zlate Moravce og Plavecky Stvrtok i det centrale og vestlige Slovakiet.

Roma-ghettokvarteret Lunik IX i Kosice

Roma-ghettokvarteret Lunik IX i Kosice

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Kultur, Politik, Politikere, Udenrigsnyheder og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Slovakkerne bygger mure imod sigøjnerne

  1. John Hinze siger:

    Fint nok 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.