Tyrkiet fører kartotek over de etniske minoriteter i landet

Tyrkiet registrerer indbyggernes etniske tilhørsforhold. Vel at mærke hvis man tilhører en anden etnicitet end majoritetsbefolkningen »tyrkisk muslim«. Tilhører man det græske, armenske eller jødiske mindretal i Tyrkiet, får man fra fødslen tildelt en indeksering af det tyrkiske folkeregister i form af en talkode for dermed at blive kategoriseret efter etnisk minoritet. Således får man tildelt tallet 1 i Tyrkiet, hvis man er af græsk etnicitet, tallet 2 ved armensk og tallet 3 ved jødisk etnicitet. På denne måde har Tyrkiet mulighed for at føre tilsyn med indbyggere af etnisk minoritet ved at registrere dem som værende »ikke-tyrkere«. Denne registrering giver mulighed for et præcist overblik over mindretallene, deres opholdssteder og handlinger samt muliggør en systematisk diskrimination og forskelsbehandling fra offentlighedens side. Bl.a. bliver disse etno-talkoder brugt internt i kommunikation mellem tyrkiske myndigheder.

Talsystemet for etniske mindretal i Tyrkiet har åbenbart eksisteret i 90 år siden Tyrkiets grundlæggelse. Tyrkiet ville have mulighed for at registrere og føre tilsyn med de etniske mindretal, hvorfor kodesystemet blev sat i værk, således at myndighederne med et enkelt blik i identitetspapirerne kan fastslå, om det hos den pågældende person drejer sig om en minoritetsperson eller om en »rigtig« tyrker.

Kategoriseringen af mindretallene i Tyrkiet, – som af kritikere er blevet betegnet som »racistisk«, blev opdaget ved at en armensk mor ville tilmelde sit barn i en armensk børnehave. Moren var ved sin fødsel fejlagtigt blevet registreret som tyrkisk muslim, hvorfor hendes ønske om at sende barnet i armensk børnehave medførte problemer hos myndighederne. I de forskellige myndigheders efterfølgende skrivelser og referencer til sagen fremgik registersystemet med talkoderne, som herved blev afsløret. Affæren blev taget op af den armenske avis Argos.

Man kan vel næppe forestille sig det ramaskrig det ville lyde, hvis et land som Danmark gjorde noget tilsvarende: Registrere minoriteter via talkoder. Hvis folkeregistret herhjemme forsynede tyrkere eller »negere« med et bestemt tal for at holde dem adskilt fra de »hvide danskere«, ville det blive sablet ned af såkaldte menneskeretsorganisationer samt hylekoret af skandalejournalisterne og polit-pamperne. Men Tyrkiet må jo tilsyneladende gerne uden at nogen løfter et øjenbryn til kritik. For tyrkerne kan jo gøre hvad de har lyst til, både indenfor og udenfor landets egne grænser, uden at nogen vil gøre noget. I modsætning til en hel del andre landes myndigheder.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Hemmeligholdte skandaler, Kultur, Udenrigsnyheder og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

5 svar til Tyrkiet fører kartotek over de etniske minoriteter i landet

 1. falkeøje siger:

  For en gangs skyld et eksempel til efterfølgelse
  fra en muslimsk stat.

  falkeøje

 2. Has C siger:

  “Men Tyrkiet må jo tilsyneladende gerne uden at nogen løfter et øjenbryn til kritik. For tyrkerne kan jo gøre hvad de har lyst til”

  …fordi nogle ser gerne, at vi forsvinder før vi vågner, mens med Tyrkerne kan det være ligemeget. Tror jeg.

 3. undertegnede siger:

  Man kan med absolut statsgaranti ikke “afsløre” en 90-årig gammel praksis!!! Den er 100% velkendt uanset om hürriet(Tyrkiet fo tyrkerne) eller andre beretter derom dagligt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s