Fremover skal samtlige bankkunder tjekkes for terror-virksomhed

Samtlige bankkunder på verdensplan skal i fremtiden rutinemæssigt kontrolleres for deres forbindelser til terrorister. Det fremgår af et udkast fra et bankopsynsudvalg i Basel. Således skal helt normale bankkunder fremover automatisk kategoriseres som »potentielle terrorister«, der skal have deres pengeforbindelser tjekket, som de fører transaktioner med.

Hvis det står til bankopsynsudvalget i Basel bliver hver eneste bankkunde snart rutinemæssigt gransket for forbindelser til terror-virksomhed og terrorister. En sådan »screening« skal foretages uafhængigt af kundens risikoprofil i øvrigt.

Dette fremgår af et udkast med titlen „sound management of risks related to money laundering and financing of terrorism“. Udkastet blev præsenteret i Basel d. 27.06., oplyser Bloomberg. Og bankopsynsmændene forlanger endnu mere yderligtgående forholdsregler af bankerne: Indestående fra kunder, som ikke opfylder testkriterierne, skal automatisk indefryses.

Således hedder det ordret i et afsnit i dokumentet:

»A bank should obtain customer identification papers as well as any information and documentation obtained as a result of CDD conducted on the customer. This could include copies of or records of official documents (eg passports, identity cards, driving licences), account files (eg financial transaction records) and business correspondence, including the results of any analysis undertaken such as the risk assessment and inquiries to establish the background and purpose of the relationships and activities

Orwell 1984I bankopsynsudvalget i Basel er der repræsenteret opsynsmyndigheder for finanser og centralbanker fra 27 lande. Som begrundelse for den omfattende indsamling af data fra bankernes side fremhæves bekæmpelse af international terrorisme og hvidvask af penge.

Sidstnævnte har siden finanskrisen været et populært tema indenfor bankregulering. Dog (mis)bruges dette påskud efterhånden til at lade private virksomheder som bankerne indsamle og lagre en stadigt større mængde af data om kundernes indestående samt deres banktransaktioner med regeringernes godkendelse og tilskyndelse. Denne terrorisme-kontrol er blot endnu et eksempel på, hvordan bevisbyrden bliver vendt på hovedet i vore »moderne« retssamfund: Før var man uskyldig til det modsatte var bevist. I dag er man automatisk kategoriseret som potentiel terrorist. Og ikke engang »indtil det modsatte er bevist«, men derimod for al tid og evighed.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Økonomi, Hemmeligholdte skandaler og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

14 svar til Fremover skal samtlige bankkunder tjekkes for terror-virksomhed

 1. Ytringer siger:

  Vikernes og hans kone fikk jo problemer med banken også:

  Vi trenger vårt eget pengesystem.

 2. Has C siger:

  Kun folk som er parat til at kæmpe og dø for deres frihed, fortjener at være fri (er det en floskel?).
  Det, som Hammer kommenterer her (tak for det!) er en uhyrlighed som burde få folk til at stejle. Dette burde, forresten, være sket for længst. Åbenbart fortjener vi ikke bedre. Frøerne bliver langsomt kogt levende.

  • hammersmeden siger:

   Jo, ligesom kvæg, der frivilligt kan vælge om de vil tage den højre eller den venstre vej hen til slagtebænken. De har »frihed« til at vælge i slagtesystemet.

 3. Tore Hund siger:

  Som Hammersmeden påpeker: Et nasjonalt pengesystem vil kunne avverge dette angrepet fra De internasjonale Pengefyrstene. Vi har arbeidet en smule med saken på Vegtams Nettsider.
  http://vegtam.info/Kortsider/NPE.htm
  http://vegtam.info/Kortsider/Detendeligefarvel.html
  http://vegtam.info/Kortsider/EUblearing.htm

  Det er ellers vår mening at alle som sogner til motstanden mot Den rådende galskap, bør bli enige om hvordan et nasjonalt pengesystem skal se ut. Da kan det skapes en felles front for å drive arbeidet med saken framover.

  • Has C siger:

   “Og det vil alltid være penger nok til rådighet for å utføre et hvert ønskelig arbeid og bestride en hver ønskelig investering i alle land. Gjennom konkursene til mange – de fleste? – av de private banker, vil folkenes gjeld bli slettet med tusentalls milliarder kroner.”
   Jeg synes det lyder som kommunisme 🙂
   Kan se, at det har meget at gøre med social credit. Jeg er så langt ude, at jeg vil synes, at næsten hvad som helst må være bedre, end det, vi har nu. Undskyld, men jeg har ikke sat mig grundigt i det hele endnu.

 4. Viking siger:

  The Rothschild Family – Puppet Masters – World’s Only Trillionaires – Full Documentary:

 5. Agricola siger:

  Et eksempel på en af de metoder eliten bruger, når den vil indføre mere overvågning af os borgere:
  For 40 år siden ville en sådan kontrol have medført voldsomme protester fra liberale og konservative partier. For at kunne legitimere den øgede overvågning, åbner eliten grænserne så voldsparate muslimer, organiserede østeuropæiske kriminelle og lignende strømmer ind i vort land. Når så de fremmede er begyndt at udøve deres asociale terror og kriminelle aktiviteter, har eliten den undskyldning, den behøver, for at indføre øget overvågning

  • Viking siger:

   Ja, de presser generelt altid citronen.
   Kan i huske da man indførte DNA som bevismateriale, politikerne fortalte os at det kun ville blive brugt i sager som for eksempel drab, voldtægt og rocker (der var “rockerkrig” dengang i 90`erne), i dag bruger de DNA til at dømme folk der spytter på en politibil.

   Det er rigtig godt at opklare drabs og voldtægts sager, men at misbruge folkets tillid på den måde er ikke i orden.

   Det samme med parkering-København hvor bødeindtægten skulle bruges på at lave flere p-pladser osv. her endte pengene dengang i københavnskommune underskudskasse (jeg ved ikke hvor pengene ender i dag, men nok ikke i flere p-pladser).

   • Agricola siger:

    “jeg ved ikke hvor pengene ender i dag, men nok ikke i flere p-pladser”

    Nej, de bliver brugt til flere p-erkere 🙂 / 😦

    • Ytringer siger:

     Det kan jeg bekrefte. 5 minutter feilparkering i København i sommer gav bot.
     Veldig effektive og trolig mange p-vakter i Danmark.

     • Viking siger:

      “Veldig effektive og trolig mange p-vakter i Danmark.”

      Ja, rigtige mange p-vagter og fartfælder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s