Solhjulet

Solhjulet, undertiden også kaldet »Ildhjulet« er en germansk, rituel tradition, som hidrører tilbage fra førkristen tid. Enkelt forklaret består ritualet i at binde strå/halm om et hjul af enten træ eller andet materiale. Herefter stikkes hjulet i brand og rulles fra en bakketop ned over markerne og ender gerne i den nærmeste dal. De steder, hvor ritualet har holdt sig frem til i dag, benytter man ofte også hjul med skelet af metaltråd, hvor halmen er stoppet ind.

Betydningen af ritualet er at symbolisere solen. Hjulet hidrører således fra den gammelgermanske soldyrkelse, idet solen (ͻ: nærmere; lyset) er et centralt element i den germanske livsanskuelse. Solhjulsfesten blev derfor traditionelt afholdt ved forårstide for herved at signalisere de lysere tiders ankomst og solens genkomst fra vinteren med den deraf følgende nye frugtbarhed på markerne til følge. Undertiden blev solhjulsfesten dog også afholdt om vinteren ved vintersolhverv, for herved at markere de lysere tiders tilbagekomst (~lystes sejr over mørket), idet solen og lyset (= »solens ild«) nu vendte tilbage og tilbagetrængte den mørke tid.

Solhverv

Læs videre -> (germanske ritualer og traditioner)

Dette indlæg blev udgivet i Kultur og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

11 svar til Solhjulet

 1. Has C. siger:

  Alt andet lige, er Solen et mere reel og nødvendig end YHWH. Jeg ved alt for lidt om germansk religion og mytologi, men mit umiddelbare indtryk er, at de passede bedre til vor mentalitet end den kristne “blame-game”.

  • hammersmeden siger:

   end den kristne “blame-game”.

   Det har du helt bestemt ret i! Vi har brug for at få genoprettet vores gamle positive idealer. I stedet for den udefra implementerede skyldfølelse og selvbebrejdelse. Oven i købet for ting, som vi ikke har gjort.

 2. RagnarRagnar siger:

  Hvor er det skønt at læse om Solhjulet og dets betydning for vores gamle kultur.
  Tak for artiklen Hammersmed.

 3. Hilmar Sejr siger:

  Hammersmeden er den bedste dansksprogede hjemmeside jeg har set hidtil.
  Hvordan kan jeg støtte Jer/dig?

  Respekt for Naturen og Racebevidsthed hører sammen akkurat som solskin om sommeren og sne om vinteren hører sammen. Det er forhold der ikke kan argumenteres for eller imod.
  Enten er man født med bevidstheden derom, eller også er man ikke.

  Kristendommen har efter min mening svækket danskerne, og nordboerne/germanerne generelt, i katastrofal grad, både åndeligt og fysisk.
  Jeg vil mene, at det er kristendommens fremmedartede og unaturlige tankegods der for størsteparten er årsag til de mange danskeres håbløse kulturelle forvirring og deres selvmorderiske accept af racefremmede snyltere, voldtægtsmænd og lystmorderes tilstedeværelse her i landet.

  Hvis udviklingen fortsætter som nu, så vil “danskere” om 1000 år kunne sige, akkurat som nutidens kristne, at “Danmark skam er et islamisk land”. På den måde er der ingen principiel forskel på de to mellemøstlige religioner (tre, når man medregner jødedommen). De er nemlig alle fremmedelementer som ved vold og svig har tiltvunget sig deres snylteposition i et land og i en kulturkreds hvor de ikke har noget at gøre.

  Men som ordsproget siger: det man tolererer, det fortjener man!

  • hammersmeden siger:

   Hej Hilmar. Mange tak skal du have! 🙂

   Det er ikke muligt at støtte mig økonomisk i øjeblikket, men jeg ville blive glad hvis du kunne linke til bloggen andre steder på nettet. Enten i diskussioner om lignende emner osv. hvis du har mulighed for det.

   Jeg er enig i dine betragtninger om kristendommen. Den er ikke-europæisk og dette afspejler sig også overordnet set i dens tankesæt. Den har, generelt betragtet, nedbrudt vores modstandskraft og kampgejst og gjort os svage og modtagelige for forfald.

   • Hilmar Sejr siger:

    Hej Hammersmed.
    Jeg mener det skam seriøst. Jeg har ikke set bedre indhold på nogen dansksproget hjemmeside før.
    Jeg skal nok linke til dig næste gang jeg deltager i en eller anden debat på nettet, helt sikkert.
    Hvad med videoer?
    Det virker som om du har godt styr på tingene. Måske vi kunne samarbejde om at udbrede det glade budskab.
    VH Hilmar

    • hammersmeden siger:

     Hej Hilmar!

     Jo, det var jeg skam også klar over! Og jeg takker mange gange!
     Jeg er altid interesseret i at møde ligesindede. Jeg mødes af og til med et par andre stykker og vi har selvfølgelig også overvejet hvordan vi kan komme videre.

     Jeg sender dig en mail en af dagene og så kunne vi måske finde ud af noget?

     • Hilmar Sejr siger:

      Meget gerne.
      Danskerne i almindelighed er uvidende om kulturelle og biologiske forhold i en grad så man nogle gange næsten mister troen på det kan lade sig gøre at vække dem fra Hollywood-hypnosen.
      Men så meget desto vigtigere må opgaven jo dermed også være.

      Der er heldigvis også enkelte gode tegn på, at der stadig er en fornøden, slumrende rest af biologisk modstandskraft tilbage blandt dele af det danske folk.

      Problemet er at alle borgere her i landet bliver kørt gennem et stramt propaganda-program fra første dag i børnehaveklassen og mindst 9 år frem.
      Det er dén indoktrinering vi må forsøge at neutralisere v.h.a. intelligent mod-propaganda, gerne med humor og sarkasme der udstiller det groteske og latterlige i multikulti-selvmordet.

      Kender du til Mantra’et?

  • Ole Eriksøn siger:

   Hilmar…jeg er helt enig med dig i din fremstilling af Kristendommen som et fremmedelement på linie med Islam…
   Imidlertid har vi 1000 år bag os med denne mellemøstlige meningspåvirkning og svækkelse af vores oprindelige kultur!!!
   Tidligere kunne det kristne Europa og USA stå op imod de racefremmedes negative indflydelse, men de sidste 60 år er kristendommen degenereret til at være muslimers og andre uønskede væsners dikkende lammehale!!!!!

   Vi må nok acceptere de fleste europæeres kulturkristne holdninger, men vi andre har det naturligvis bedst med vores forfædres religiøse syn på verden!!!

   Kun gennem styrke og mod kan vi stå imod den omskiftelige verdens ulyksaligheder!!!

   MIN Gud bærer en hammer…JERES Guds søn blev hængt op på et kors!!!

   Nogen spørgsmål????

   Vi er ikke alle umælende “Guds lam”….Der findes stadig Odins ulve blandt jer!!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.