London vil være centrum for den islamiske finansverden

Den britiske finansminister præsenterer i dag de første statsobligationer udenfor den muslimske verden, som vil være i overensstemmelse med sharia. Hos muslimske kunder gemmer der sig et enormt potentiale på verdensplan, som finanscentret City of London gerne vil udnytte.

Storbritanniens finansminister George Osborne præsenterer i dag en ny form for statsobligationer, som er tilpasset den islamiske ret sharia. Det oplyser Financial Times. Omfanget af dem skal udgøre 200 millioner pund sterling. Regeringschef David Cameron vil præsentere planen i dag tirsdag under “World Islamic Economic Forum” i London. Denne konference har aldrig før været afholdt i et ikke-muslimsk land. Premierminister David Cameron mener at det vil være en »fejl« at gå glip af muligheden for mere islamisk investering i Storbritannien og at UK bør blive en konkurrent til Dubai når det handler om sharia-konforme pengeydelser.

sharia-law1

Overfor en forsamling i London bestående af bl.a. Sultan Hassanal Bolkiah fra Brunei, kong Abdullah af Jordan, Afghanistans præsident Hamid Karzai og Prince Salman bin Hamad Al Khalifa, kronprins af Bahrain, udtalte David Cameron:

»Når den islamiske finansverden vokser 50 % hurtigere end den traditionelle banksektor og når globale islamiske investeringer kommer til at vokse til 1,3 trillioner pund i 2014, så vil vi sikre os at en stor portion af disse nye investeringer foretages her i Storbritannien.«

George Osborne at Conservative Spring Forum 20...

George Osborne

Ifølge Osborne er planen bag det nye finansielle produkt at London skal blive til det »vestlige centrum« for den islamiske finansverden. Hidtil har islamiske finanscentre udelukkende været placeret i muslimske lande.

Lån, som er i overensstemmelse med islamisk ret (sharia), dvs. at indtjeningen ikke må være rente-relateret men i stedet skal knyttes til profitten fra investeringen, gælder som én af de sektorer med størst vækst på finansmarkedet. Osborne udtrykker den britiske holdning til emnet med klare ord med en tydelig hensigtserklæring:

“Mens andre i den vestlige verden gør modstand mod udviklingen, vælger vi at omfavne den “

Man har således fra engelsk side til hensigt at »byde investorer fra udlandet velkommen med åbne arme.« I forvejen var UK det land i verden, hvor flest banker tilbød islamiske finansielle produkter, nemlig 20, hvilket er mere end i noget andet land i den vestlige verden.

Dette indlæg blev udgivet i Økonomi, Kultur, Politik, Politikere og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til London vil være centrum for den islamiske finansverden

 1. Balder siger:

  London har i århundreder været verdens kriminelle finanscenter. Men bare ideen at nogle lande skal være “finanscentre”. Mon ikke det er et pænt ord for kasinoer og svindelforetagender som betaler en høj kopskat så folk som Cameron kan blive ved med at leve som kongerne gjorde i det forrige århundrede. Men de mange Muslimske lande som gør fællessag med USA og Israel vil sikkert benytte sig af tilbuddet.

  • hammersmeden siger:

   … så folk som Cameron kan blive ved med at leve som kongerne gjorde i det forrige århundrede.

   Ja, – og se hvordan det gik med mange af dem!
   Forhåbentligt ender vores nuværende »ledere« med at få samme omgang som fortidens tyranner, der pissede på deres undersåtters land og kultur.
   Desværre er vores nuværende befolkning jo blevet pacificeret og lammet af indoktrinering til at elske deres egen trællebinding.
   Enhver herskers drøm: Folket er blevet for svagt og blødgjort til at gøre oprør, så at det finder sig i alt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.