Britisk eksminister advarer om raceoptøjer

Den tidligere britiske indenrigsminister David Blunkett (fra partiet Labour) har advaret om mulige raceuroligheder i fremtiden på grund af den tiltagende indvandring af sigøjnere. Den kraftige tilstrømning af romaer fra især Slovakiet kan føre til konflikter med den lokale befolkning, udtaler Blunkett til BBC. Han klandrede desuden den nuværende regering for at have »begravet hovedet i sandet« ved ikke at gøre noget ved romaernes bosættelser i Storbritannien.

Han nævner selv som eksempel, at det allerede er kommet til forståelige spændinger i hans egen valgkreds Sheffield mellem indvandrede sigøjnere og lokale indbyggere. Blunkett mente, at regeringens officielle skøn over antallet af sigøjnere i Storbritannien, nemlig 50.000, er sat alt for lavt. Han henviser til en undersøgelse, der i stedet skulle påvise et tal på mindst 200.000.

blunkettBlunkett opfordrede romaerne til at ændre deres kultur og livsstil fra nu af. Først og fremmest at stoppe med at hobe affald op omkring sig, begynde at sende deres børn i skole og ophøre med at samle sig i grupper på gaderne. Ellers ville det kunne komme til at gå ligesom i de 3 nordengelske byer Bradford, Oldham og Burnley, hvor det i 2001 var kommet til heftige, racerelaterede gadekampe mellem lokale hvide unge og unge indvandrere af asiatisk- og afrikansk herkomst. Desuden husker vi jo alle sammen raceoptøjerne i Tottenham i 2011, hvor først og fremmest unge sorte gik amok og hærgede og plyndrede hele bydelen.

Blunkett mente desuden, at den kulturelle kløft mellem romaer og lokalbefolkningen var alt for stor til at spændinger kunne undgås:

»Vi er nødt til at ændre indvandrernes, romaernes, opførsel og kultur, for ellers vil det komme til en eksplosion. Det ved vi alle sammen«
(…)
»Hvis alt eksploderede, hvis tingene gik virkelig galt, så ville bydelene åbenlyst blive smadret. Dette så vi i Bradford, Burnley og Oldham for år tilbage da jeg første gang var blevet indenrigsminister. Vi så at det blev bydelene, som blev taberne

Blunkett kritiserede desuden regeringens droppelse af et projekt til 50 mio. pund, oprindeligt iværksat af den forhenværende Labour-regering, til at lette indslusningen af indvandrerne i det engelske samfund med flere boliger, skoler og hospitaler. Blunkett mener således, at løsningen er at integrere romaerne bedre i det britiske samfund:

Vi er nødt til at være hårde og standhaftige i at sige til folk, at de ikke længere er i en faldefærdig landsby eller skovområde, for mange af dem boede ikke engang i områder, hvor der var toiletter eller affaldsspande. I er ikke der mere, nu er I her – og I er nødt til at overholde vores standarder og vores måde at opføre os på, og hvis I gør det, så vil I blive budt velkommen og folk vil støtte jer.”

Dette indlæg blev udgivet i Kultur, Politik, Politikere og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

3 svar til Britisk eksminister advarer om raceoptøjer

 1. Balder siger:

  Måske forstår man nu hvad jeg mente da jeg tidligere foreslog at hjælpe Sigøjnerne i massevis på vej til Danmark. Ingen bedre kur mod multikulti end en sigøjnerlejr i hver landsby.

 2. Lys siger:

  Blunkett kan eller vil ikke se den mest naturlige løsning; Hjemsendelse
  ——————————————————————————————————–
  Udtalelsen “Vi er nødt til at ændre indvandrernes, romaernes, opførsel og kultur …” er dybt arrogant, udviser mangel på respekt for andre mennesker og er meget betegnende for det politiske establishments holdning til medmennesker; En hob, det er helt legitimt at manipulere.
  Hvis nogen skal ændre sigøjnernes opførsel og kultur, er det sigøjnerne selv

 3. Gabrielle siger:

  Pretty cool post. I just stumbled upon your blog and wanted to saythat I have really enjoyed browsing your posts. In any ca&Ils#8217;el be subscribing to your blog and I hope you write again soon!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.