Israel allierer sig med Saudi Arabien

Israel har allieret sig med Saudi Arabien for sammen med dette land at forberede planerne til et muligt angreb på Iran. Planen skal således være garant for, at de forestående fredsforhandlinger i Geneve skulle nå til et resultat, som hverken tilfredsstiller Israels eller Saudi Arabiens interesser i Iran-konflikten. Skulle forhandlingerne resultere i et forlig, der tilgodeser Iran i for høj grad, har Israel nu altså sikret sig en vigtig alliancepartner til det evt. angreb, idet Israel nu har fået grønt lys til at lade sine fly angribe Iran via saudiarabisk luftrum.

Som The Sunday Times berettede i søndags går alliancen ikke alene ud på, at Israel har fået tilladelse til at angribe Iran via saudisk luftrum, men saudierne skal også have lovet Israel militær støtte i et angreb på Iran:

»Saudierne er forfærdede og rede til at yde Israel enhver form for hjælp»,

citerer avisen en kilde fra diplomatiske kredse.

Dog er dette ikke første gang at disse to angivelige ”fjender” hjælper hinanden i krigsøjemed for at styrke fælles interesser: Saudi Arabien har intet imod at Israel eliminerer saudiernes fjender i Teheran. På samme måde som saudierne heller ikke havde noget imod at amerikanerne dengang fjernede Iraks Saddam Hussein, som også var en torn i øjet på Saudierne og deres olieinteresser.

israel angreb iranScenarier for et israelsk angreb på Iran

Et springende punkt i Iran-konflikten er som før Irans mulige atomprogram. Modstanderne hævder, at Iran arbejder på at udvikle en atombombe, mens landet selv bedyrer, at atomforskningen alene er udmøntet på civile formål (atomkraftværker). Her skal det nævnes, at Israel uofficielt råder over op til 300 atomsprænghoveder, selvom landet aldrig har indrømmet dette. Ej heller har Israel nogen sinde tilladt inspektorer at inspicere landet for masseudryddelsesvåben. Dette gælder desuden også de store mængder af kemiske og biologiske våben, som Israel råder over. Herunder den radioaktive gas tritium, der skal bruges til udvikling af neutronbomber og som er meget dødeligt i små mængder. Samtidig mener Israel altså, at Iran bør formenes adgang til de selvsamme masseudryddelsesvåben, som Israel selv besidder i stor udstrækning.

Israels Benjamin Netanjahu prøver i øjeblikket at gøre alt for at få Geneve-forhandlingerne til at kuldsejle, så at han dermed får et påskud for at angribe Iran med støtte fra USA og de amerikanske skibe i den Persiske Golf. Således mener Netanjahu, at de betingelser, der stilles til Iran, bør blive skærpet. Den franske præsident Hollande har desuden også meldt sig under Israels faner ved at skærpe tonen overfor Iran. Hollande har for tiden fort talrige samtaler med israelerne om en fælles anti-iransk politik. Det skal nævnes, at også Frankrig råder over store arsenaler af atomvåben.

Dog lader det til, at Geneve-forhandlingerne lader til at føre til et positivt resultat trods Israels forsøg på at opnå det modsatte. Alt tyder på opnåelsen af enighed med Iran om et endeligt resultat til godkendelse. Ruslands udenrigsminister Lavrov lod forlyde, at parterne stod kort før en enighed. Lignende udmeldinger hørtes desuden fra Washington.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Hemmeligholdte skandaler, Politik, Politikere, Udenrigsnyheder og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Israel allierer sig med Saudi Arabien

  1. Pingback: Netanjahu truer Obama pga. Iran-aftalen | Hammersmedens blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s