Netanjahu truer Obama pga. Iran-aftalen

Netanjahu skal angiveligt have langet voldsomt ud efter Obama i en telefonsamtale i søndags og skældt ham ud for at have været for »mild« overfor Iran i den netop afsluttede 5+1 aftale i Geneve, hvor der opnåedes enighed mellem Iran og de 5 medlemmer af FN’s sikkerhedsråd plus Tyskland om at Iran skulle fastfryse sit atomprogram foreløbigt og tillade inspektører og at sanktionerne mod Iran til gengæld skulle fjernes.

Ifølge Jerusalem Posts referat af telefonsamtalen, skal

»[Premierminister] Netanjahu have gjort det klart for den mægtigste mand i verden, at det – hvis han ville fortsætte med at være den mægtigste mand i verden – var vigtigt for ham [Obama] at ændre den amerikanske politik, fordi det praktiske resultat af hans nuværende politik nødvendigvis ville føre ham til den samme fejltagelse, som USA oplevede i Nordkorea og Pakistan og Iran kunne blive den næste [fejltagelse].«

Netanjahu truede altså indirekte Obama med at denne ville miste sin position som »verdens mægtigste mand« medmindre han ville vende tilbage til en linje og politik, som var loyal overfor Israel. Hvorledes Netanjahu ved sig sikker på at dette ville blive konsekvensen af den (for ham at se) »bløde« forhandlingsmæssige aftale med Iran, skal være usagt. Og desuden hvorvidt Netanjahu har tænkt sig selv at bidrage til at styrte Obama, hvis denne ikke makkede ret ved igen at begynde at føre en politik til fordel for Israel i Mellemøsten.

netanjahuAlene at Netanjahu formaster sig til sådanne indikationer viser med alt tydeligt, at regeringschefen for dette lille, mellemøstlige land må have særdeles høje tanker om sin egen indflydelses rækkevidde, idet han således mener at kunne diktere andre landes politik. Ikke at denne opfattelse kan undre, selvfølgelig, når man betænker hvilken etnisk minoritet der systematisk har infiltreret den amerikanske politik og plejer at have succes med at styre den amerikanske udenrigspolitik hen til egen fordel. Blot ikke denne gang, dog, hvilket kunne tyde på, at romancen med det lille jødiske land lader til at være forbi for visse »vestlige« statsledere, der åbenbart har mistet tålmodigheden over konstant at være blevet ført bag lyset.

Netanjahu forkyndte dog samtidig, at han ville sende et hold af højtstående infiltratorer diplomater til Washington i forsøget på at få lokket USA til en langt hårdere kurs overfor Iran. Netanjahu ser således helst, at Iran giver fuldstændigt afkald på sit atomprogram og ikke engang må udvikle nukleare faciliteter til civile formål. Dette samtidigt med at Israel selv råder over nær ved 300 atombomber, selvom landet aldrig officielt har indrømmet dette, ej heller tilladt den mindste form for inspektion. Ja, nogle må åbenbart gerne, men andre må ikke. Find logikken, hvo som kan.

Washington kommenterede ikke Netanjahus udfald mod Obama, men fokuserede i stedet på USA’s og Israels fælles mål om at »forhindre Irans udvikling af atomvåben«. Der er i øvrigt intet der tyder på, at USA har tænkt sig at droppe sine planer om at opstille raketter i Europa, selvom det direkte argument for dette nemlig er faldet bort, nemlig Irans angivelige atombomber.

I øvrigt advarede Storbritanniens udenrigsminister William Hague samtidig Israel om ikke at forsøge at forpurre den netop indgåede aftale med Iran.

Måske er det dog omsonst, at Israel bliver ved med at stikke til USA for at få landet til at lystre, for i mellemtiden er det fremkommet hvorledes Israel har skaffet sig en ny villig forbundsfælle, nemlig Saudi Arabien, der har givet tilladelse til at Israel må bruge dets luftrum under et angreb på Iran. Et sådant samarbejde vil jo sikkert også på forhånd blive godkendt af USA, da USA og saudierne jo har været langvarige samarbejdspartnere i opretholdelsen af petrodollarsystemet.

Dette indlæg blev udgivet i Hemmeligholdte skandaler, Politik, Politikere, Udenrigsnyheder, USA og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.