Feminisme version 4.0: Skridtlængden i hæren tilpasses til kvinder

Den britiske hær har tilpasset både længden af marcherne og soldaternes skridtlængde under marchen for at tilpasse sig de kvindelige soldaters mindre udholdenhed og korte ben. Baggrunden for denne ændring er, at tre kvindelige soldater i Royal Air Force havde indgivet klage over at de i nogle uger skulle marchere sammen med mænd, hvilket angiveligt havde ført til ryg- og hofteskader. Dermed ender et fem år langt juridisk tovtrækkeri om erstatning, som kvinderne havde forlangt af forsvarsministeriet. Hver af de tre kvindelige soldater får tilkendt 100.000 pund i erstatning. Dette er mere end hvad mange krigsveteraner får, der blevet alvorligt invalideret i kamphandlinger.

girlDa de tre kvindelige rekrutter startede i 2006 i en alder af hhv. 17, 22 og 23, blev de sat til at marchere sammen med de mandlige soldater og altså holde samme takt/skridtlængde som mændene (30 tommer ~ 76 cm). Desuden skulle de bære en oppakning, der vejede det samme som mændenes. Dette førte til smerter og overbelastningsskader hos de tre. Én af kvinderne afbrød soldateruddannelsen og fik konstateret et firedobbelt brud i bækkenet.

Daværende forsvarsminister Gerald Howarth kritiserede rettens afgørelse og kompensationen og mente, at »hvis Royal Air Force er på vej ud på et sidespor indenfor uddannelsen af rekrutter, så skyldes det en besættelse fra samfundets side angående ligheden af kønnene«, men mente dog, at det var en fejl at kvinderne var blevet sat til at marchere sammen med mænd i samme takt. Fremover er reglerne blevet ændret således at kvinder ikke behøver at træde længere skridt end 27 tommer (68 cm). Desuden placeres de kvindelige soldater fremover allerforrest under en march, så at de kan bestemme skridtlængden for alle.

girl soldiers

I øvrigt havde en kvindelig sekretær i det britiske forsvarsministerium allerede tilbage i 2007 fået tildelt en erstatning på 484.000 pund[!!], fordi hun havde fået ødelagt sin tommelfinger af at skrive. Beløbet var dengang ca. dobbelt så meget som hvad en krigsveteran fik, som havde mistet begge sine ben i kamp.

Kvinder i hæren: Ikke nogen succeshistorie

Også i den amerikanske hær har man fået problemer med de kvindelige soldat-aspiranter efter at Obamas regering havde sat sig for at indføre ligestilling i hæren med øget optagelse kvinder i hæren: Således skulle der indføres samme minimumskrav for både kvinder og mænd, der ville i hæren; nemlig bestående af mindst tre armhævninger i en ribbe. Hele 55 % af en gruppe kvindelige ansøgere til marineuddannelsen i South Carolina, altså over halvdelen, kunne ikke engang klare dette minimumskrav på tre løft. Hos mændene var det kun én ud af 100, der ikke klarede det.

Og de tre løft af sig selv i ribben var oven i købet det absolutte mindstekrav. For at score maks. i denne test skulle man for mændenes vedkommende klare mindst 20, for kvinderne dog kun 8. Så allerede her var kvinderne altså blevet positivt særbehandlet. Men ikke engang halvdelen af dem klarede altså minimalkravet på 3, som var ens for begge køn.

Som konsekvens af disse pavre testresultater må der derfor nu indføres særligt milde krav til de kvindelige aspiranter fra regeringens side for at få dem til at bestå testen: Fremover skal kvindelige ansøgere nøjes med at hæve sig én gang i ribben og til gengæld holde hagen over jernstangen i mindst 15 sekunder for at blive »godkendt«. For et år siden ophævedes et forbud i USA om at kvindelige soldater ikke måtte indsættes i kamphandlinger. Efter ændringen skal de første kvinder nu kunne skyde ved fronten allerede 2016.

Dette indlæg blev udgivet i Udenrigsnyheder, Videnskab og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

4 svar til Feminisme version 4.0: Skridtlængden i hæren tilpasses til kvinder

 1. Balder siger:

  Kunne det tænkes at dette kvindefremstød også er lavet for at være med til at nedbryde tabuet på at skyde på kvinder?
  Det er jo ikke meget anderledes end de her negerbander i Afrika som rekrutterer børnesoldater.
  Jeg læst for øvrigt for nyligt noget om det enorme antal af disse kvindelige amerikanske “soldater” som bliver voldtaget. Af deres “egne” vel at mærke. Hvad der venter kvindelige kamptropper som bliver taget til fange af en fjende er ligeledes forudsigeligt.

  • hammersmeden siger:

   Det kunne sagtens ligne en omgang bestillingsarbejde fra de velkendte samfundsnedbrydere. Dog tvivler jeg på, at mænd vil begynde at skyde mere på kvinder af dén grund, blot fordi de trækker i uniform og vil lege med ved fronten. Mænd vil sikkert stadig tage positiv særhensyn, når der er kvinder i nærheden, fordi det ligger til deres natur og opdragelse.

   Ja, jeg har også læst, at mange kvindelige soldater ender med at blive med rogn under udstationeringen, hvad enten det nu er “frivilligt” eller ufrivilligt og derfor bliver til stor besvær. Jeg ville faktisk i princippet ikke have noget imod kvinder i trøjen, hvis de blev udsat for (og kunne klare) de samme strabadser som mænd og kunne slæbe mig 500 m i såret tilstand på slagmarken, men det kan de jo netop ikke. Tiltag som ovenstående med “ligestilling” i hæren tjener jo netop også kun til at ødelægge og latterliggøre, det er jo det der er selve pointen.

 2. dan.c siger:

  Jeg er faktisk af den mening,at her burde vi faktisk byde galskaben velkommen.Grundet dets mere,udueligt og dysfunktionelt militæret i de Vestlige(zionistiske lakajstater) lande bliver,desto sværere bliver det for dem at gennemføre deres grusomme angrebskrige.

  Og jeg er af den opfattelse,at de øverste går og pønser på noget rigtigt stort og grusomt.

 3. Balder siger:

  “Og jeg er af den opfattelse,at de øverste går og pønser på noget rigtigt stort og grusomt.”

  Og jeg er bange for at du sagtens kunne have ret…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.