Europæernes opbakning til EU’s ledere rammer bundniveau

Opbakningen til EU’s ledere daler med stor hastighed blandt EU’s befolkninger. Hurtigst mindskes støtten til den politiske sammenslutnings øverste embedsmænd i Spanien: Intet andet EU-land har nemlig oplevet så stor tilbagegang i antallet af EU-tilhængere i befolkningen mellem 2008 og 2013 hvad angår kvaliteten af EU’s ledelse og topfolk. I 2008 var det hele 59 % af den spanske befolkning, der var positivt stemt. I 2013 var denne procentsats faldet til 27. Tallene fremgår af en nylig offentliggjort Gallup-undersøgelse.

Den allerlaveste opbakning til EU’s magtfulde top finder man ikke overraskende i Grækenland. Her er kun 19 % af befolkningen tilhængere af de høje herrer (m/k) mod at have været helt oppe på 60 % i 2009. Aldrig nogensinde før har så mange grækere således været anti-EU hvad angår lederne. På den næste plads kommer Cypern med 21 %. Begge disse lande modtog EU-penge under politikkerne med redningspakkerne, men måtte efterfølgende undergå en stram sparekurs, der førte til stor arbejdsløshed og bragte landene i en endnu værre økonomisk misere.

Også Irland oplevede et voldsomt fald fra 2008 til 2013. Irland var også blevet til genstand for de såkaldte redningspakker og sparepolitik og har først for nylig formået at bryde fri af EU’s »redningsaktioner«. I 2008 var hele 70 % af irerne positivt stemte overfor EU’s førende kræfter. I 2013 var denne sats dalet til 47 % – et fald på hele 23 procentpoint, som giver Irland andenpladsen i nedgang efter Spanien.

Rent faktisk er det kun i sølle 3 ud af de i alt 28 EU-lande[!!!], at flertallet af befolkningen fortsat er positivt stemt overfor EU’s førerskab. Nemlig i Luxembourg (67 %), Tyskland (59 %) og Belgien (56 %). Danmark ligger lige på vippen med 50 %, men var dog nede på kun 44 % i 2012.

EU flag brænder

Dette indlæg blev udgivet i Politik, Politikere, Udenrigsnyheder og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.