Muslimer nægtes at donere blod pga. smittefare

Den islamiske religionsmenighed i Linz, Østrig, havde planlagt at arrangere en kampagne for at få muslimer til at donere blod. Kampagnen måtte dog opgives, da Røde Kors allerede på forhånd afviste at tage imod det herved donerede blod, idet mennesker af »muslimsk eller tyrkisk herkomst« af medicinske årsager ikke blev taget i betragtning som bloddonorer og af princip ikke blev godkendt, som det hed sig fra Røde Kors’ side.

Årsagen til Røde Kors’ systematiske og principielle afvisning af mennesker fra den islamiske kulturkreds som bloddonorer er, at der i især muslimske lande, men også generelt i Syd- og Østeuropa, er en forhøjet forekomst blandt befolkningerne af de smitsomme blodsygdomme Hepatitis B og Hepatitis C. Desuden er der disse steder også en langt større udbredelse af malaria.

Muslimske forbund reagerer med vrede

bloddonationDen muslimske religionsmenighed i Linz reagerede med vrede over afvisningen og henviste til, at det østrigske Røde Kors selv på deres egen hjemmeside havde udtrykt sig om at ville »sikre den samfundsmæssige deltagelse af indvandrere og garantere respekt for mangfoldigheden.« Lederen af blodbanken i Linz, Christian Gabriel, bedyrede herefter at afvisningen på ingen måde var funderet i diskrimination, men i rent medicinske årsager og ikke havde noget at gøre med hudfarve eller religion: Dog var det et »faktum, at Hepatitis B er udbredt i Sydøsteuropa, hvilket er den eneste grund til vores tilbageholdenhed ved ansøgninger fra kulturforbund, der stammede fra disse regioner«, betonede han.

I blodbanken i Wien præciserede den medicinske leder Eva Menichetti, at det drejede sig om en misforståelse: Man blev udelukkende afvist som bloddonor, hvis man var født og opvokset i et risikoområde, såsom f.eks. Tyrkiet, hvor risikoen for Hepatitis B og malaria var stor. Folk født i Østrig med tyrkiske rødder kunne selvfølgelig sagtens blive bloddonorer, mente hun. Havde man opholdt sig i et risikoområde, var man spærret som donor i 6 måneder, hvorefter man igen kunne godkendes.

Dog har alligevel vicepræsidenten i østrigsk Røde Kors, Michael Opriesnig, efterfølgende været ude med en undskyldning overfor de muslimske forbund og forklaret at »mennesker med indvandrerbaggrund til enhver tid er velkomne som bloddonorer hos os.« Førnævnte Eva Menichetti forklarede senere, at man nu arbejdede på et generelt regelsæt til brug på landsplan for at undgå lignende tilfælde i fremtiden. Hos Røde Kors i Linz havde man dog tidligere ved lignende blodindsamlinger fra muslimske menigheder måttet kassere en alt for stor del af blodet, da det var inficeret med Hepatitis B, af hvilken grund man havde frabedt sig yderligere bloddonationer fra disse menigheder.

I øvrigt har det ligeledes også traditionelt været forbudt for homoseksuelle mænd at donere blod, idet denne befolkningsgruppe udviser en markant overrepræsentation af smitsomme blodsygdomme og desuden også af AIDS og andre kønssygdomme.

Dette indlæg blev udgivet i Kultur, Sundhed, Udenrigsnyheder, Videnskab og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

4 svar til Muslimer nægtes at donere blod pga. smittefare

 1. Hilmar Sejr siger:

  Tuberkulose, spedalskhed, malaria, leverbetændelse, AIDS . . . ja der er virkelig gang i bakteriekultur-berigelsen.
  Tænk hvor kedelig Vesten også ville have været uden alle de spændende og flinke immigranter som gør vores samfund mere mangfoldige og derfor, per definition, bedre.
  Og hvordan skulle vi også kunne klare tilværelsen uden alle de hyggelige, berigende shawarma-barer og pizzeriaer som de driftige og spændende indvandrere opfører på helt uegennyttig basis, udelukkende for at hjælpe os til en højere kulinarisk forståelse?

  Hvad forskel gør det egentlig om somali-negre eller nordiske danskere bebor landet? –Vi er jo alle ens.
  . . . Undtagen jøder, selvfølgelig, som generelt er mere intelligente, mere moralsk fromme og bare bedre til alt. Og negre, selvfølgelig, som jo fra naturens hånd bare er meget mere cool end alle andre, og i særdeleshed end os kedelige gammel-danskere.
  Men ellers; vi er jo alle ens. –Men negrene er selvfølgelig mere musikalske og rytmiske end os kedelige hvide gammel-europæere og har større kønsorganer, så de er selvfølgelig mere interessante som sexpartnere for vores friske teenage-piger (de unge skal jo more sig). Og man skal jo ikke være snerpet eller racist. Det siger TV nemlig.
  Men, *suk*: VI ER JO ALLE ENS.
  –Såehhhh.

 2. Asger B Nord siger:

  Muslimer kan aldrig adskille sagen fra personen eller fra Allah. Enhver diskussion, også en rent teknisk eller medicinsk, ender uvægreligt i vrede og beskyldninger. Det er aldrig spørgsmål om hvad der er rigtigt, men om hvem der er stærkest. Islam er en kultur som vi ikke KAN leve med.

  Deres form for argumentation er også anledningen til de er så langt tilbage i teknik og organisation. Helt ærligt, så kunne det interessere mig at vide hvordan de planlægger terroraktioner. Det kan nok ikke kvæles i et tæppe af vrede og personfnidder. Så ville de jo aldrig få noget gennemført.

 3. dan.c siger:

  “Helt ærligt,så kunne det interessere mig at vide hvordan de planlægger terroraktioner”.

  Ja,det har jeg også længe spekuleret på.Specielt de mere avancerede islamiske terroraktioner,begyndede med 11/9-2001 i USA.
  Jeg kan simpelt hen ikke forestille mig at muslimer,alene har hjernen,eller rationalen alene til gennemføre så komplicerede aktioner.

  Det vi ser af ‘normalt’ islamisk terror,er grusomt og barbarisk,men også utroligt primitivt og irrationelt.
  Jeg har en grusom mistanke om at der er andre kræfter,der trækker i trådene i de avancerede terroraktioner.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.